19 / 04 / 2024

istanbul ankara yht

istanbul ankara yht

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “İstanbul-Ankara arasındaki YHT hizmeti için çalışmalara başlayacağız. Projenin önümüzdeki günlerde ihalesini yapacağımız yaklaşık 4 milyar dolarlık çok önemli bir proje” dedi.

İstanbul-Ankara arası YHT çalışmaları başladı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Türkiye milli yüksek hızlı treni 2018'de kendisi yapacak' dedi, bir de müjde verdi: İstanbul-Ankara arasını 1.5 saate indirecek YHT çalışmalarına başlandı.

İstanbul - Ankara YHT yolcusu 1 milyona ulaştı!

İstanbul Ankara arası hızlı tren 1 milyon yolcuya dayandı. Hızlı tren hattında yeni yapılacak olan Doğançay Ripajı bittiğinde İstanbul - Ankara arası varış süresi 20 dakika kısalacak.

Ankara-İstanbul arası YHT ile 1.5 saate inecek!

Ankara - İstanbul arası YHT ile 1.5 saate inecek. Bakan Elvan, Ankara - İstanbul arasını 1.5 saate indirecek YHT için fizibilite çalışmaları yapıldığını belirtti.

İstanbul-Ankara YHT hattında test sürüşü yapıldı!

İstanbul-Ankara YHT hattında test sürüşü yapıldı. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ile Piri Reis Treni'nin Gebze-Arifiye bölümündeki test sürüşüne katıldı.

YHT Bayram boyunca 54 bin yolcu taşıdı!

ANKARA’DAN, İstanbul, Eskişehir ve de Konya ile Eskişehir’den Konya’ya karşılıklı sefer yapan yüksek hızlı trenler ( YHT ), bayram tatilinde 54 bin 98 yolcu taşıdı.

Avea, Ankara-İstanbul YHT hattında da kesintisiz iletişim sağlayacak!

Avea, bugün hizmete girecek olan Ankara - İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattındaki kapsama çalışmalarını tamamlayarak; hattı, kesintisiz ses ile mobil internet iletişimi için Avealı yolcular için hazır hale getirdi.

YHT ile İstanbul-Ankara arası 3 saat 42 dakikaya indi!

Ankara-İstanbul arasını ilk etapta 3.5 saat, yatırımların tamamen bitmesi ile de 3 saatte alması hedeflenen Yüksek Hızlı Tren’de (YHT) test sürüşlerinde 3 saat 42 dakikalık süreye ulaşıldı.

İstanbul - Ankara YHT için iki ayrı tören yapılacak!

Ankara - İstanbul - Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri 25 Temmuz'da yapılacak açılış törenleriyle başlıyor. Bu törenlerden biri Pendik'te, diğeri hangi şehrimizde? Cevabı, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın davetiyesi ve tören programında saklı...

Binali Yıldırım: 2013'te 3 projeyi tamamlayacağız!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım 2013 yılında Ankara Metrosu, İstanbul - Ankara YHT ve Marmaray projelerinin tamamlanacağını belirtti...

Ev mi dükkan mı? İstanbul, Ankara ve İzmir verileri masaya yatırıldı, bakın ne sonuç çıktı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yatırımcılar tarafından merakla beklenen dükkan fiyat endeksini yayımlamasından sonra konut ve dükkan fiyatlarındaki değişim de masaya yatırıldı. Peki ev mi dükkan mı? 

Ramazan pidesi ne kadar oldu? İstanbul, Ankara ve Antalya'da pide fiyatları açıklandı!

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ramazan pidesinin kilogram fiyatının 60 lira olacağını kaydederek, İstanbul, Ankara ve Antalya'da 250 gram olacak ramazan pidesinin 15 liradan satılacağını açıkladı.

Ulaştırma Bakanı açıkladı! İstanbul-Ankara arasına yeni otoyol projesi...

İstanbul ve Ankara arasına yeni otoyol geleceği duyuruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yaptığı açıklama kapsamında otoyolun nerelerden geçeceği de bellirlendi. İşte haberin detayları...

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

Arsaların değerleneceği bölge belli oldu: İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren projesi fiyatları katlayacak!

İstanbul-Ankara arasında hayata geçirilmesi planlanan Süper Hızlı Tren Projesi ile arsa fiyatlarının katlanması bekleniyor. Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  

İnşaat sektörünün gözü demir fiyatlarında! İstanbul, Ankara, İzmir ve Payas güncel inşaat demir fiyatları belli oldu! 

İnşaat sektöründeki malzeme fiyatlarına yönelik Ticaret Bakanlığı'nın çalışmaları devam ediyor. Bakanlık fahiş fiyatların önüne geçebilmek için yaptırım uygulamaya başladı. İnşaat sektörünün gözü şimdi de demir fiyatlarında. Demir fiyatlarına zam geldi mi?

Motorinde 1 lira 14 kuruşluk zam pompaya yansıdı! İstanbul, Ankara, İzmir'de fiyatlar kaç TL? 

Motorinin litre fiyatına bugünden itibaren geçerli olacak şekilde 1 lira 14 kuruş zam uygulandı. Peki hangi ilde akaryakıt fiyatları kaç TL oldu? İşte BP, Total, PO, Opet, Shell 16 Kasım 2023 fiyat listesi...

Mega otoban projeleri yolda, İstanbul-Ankara arası daha da hızlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni ulaşım projeleri kapsamında bir dizi önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Eroğlu'nun açıklamaları ve haberin detayları...

SON DAKİKA: Motorine indirim geldi! İstanbul, Ankara, İzmir güncel benzin, motorin, LPG fiyatları kaç TL?

Sürücülerin dört gözle beklediği akaryakıt indirimi geldi. Peki İstanbul, Ankara, İzmir güncel benzin, motorin, LPG fiyatları kaç TL? İşte BP, Total, Opet, Shell, PO 31 Ekim 2023 fiyat listesi...

İstanbul, Ankara ve İzmir'de en çok tercih edilen 3 ilçe!

Türkiye'de eylül ayı konut rakamları açıklandı. Verilere göre eylülde konut satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 seviyesinde düşüş yaşayarak 102 bin 656 oldu. Konut satışları gerilerken, en çok tercih edilen il ve ilçelerin isimleri belli oldu.

TOKİ 42 ilde 462 arsayı satışa çıkardı! Aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir de var!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara, İstanbul ve İzmir'in de yer aldığı bulunduğu toplam 42 ildeki 462 arsa açık artırma ile satılacak.

TOKİ'den tam 43 ilde dev fırsat! Konut sahibi olmak isteyenler dikkat! Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir de var!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tam 43 ilde yüzde 25 peşinat ve 48 ay taksitle konut satacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

Benzinin litresi bu gece tam 1 lira 94 kuruş ucuzlayacak! İstanbul, Ankara, İzmir yeni benzin fiyatları açıklandı! 

Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzinin litresine indirim yapılacak. Peki yeni indirimle benzinin litre fiyatı hangi ilde kaç TL olacak? İşte yeni fiyatlar ve BP, Opet, Total, PO, Shell 26 Eylül 2023 fiyat listesi...

istanbul ankara yht Haberi

istanbul ankara yht

Daha çok insanın hızlı trenle tanıştığını, gelecek günlerde bu hızlı tren hizmetini daha da yaygınlaştırarak vatandaşların önemli bir kesimine sunacaklarını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 2020 yılında Sivas’a kadar hızlı tren hizmetini ulaştıracaklarını açıkladı. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere gçre; Bakan Turhan, “Ankara-Kapıkule hattını da, son finans anlaşmasını Çin hükümetinden sağlayacağımız krediyle yapacağız. Son aşamaya geldi. Önümüzdeki günlerde bu kredi anlaşması imzalanınca kazmayı inşallah vuracağız” şeklinde konuştu. 

Bakan Turhan, projeyle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “İstanbul-Ankara arasındaki YHT hizmetini, ikinci bir alternatifini de yaptığımız bir finans anlaşmasıyla Adapazarı’ndan Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçirerek Halkalı’ya oradan da Kapıkule’ye kadar ulaştırmak için çalışmalara başlayacağız. Söz konusu yatırım, önümüzdeki günlerde ihalesini yapacağımız yaklaşık 4 milyar dolarlık çok önemli bir proje.”

Kuzey Marmara...