28 / 03 / 2024

İş güvenliği son durum

İş güvenliği son durum

İş güvenliği konusunda Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun en etkin şekilde devreye sokulacağını söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Bundan sonra yaptırımları artıracağız. Ödül de artacak. Kaza olmayan işyerinden işveren kesintileri alınmayacak" dedi.

Deprem güvenliği için yapı zemin uyumu büyük önem taşıyor!

Türkiye'nin fay hattı üzerinde bulunması ve son dönemlerde peş peşe yaşanan depremler yapı zemin uyumunu yeniden gündeme getirdi. Prof. Dr. Sami Arsoy, "Deprem güvenliği açısından zemine uygun bir şekilde yapılaşmaya gidilmesi çok daha önemli." dedi...

Su yalıtımı bina ömrü ve güvenliği için şart!

Yapıların güvenliği için etkin bir su yalıtımının önemine değinen Baumit Türkiye Ürün Müdürü Hasan İnan Yeter," Yapıların güvenliği için mimari, teknik alt yapı, vb. yanı sıra malzeme seçimi ve uygulama da son derece önemli." dedi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu yarın yürürlüğe giriyor!

Türkiye'de binlerce iş yerini ilgilendiren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 1 Temmuz'da yürürlüğe giriyor. Bugün son gün...

İnşaat iş güvenliği kuralları neler?

Son yıllarda Türkiye’de inşaat sektöründe işçi sağlığı ve güvenliği konusu ön plana çıkıyor. Peki, inşaat iş güvenliği kuralları neler?

Çorum TSO'dan inşaatlarda iş güvenliği konferansı!

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞGÜSA Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından “İnşaatlarda İş Güvenliği” konulu bir konferans düzenlendi..

Kınaş Yapı'dan çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği semineri!

Kınaş Yapı Endüstrisi tarafından, Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü dolayısıyla düzenlenen 'İş Sağlığı ve Güvenliği' seminerinde Kınaş Yapı Endüstrisi İcra Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş konuştu..

ÇATIDER çalışanlarına iş güvenliği eğitimi veriyor!

ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği haftası nedeniyle yaptığı açıklamada her ölümlü üç iş kazasından birinin inşaat sektöründe yaşandığını belirtti.

Kınaş İnşaat İş Sağlığı ve Güvenliği semineri düzenledi!

Kınaş Yapı Endüstrisi tarafından, Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü dolayısıyla düzenlenen ’İş Sağlığı ve Güvenliği’ seminerinde konuşan Hamdi Kınaş, "Çalışanlarımızın sağlıklarını ve güvenliklerini düşünmek bizim için çok önemlidir" dedi.

İş güvenliği uzmanları yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

İş güvenliği uzmanlarının görev, yetki, sorumluluk ve eğitimleri hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 30 Nisan 2015 tarihinde 29342 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan değişiklikler...

İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi 14 Ekim'de başlıyor!

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin, A ARTI OSGB işbirliğiyle düzenlediği 2'nci İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi ve Fuarı 14-17 Ekim 2015 tarihinde Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleşecek.

ZG İnşaat Gıda Nakliyat Emlak Eğitim İş Güvenliği ve Sağlık Hizmetleri Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ZG İnşaat Gıda Nakliyat Emlak Temizlik Eğitim İş Güvenliği ve Sağlık Hizmetleri Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Gökhan Gökçe tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu değişikliği yayımlandı!

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Ceylanpınar'da Hazine arazisinde taşınmazı bulunanlara mülkiyet hakları devredilecek.

İş sağlığı ve güvenliği kanununda değişiklik kanunu!

İş sağlığı ve güvenliği kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun 23 Nisan 2015 tarihinde 29335 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte mevzuatta yapılan değişiklikler....

İş güvenliği son durum Haberi

İş güvenliği son durum

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "2014 sonu itibarıyla, 1 Ocak 2015 itibarıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu bütün hazırlıklarını tamamlayıp sertifikalandırma ve belgelendirme aşamasına gelecek" dedi.


Davutoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında katıldığı bilgilendirme ve Sosyal Taraflar Toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Bugünün 12 Eylül olduğunu ve bundan 34 yıl önce Türk demokrasisinin bir müdahale ile ciddi bir kesintiye uğradığını belirten Davutoğlu, birçok insanın mağdur edildiğini ve özgürlüklerinin kısıtlandığını anımsattı.


"Milli iradeye ciddi darbeler vuruldu" ifadesini kullanan Davutoğlu, "Şunu bir kez daha vurgulamak istiyorum: Türkiye bir daha demokrasiye böyle bir müdahale ve insan hakları da dahil olmak üzere temel hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı böyle bir dönem bir daha yaşamayacaktır. Hepimizin ortak düşüncesi siyasete toplum hayatına bakışı insan haklarına dayalı demokratik ve evrensel değerlerin hakim kılındığı bir...