25 / 04 / 2024

İrana ilk yabancı 5 yıldızlı oteli İspanyollar açacak

İrana ilk yabancı 5 yıldızlı oteli İspanyollar açacak

İspanyollar, ambargoların kalkması sonrası İran'a ilk yabancı 5 yıldızlı oteli açmaya hazırlanıyor. İspanyol Melia oteller zinciri, İran’ın ilk yabancı 5 yıldızlı otelini açmaya hazırlanıyor.

2023’ün ilk 9 ayında yüksek kurla birlikte yabancı turistlerin harcamaları da arttı!

Mastercard'ın 2023'ün ilk 9 aylık harcama verilerini açıkladığı rapora göre, bu dönemde yabancı turistlerin kartla yaptığı harcamalar, bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 20 artarken, işlem yapan kart sayısında ise yüzde 25 artış görüldü.

Yabancıya gayrimenkul satış geliri ilk 6 ayda yüzde 36,6 düştü! 

Yabancıya gayrimenkul satış gelirindeki son durum açıklandı. Peki yabancıya gayrimenkul satış geliri ilk 6 ayda ne kadar oldu? 

Gayrimenkule yabancı ilgisi azalıyor! 2023'ün ilk altı ayında yüzde 50 düşüş kaydedildi!

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını ele aldı. 2023'ün ilk altı ayında yabancıların yatırımcılarında yüzde 50 düşüş kaydedildi.

2022'de 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisi yabancılara satıldı! İlk 3'te Ürdün, Filistin ve İsrail var!

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz sene 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığın belirtti. En çok taşınmaz alan ilk 3 ülke Ürdün, Filistin ve İsrail olarak belirlendi. 

Yabancılar 2022'nin ilk 9 ayında 6 milyon 335 bin 192 metrekarelik gayrimenkul satın aldı! 

EVA Gayrimenkul Değerleme, yabancı yatırımcıların 2022 ve 2021 ilk 9 ay itibariyle Türkiye’de gerçekleştirdikleri tüm gayrimenkul cinsinden alımları masaya yatırdı. İşte yabancıların gayrimenkul edinimleriyle ilgili detaylar...

Borsa'da 8 ay sonra ilk yaşandı! Yabancı yatırımcıdan ilk net alış!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi Ağustos'ta yüzde 22,33 artışla 13 yılın en iyi aylık performansını kaydederken yabancı yatırımcılar 694,3 milyon dolarla sekiz ay aradan sonra ilk kez borsada net alım tarafında yer aldı.

Türkiye’de son 6 ayda 10 bin yabancı şirket! İlk 5 ülke dikkat çekti

Türkiye’de yılın ilk yarısında toplam sermayesi 5,4 milyar lirayı bulan 9 bin 828 yabancı ortaklı şirket kuruldu.

Yabancı yatırımcının ilk tercihi İstanbul oldu!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancı yatırımcıların konut tercihinde İstanbul’un ilk sırada yer aldığını ve Türkiye’de yabancıya satılan her iki konuttan birisinin İstanbul’da yer alan konsept projelerden gerçekleştiğini belirtti.

Yabancıların konutta ilk tercihi İstanbul!

Türk Lirası'nın değer kaybetmesiyle yabancı vatandaşları Türkiye'de konut alımına yöneldi. Yabancıların konut alımında ilk tercihi ise İstanbul oldu.

2021'in ilk 5 ayında yabancılara konut satışı yüzde 6 arttı!

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 2021 yılının ilk yarısını kapsayan Pandemetre 2021 araştırmasına göre, 2021 yılının ilk 5 ayında yabancılara konut satışı arttı...

Thodex firarisi Rana Azap'ın ilk ifadeleri!

Thodex soruşturması kapsamında yakalanan Rana Azap'ın ilk ifadesi ortaya çıktı. Rana Azap ifadesinde Faruk Fatih Özer'in neler yaptığını anlattı. 

Yabancıya konut satışı 2021'in ilk çeyreğinde katlandı!

Kovid-19 salgını önlemleri ve kış mevsimine rağmen 2021'in ilk 4 ayında yabancıya konut satışı yüzde 19 arttı ve 14 bin adede yaklaştı. Gayrimenkul sektörü temsilcileri, konut satışlarının yaz aylarında artacağını öngörüyor. 

Yabancıya konut satışının 2021 ilk çeyrek karnesi!

EVA Gayrimenkul Değerleme, yabancı yatırımcıların 2020 yılı 1. çeyrek dönem ile 2021 yılı aynı döneminde Türkiye’de yaptıkları gayrimenkul alımlarını değerlendirdi. Buna göre, 2021 1. çeyrek sonu itibariyle gayrimenkulde Mısır, konutta İran ilk sırada oldu.

İrana ilk yabancı 5 yıldızlı oteli İspanyollar açacak Haberi

İrana ilk yabancı 5 yıldızlı oteli İspanyollar açacak

‘Gran Melia Ghoo’ adı verilen otel, Hazar denizi kıyısındaki Selmanşehr kentinde 2017’de açılması planlanıyor. Yerli Azimzadeh Carpet şirketi ile ortak inşa edilecek olan 319 odalı otel daha çok İranlı ve Arap turistlere hitap ediyor.


‘Melia Hotels İnternational’ önümüzdeki yıllarda, Tehran, Meşhed, Şiraz ve İsfahan’da 10 otel daha yapmak istiyor.


Otel zincirinin yetkilisi Gabriel Escarrer, İran’ın turizm potansiyelinin çok büyük olduğunun altını çizerek, orta vadede bu ülkenin “kültürel mirası ve güvenliğinden dolayı” en önemli turistik destinasyonlarından birine dönüşeceğini söyledi.


İran devleti, yaptırımların kalkmasıyla birlikte 2020 yılına kadar 20 milyon turist hedefi...