18 / 04 / 2024

inşaat sektörü çalışan sayısı

inşaat sektörü çalışan sayısı

Açıklanan resmi rakamlara göre, ülkemizde inşaat sektöründe faaliyet gösteren firma sayısı 2011-2020 döneminde yüzde 43,2 oranında arttı.

İnşaat sektöründe çalışan sayısı 1.7 milyonu geçti!

Eylül'de istihdamı artıran tek sektör inşaat oldu. Sektörün istihdam sayısı hazirandaki kredi kampanyası sonrası stokların azalması ve yeni projelerin başlamasıyla 1,7 milyonu geçti.

İnşaat sektöründe çalışan sayısı azaldı!

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat çalışılan saat endeksi 2015 yılı 2. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.9 oranında azaldı.

İnşaat sektöründe çalışan sayısı 111 bin kişi arttı!

İnşaat sektöründeki hareketlilik istihdama da olumlu yansıyor. Bu yıl yüzde 3.5 büyümesi beklenen inşaatta çalışan sayısı 1.95 milyon kişiye ulaştı. Böylelikle sektörde çalışan sayısı 111 bin kişi artış gösterdi.

Türkiye'de her 5 kişiden 1'i inşaatta çalışıyor!

Türkiye'deki büyüme ve gelişimin etkisini en fazla gösterdiği sektörlerin başında inşaat sektörü geliyor. İstihdam ve katma değer açısından çok önemli bir yere sahip olan inşaat sektörü, son yıllardaki büyümesini sürdürüyor...

İnşaat sektörü çalışanlarının sayısı 1,6 milyonu geçti!

Türkiye İstatistik Kurumu Mart 2013 dönem verilerine göre inşaat sektörü çalışan sayısı yüzde 14,5 arttı...

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

İnşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor! İşçiler 2 bin TL'lik günlük ücret istiyor!

İstanbul'da konutunu yenileyeceklere 800 bin lira hibe, 700 bin lira da uygun maliyetli kredi imkanı sunulacak. Kentsel dönüşüm hızlı atılan bu adımlarla hızlandırılırken, inşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründeki maaşlar asgari ücreti üçe katladı!

Türkiye'de inşaat sektöründeki işçi sıkıntıları devam ediyor. Yetersiz çalışan sayısı probleminin baş göstermesiyle bir sıva ustasının aylık maaşı 60 bin TL'ye dayandı. Memur olarak çalışan en düşük mühendis maaşı ise 33 bin TL.

TÜİK: İnşaat sektörlerinde çalışan işçi sayısı yüzde 12,8 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, inşaat, sanayi ve ticaret-hizmet sektörlerinde çalışan sayısı bir önceki aya göre eylülde değişmedi. Ancak inşaatta çalışan işçi sayısı geçen seneye göre yüzde 12,8 arttı.

Demir fiyatlarına büyük zam! İnşaat sektörü darbe üstüne darbe alıyor! Çimento fiyatları ne oldu? 

Demir fiyatlarına haftanın ilk işlem günü günü 29 Ağustos Pazartesi günü büyük zam geldi. Hurda fiyatlarına da bugün zam gelirken inşaat sektörüne darbe üstüne darbe alıyor. Peki çimento fiyatlarına zam geldi mi? Demir fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel demir ve çimento fiyatları 29 Ağustos 2022..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan inşaat sektörü açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, inşaat sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sektörde zam üstüne zam yapan fırsatçıların yer altığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşları koruyacaklarının altını çizdi. 

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 3,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan verilere göre, inşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 3,2 arttı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan inşaat sektörüne müjde!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan inşaat sektörüne yönelik harç ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 22 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) açıklanan rakamlara göre; Ocak ayında inşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 22.1 arttı. 

SATSO’da gündem inşaat sektörü!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) 4. Meslek Komitesi aylık olağan toplantısında inşaat sektörü ele alındı.

İnşaat sektöründe arsa maliyetleri düşürülmeli!

Kovid-19 süreci başladığından beri en çok zorlukla karşılaşan sektörlerin başında inşaat sektörü yer alıyor. Sıfır konut stokunun erimesi ve yerine yeni konutların yapılamaması inşaat sektörünün yaşadığı zorlukları gösteriyor.

Tahran'da inşaat sektöründe çalışan 70 bin kişi işsiz kaldı!

İran'ın başkenti Tahran'da inşaat sektöründe çalışan yaklaşık 70 bin kişi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle işsiz kaldı. 

Fatih Erdoğan: İnşaat sektörüne sahip çıkılmalı!

Ankara'da hayata geçirilen Merkez Ankara projesindeki ofisler bugün gerçekleştirilen toplantıyla satışa sunuldu. Yapılan toplantıda konuşan Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, yaptığı açıklamada inşaat sektörüne sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

inşaat sektörü çalışan sayısı Haberi

inşaat sektörü çalışan sayısı

Açıklanan resmi rakamlara göre, ülkemizde inşaat sektöründe faaliyet gösteren firma sayısı 2011-2020 döneminde yüzde 43,2 oranında artış gösterdi.

Anadolu Ajansı muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası iş birliğiyle gerçekleştirilen "Sektör Bilançoları 2020" araştırmasından derlediği bilgilere göre, son 10 senede inşaat sektöründe faaliyet gösteren firma sayısında düzenli artış gözlenirken buralarda çalışanların sayısı dalgalı şekilde seyretti.

Söz konusu sektörün firma sayısı 2011 yılında 88 bin 701 iken bu sayı 2015 yılında 100 bin 931'e, 2019 yılında 121 bin 494'e çıktı. Sektör, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkili olduğu 2020 yılında da firma sayısını yaklaşık olarak yüzde 4,6 artırdı. Açıklanan verilere göre, yine aynı dönemde firma sayısı 127 bin 50'ye yükseldi. Böylelikle açıklanan rakamlara göre, 2011-2020 döneminde inşaat sektöründe faaliyet gösteren...