24 / 04 / 2024

intifa hakkı sınırlı ayni hak

intifa hakkı sınırlı ayni hak

Bir gayrimenkulü kullanma, yararlanma ve tüketme yetkilerinden kullanma yararlanma yetkilerini bir başkasına tahsis etmesi ile kurulan hakka intifa hakkı deniyor. Peki, intifa hakkı ayni hak mıdır?

Bayraktar İnşaat Adres Ankara Evleri'nde konut sayısını artırıyor! 3 bin 376 yeni konut geliyor!

Sınırlı Sorumlu Yenişehir Ankara Konut Yapı Kooperatifi tarafından Ankara ili Yenimahalle İlçesi, Işınlar Mahallesi sınırları içerisinde, 2 bin 486 adet konut ve 84 adet işyerinden oluşan Adres Ankara Evleri'nde kapasite artışına gidiliyor.

Halk GYO Paye Sakarya'da Harikalar Kampanyası! Sınırlı sayıda konut için vade farksız 60 taksit!

Haldız İnşaat ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen Paye Sakarya projesinde Harikalar Kampanyası başladı. Söz konusu kampanya kapsamında sınırlı sayıda konut için vade farksız 60 taksit yapılıyor.

Mesa Panorama Maltepe'de sınırlı daire için 36 ay vade, sıfır faiz fırsatı!

Mesa Panorama Maltepe projesinden ev sahibi olmak isteyenlere peşin ödemelerde yüzde 10 indirim fırsatının yanı sıra, sınırlı daire için 36 ay vade, sıfır faiz imkanı sunuluyor. Peki Mesa Panorama'da konut fiyatları kaç TL?

Mesa Panorama'da yılın son fırsatı! Sınırlı sayıda ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı!

55 yıldır güven ve kalite inşa eden Mesa’nın, Mesa Panorama Maltepe projesinde yılın son fırsatı sunuluyor. Paylaşılan detaylara göre projede yer alan sınırlı sayıda  ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı sunuluyor.

Natura Göksu'da sınırlı sayıda daire için yüzde 10+yüzde 10 indirim fırsatı! 

Ankara Batıkent'te hayata geçirilen Natura Göksu projesinde sınırlı sayıda konut için yüzde 10+yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor. 

Fed'in faiz kararı öncesi dolar/TL de sınırlı yükseliş devam ediyor!

20 Eylül Pazartesi dolar/TL kurunda sınırlı yükseliş devame diyor. Dolar yeniden 27 TL seviyesine yükselirken Fed'in faiz kararı merakla bekleniyor. Bugün dolar alış satış fiyatı ne kadar oldu? 20 Eylül Pazartesi dolar/TL kuru...

Mesa’dan sınırlı sayıda konut için 0 faizle 24 ay vade imkanı!

55 yıldır güven ve kalite inşa eden Mesa’nın, Mesa Panorama Maltepe projesinde sınırlı sayıda 0 faizle 24 ay vade imkanı sağlanıyor. 

Qadraj Gözdağı'nda sınırlı sayıda daire için yüzde 30 indirim fırsatı! 

Qadraj Gözdağı projesinde sınırlı sayıda daire için geçerli yüzde 30 indirim fırsatı başladı. Peki Qadraj Gözdağı projesinde indirimli konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Mesa Panorama Maltepe'de sınırlı süre için 72 ay vade ve 1.89 faizle konut fırsatı! 

Mesa Panorama Maltepe'de yoğun talep üzerine sıfır peşinat fırsatı başladı. Sınırlı süre için geçerli olacak kampanyada 72 ay vade ve 1.89 faiz imkanı sunuluyor. Peki Mesa Panorama Maltepe'de konut fiyatları ne kadar? 

Samsung Galaxy A52s çılgın indirimiyle sınırlı stoklarla geliyor! BİM'de kaçırmamanız inanılmaz fırsat gereken fırsat! 

BİM, Türkiye'nin önde gelen market zincirlerinden biri, telefonunu değiştirmek isteyenlere harika bir fırsat sunuyor! Şu anda Samsung Galaxy A52s, indirimli fiyatıyla satışa sunuldu! Ancak stoklar sınırlı olduğundan, hemen almanızda fayda var...

Kredi faizleri yüzde 60'lara yükseldi! Bankalar 70 bin TL üstü kredi vadelerini 9 ayla sınırlıyor!

İhtiyaç kredisinde faiz yüzde 60’ları görürken, bazı bankalar düzenlemelerden muaf tutulan 70 bin lira üstü kredilerde vadeleri 9 ayda sınırlama yoluna gitti. İşte ayrıntılar...

BİM'de kaçırmamanız gereken fırsat: Samsung Galaxy A52 çılgın indirimiyle sınırlı stoklarla geliyor!

Türkiye'nin önde gelen market zincirlerinden biri olan BİM, telefonunu yenilemek isteyenlere harika bir fırsat sunuyor! Samsung Galaxy A52 şimdi indirimli fiyatıyla satışta! Stoklarla sınırlı olduğunu unutmayın, bu yüzden hemen almanızda fayda var!

Altın fiyatlarında sınırlı yükseliş! Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını ne kadar? 27 Nisan 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın dördüncü işlem gününde sınırlı yükselişine devam ediyor. Milyonlarca yatırımcı altın fiyatlarını merak ediyor. Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını ne kadar? 27 Nisan 2023 altın fiyatları.

intifa hakkı sınırlı ayni hak Haberi

intifa hakkı sınırlı ayni hak

İntifa hakkı ayni hak mıdır?

Mülkiyet başta olmak üzere maddi nesneler üzerindeki eşya hukukunun konusunu oluşturan her türlü hakka ayni hak deniyor. Maddi olmayan mallar üzerindeki haklara ise fikri haklar deniyor. 


Ayni haklar yalnızca önceden belirli nesneler üzerinde kurulabiliyor. Belirsiz bir eşya topluluğu üzerinde ayni hak kurulması mümkün olmuyor. Ayrıca hangi eşyanın kime ait olduğu tek tek belirlenmesi gerekiyor. Peki, intifa hakkı ayni hak mıdır?


İntifa hakkı bir eşya üzerinde malikinin sahip olduğu kullanma, semerelerinden yararlanma ve tüketme yetkilerinden kullanma ve yararlanma yetkilerini bir başkasına tahsis etmesi ile kurulan hak tipi olarak ifade ediliyor. Doğuş biçiminden de anlaşılacağı üzere iktisabı bakımından tesisen halefiyetle, cüz'i olarak kurulan bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Bunun dışında egemenlik hakları kapsamında olan intifa hakkı bir sınırlı ayni...