23 / 04 / 2024

İpek Üniversitesine verilen arazinin kararı

İpek Üniversitesine verilen arazinin kararı

İpek Üniversitesi'ne verilen arazinin bir yıllık ön izin süresinin uzatılması talebi kabul edilmeyerek, üniversite lehine yapılan irtifak ve tahsis kaldırıldı, söz konusu taşınmaz Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne tahsis edildi.

İpek Üniversitesi'ne verilen arazi geri alındı!

Danıştay, Ankara Oran'da İpek Üniversitesine tahsis edilen Hazine arazisinin yaklaşık 40 dönümünün, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesine ilişkin işlemleri hukuka uygun buldu.

Sigortalı olan sosyal yardımı alır mı?

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen sosyal yardım ödeneklerine dair vatandaşlar pek çok soru yöneltmektedir. Onlardan biri de “Sigortalı olan sosyal yardımı alır mı?” sorusudur.

Öğretmenlere verilen eğitim ödeneği ne kadar? Ne zaman yatacak?

Öğretmenlere her yıl verilen eğitim ödeneğinin detayları son derece merak ediliyor. Peki, eğitim ödeneği hesaplara yattı mı? İşte detaylar…

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüz ölçümleri yüzde 7,8 daraldı!

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 2022 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 7,8 daralma meydana geldi.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteğinde zam müjdesi! Sosyal yardım ödemeleri yükseldi! Kimin maaşı kaç TL?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelli ve yaşlılara sağlanan desteklerin yanı sıra aile, eğitim ve sağlık alanında verilen pek çok destek tutarını da yükseltti. Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği kaç lira oldu? İşte kalem kalem yeni maaşlar...

A101 Haftanın yıldızlarında son gün! Kaçırmayın, hemen A101'e koşun! 12 Ağustos 2022 fiyat listesi....

A101 pek çok ürüne "Haftanın Yıldızları" adı altında indirim uyguladı! Bugün son gün! Peki, A101 Haftanın Yıldızları kataloğunda yer verilen ürünlerin fiyatları ne kadar oldu?12 Ağustos 2022 A101 Haftanın Yıldızları fiyat listesi...

Sinpaş Kızılbük projesi için verilen ÇED gerekli değildir kararı iptal edildi!

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi ile alakalı verilen "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir" kararının iptali istemiyle Muğla Valiliği aleyhine oluşturulan davada, Muğla 3. idare Mahkemesi tarafınca "ÇED Gerekli Değildir" kararının iptali sonucu verildi.

O rakamlar açıklandı! Yapı ruhsatı verilen bina ve daire sayısındaki düşüş şok etti!

Bu yılın ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yapı ruhsatı verilen daire sayısı yüzde 27,9, bina sayısı yüzde 22,5 oranında azalış gösterdi.

Mehmet Ömür Özüpek, Pasifik GYO Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti! 

Mehmet Ömür Özüpek, Pasifik GYO Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti.

Hayvanseverleri sevindirecek haber! Migros kedi köpek mamalarına indirim yaptı! İşte 4 Nisan 2022 fiyat listesi!

Migros'tan hayvanseverleri sevindirecek haber geldi. Migros kedi ve köpek maması ürünlerinde yüzde 25 indirim yaptı. Peki bu indirim hangi markalar için geçerli? İşte 4 Nisan 2022 fiyat listesi...

Emlakçıya verilen komisyon geri alınır mı?

Gayrimenkul alım satım ve kiralama işlemlerinde emlakçıya belli oranlarda komisyon ödemedi yapılıyor. Peki, yapılan işlemden vazgeçilmesi halinde emlakçıya verilen komisyon geri alınır mı?

İbrahim Tatlıses'e verilen AVM ihalesi iptal edildi!

Burhaniye Belediyesi yaptığı açıklamada, İbrahim Tatlıses'e verilen alışveriş merkezi ihalesini iptal ettiğini duyurdu...

İzmirli depremzedelere verilen emsal artışı eridi mi?

İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, İzmirli depremzedelere verilen emsal artışını ve inşaat sektöründeki fahiş fiyatları değerlendirdi.

Ispartakule - Çerkezköy demiryolu hattına verilen kredinin ayrıntıları!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde Ispartakule - Çerkezköy demiryolu hattı için verilen krediyi kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in 'Demiryolu kredisinin gerçek maliyeti' başlıklı yazısı...

İpek Üniversitesine verilen arazinin kararı Haberi

İpek Üniversitesine verilen arazinin kararı

Danıştay 10. Dairesi, iş adamı Akın İpek'e ait Koza Vakfı'nın Ankara Oran'daki İpek Üniversitesine tahsis edilen 39 bin 612 metrekarelik Hazine arazisinin, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesine ilişkin işlemlerde hukuka aykırılık bulunmadığına karar verdi.


Maliye Bakanlığı, iş adamı Akın İpek'e ait Koza Vakfı'nın Ankara'da kurduğu İpek Üniversitesi için ağaçlandırma ve rekreasyon alanı olarak kullanılmak üzere, "fiili kullanım olmaksızın" Oran'daki 39 bin 612 metrekarelik taşınmazı 2013'te üniversiteye tahsis etti. 


Üniversitenin, sözleşmedeki "bir yıllık ön izin süresinin" uzatılması talebinde bulunması üzerine, Milli Emlak Genel Müdürlüğü, ön izin süresi bitmeden, 2014'te taşınmazın üniversite tarafından fiili kullanılıp kullanılmadığını araştırdı. Hazırlanan teknik raporda, yeşil alan ve rekreasyon alanı olarak kullanılması gereken taşınmazın bazı alanlarında şantiye, betonarme imalatı ve yol yapıldığı tespit edildi. 


Bunun üzerine, bir...