23 / 04 / 2024

inşaat malzemesi sektörü

inşaat malzemesi sektörü

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, inşaat sektörünün uçtan uca entegre bir sektör olduğunu, bu işin başının doğada madencilik, sonunun uygulama ve montaj olduğunu söylüyor..

İnşaat malzemesi sektöründe büyüme sağlanacak!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, işlerinin başında olduklarını, üretmeye devam edeceklerini bildirdi.

Kentsel dönüşüm, inşaat malzemesi sektörünü olumsuz etkiledi!

İMSAD Başkanı Hüseyin Bilmaç, Kentsel dönüşüm planlı bir şekilde başlar ve önümüzdeki 10 yıl içinde hızlı bir şekilde ilerlerse sektöre ciddi bir ivme getirecektir...

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 3. çeyrekte yüzde 13,5 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Kasım 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 1,2 arttı. 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 1,4’lük artış gösteren üretim, son çeyrekte de yüzde 13,5’lik bir yükseliş gösterdi.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos ayında yüzde 5,4 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun merakla Ekim 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos 2023’te geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 5,4 artış gösterdi.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 2023 temmuzda yüzde 29,8 büyüdü!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Eylül 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi Temmuz 2023’te geçtiğimiz yılın aynı ayına oranla yüzde 29,8 büyüme kaydetti.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü...

İnşaat malzemesi sanayi üretimi yüzde 19 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Temmuz 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi bu yılın mayıs ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 19 arttı.

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat sektörü 4 yılda yüzde 20 geriledi

İnşaat malzemesi sektörünün çatısı İnşaat Malzemesi Sanayiciler Derneği’nin eylül ayı verilerine göre, yılın ikinci çeyreğinde inşaat malzemeleri üretimi yüzde 2.1 oranında arttı ancak sektör 2018 yılından bu yana yüzde 20 geriledi. 

İnşaat malzemesi fiyatlarının yükselmesi yeni iflaslar mı getirecek?

Gayrimenkul yatırım uzmanı İsa Demir yazısında inşaat malzemesi fiyatları düşmezse yeni iflasların yaşanabileceğini kaleme aldı. İşte İsa Demir'in o yazısı...

İnşaat malzemesi fiyatlarındaki artış konut üretimini zorluyor!

Son zamanlarda inşaat malzemesi fiyatlarında döviz cinsinden yüzde 50 oranında yükseliş yaşandığı belirlenirken, sektörün üretimde zorluk çektiği ifade edildi.

İnşaat malzemeleri sanayisi 2022'ye nasıl başladı?

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Ocak 2022 verilerini yayınladı. Peki inşaat malzemeleri sanayi bileşik endeksi 2022'ye nasıl başladı?

Enerji kesintileri inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD),  ‘Ocak 2022 Sektör Raporu'nu yayınladı. Peki enerji kesintileri inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

İnşaat malzemesi sanayi üretimi ilk 8 ayda yüzde 26 arttı!

Türkiye İMSAD tarafından ‘Ekim 2021 Sektör Raporu’ yayınlandı. Rapora göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos'ta, 2020 Ağustos'a göre yüzde 15,6 yükseldi. 2021'in ilk 8 ayında ise geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre üretim artışı yüzde 26 oldu.

İnşaat malzemeleri sektörünün gündeminde sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm var!

Merakla beklenen “Findeks ile Sektörün Gözünden” webinar etkinliği, Ekim ayında “İnşaat Malzemeleri Sektöründe Alacak Risk Yönetimi” başlığında yapıldı.

inşaat malzemesi sektörü Haberi

inşaat malzemesi sektörü

Habertürk Gazetesi yazalarından Mimar Esin Tümer, bugünkü yazısında İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan ile yaptığı röportaja yer verdi.

İnşaat malzemesi sektörünün çatı örgütü Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), bugün 32 sektör demeği, 83 büyük sanayi kuruluşu ile sektörde 21 binden fazla noktada satış ağı bulunan bir sektörü temsil ediyor. Bu hafta İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan ile sohbet ettik. İşte satır başları...

Endüstri 4.0'ın bir yansıması olan dijital dönüşüm, teknoloji ile iş stratejilerini, veri bilimini ve cihazları birbirine bağlıyor. Buna hazır olmak; malzemenin doğadan ham maddesinin elde edilmesinden başlayıp evimizin içine girene kadar olan süreci komple içeren ciddi bir altyapıyı tarif ediyor.

‘HAYALLER DİJİTAL GERÇEKLER MANUEL’


Korsan yazılımlarla iş yapan bir ülke olduğumuz belirlenmiş durumda. Bu koşullarda Başkan Ferdi...