25 / 04 / 2024

israil sinagog

israil sinagog

İsrail'de Mescid-i Aksa yakınındaki kemer ve binalar yıkılarak yerine içinde sinagog, polis merkezi ve hamamların olduğu kompleks yapılacak...

İsrail, Gazze'de inşa edilecek beton duvarı ihaleye çıkardı!

İsrail'in, Gazze sınırındaki tünelleri kapatmak için çalışmalar yürüttüğü ifade edilirken, Filistinli grupların "stratejik hazine" olarak addettiği ulaşım ağını korumak için mücadele edeceği öne sürülüyor.

İsrail Tel Aviv'de inşaat çöktü: 30 yaralı!

İsrail Tel Aviv'de yapımı süren bir inşaatın çöktüğü ve 30 çalışanın enkaz altında kaldığı bildirildi. İsrail basını, söz konusu inşaatın çökmesine bir vinç kazasının sebep olduğunu söyledi.

ABD'den İsrail açıklaması: Yahudi yerleşim birimleri endişe verici!

ABD yönetimi, İsrail'in Batı Şeria'da 250’den fazla Yahudi yerleşim birimi inşa etme kararının iki devletli çözüme tehdit oluşturduğunu, daha önce inşa edilmiş yerlere yasal statü veren geriye dönük kararların da özellikle rahatsızlık ve endişe verici olduğunu bildirdi.

İsrail güçleri El Halil'de bir evi yıktı!

İsrail güçleri, Batı Şeria'da El Halil kentinin Dura ilçesinde Filistinli Amayira ailesine ait bir evi yıktı. Yıkıma gerekçe olarak Amayira ailesinin oğullarından Muhammed Abdulmecid Amayira'nın geçen ay İsraillilere yönelik bir silahlı saldırıda bulunduğu iddiası gösterildi.

İsrail'in Filistin'de yeni yerleşim birimleri inşa etmesine tepki!

BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nikolay Mladenov, İsrail'in işgal altındaki topraklarda yeni yerleşim birimlerini meşru gösterme çabalarının kabul edilemeyeceğini belirtti.

İsrail, Tel Aviv'deki metro inşaatı için Türk ortak arıyor!

İsrail`in İstanbul Başkonsolosu Cohen "Tel Aviv`de metro inşasına başladık, 7 farklı metro hattı yapmayı planlıyoruz. 2019 yılında ilkinin hizmete girmesini planlıyoruz bunun operasyonu için Türk ortak arıyoruz" dedi.

İsrail, Batı Şeria'da yeni konutlar mı inşa edecek?

İsrail hükümetinin, El-Halil kentinin merkezinde bulunan yerleşim biriminde yeni konutlar inşa etmeyi planladığı belirtildi.

İsrail, 2016'da Filistinlilere ait 168 konutu yıktı!

İşgal Altındaki Topraklardaki İsrail İnsan Hakları Enformasyon Merkezi: "İsrail Sivil İdaresi, 2016 yılının ilk altı ayında Filistinlilere ait 168 konutu yıktı" şeklinde açıklama yaptı.

İsrail, Doğu Kudüs'te 323 yeni konut inşa edecek!

İsrail Arazi Dairesi, Doğu Kudüs'te 323 yeni konut inşası için ihale açtı.İki yıl önce yaşanan bir aksaklık nedeniyle bugün yeniden açıldığı belirtilen ihalelerin İsrail hükümetinin ekonomik konut projesi kapsamında olduğu kaydedildi.

İsrail Filistinlilere ait 11 binayı yıktı!

İsrail Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiye bölgesinde Filistinlilere ait olan 11 binayı ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktı. Yıkılan binalarda toplam 16 dairenin bulunduğu belirtildi.

İsrail'den Filistin'e 42 kilometrelik duvar!

İsrail Başbakanlık Ofisi, ''El-Halil tepesinin güneyinde Tarkumiya beldesi ile Mitar Yahudi yerleşim birimi arasında İsrail tarafına kaçak geçiş ve Filistinlilerin sızmasını önlemek amacıyla duvar inşa edilecek.''dedi.

İsrail ahşap mobilya malzemesi arıyor!

İsrail’de ahşap mobilya üreticisi bir firma Türkiye’den bu konuda malzeme alabileceği ve parça ürün ürettirebileceği firmalar arıyor.

İsrail Tel Aviv'deki inşaatçılardan protesto!

İsrail Tel Aviv'de inşaat sektöründe çalışan bir grup Türk vatandaşı darbe girişimini protesto etti. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan grup, darbe karşıtı sloganlar attı.

israil sinagog Haberi

israil sinagog
İsrail'de Mescid-i yakınındaki Burak duvarın kuzeyindeki kemer ve binalar yıkılmaya başlandı. Yıkılan bu alana içerisinde sinagog, karşılama salonu, polis merkezi, müze ve hamamların bulunacağı çok yönlü bir kompleks inşa...