26 / 04 / 2024

istanbul depremde toplanma alanları

istanbul depremde toplanma alanları

Başta İstanbul olmak üzere kentlerimizde yaşam kalitesini artırmak ve riskleri azaltmak üzere açık alan yaratılmalı. Büyük Marmara depreminin ardından 16 yıl geçti. Toplanma alanlarını yeterince yarattık mı?

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz İstanbul'un en riskli yerlerini açıkladı! Depremde ilk önce buralar etkilenecek!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, en riskli 2 fayı ve İstanbul'un depremde daha fazla zarar görecek yerlerini sıraladı.

Bakan olası İstanbul Depremi ile ilgili konuştu: "Depremde tahliye planlarımız hazır"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Habertürk televizyonuna konuk oldu ve Kemal Öztürk'ün sorularına cevap verdi. Olası İstanbul Depremi hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan, depremde tahliye için planlarının hazır olduğunu söyledi. 

Bakan Özhaseki'den korkutan İstanbul depremi açıklaması: 7 ve üzeri depremde kocaman hapishaneye döner!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki İstanbul depremi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "'7 ve üzeri depremde kocaman hapishaneye döner!" dedi.

Ekrem İmamoğlu olası bir depremde İstanbul’da ağır hasar alacak bina sayısını açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olası büyük depremde İstanbul'da ağır hasar alması mümkün olan olası bina sayısının yaklaşık olarak 90 bin olduğunu söyledi.

İstanbul'da acil durumda girilemeyen 9 bin 73 sokak var! Büyük depremde 91 bin bina ağır hasar görecek! Korkutan senaryo

İBB, olası büyük bir depremde İstanbul’u bekleyen senaryoları bir bir analiz etti. Çalışmaya göre, megakentte acil durumda girilemeyen sokak sayısı 9 bin 73 olarak belirlendi. İşte açıklanan o çarpıcı veriler...

Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üç depremde de yıkılmayan binayı inceledi ve binalarda kullanılan yöntemi İstanbul'da da hayata geçirileceğini söyledi. Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

İstanbul Göktürk'teki 300 dönümlük deprem toplanma alanında inşaat tam gaz! 

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden sonra toplanma alanları sık sık gündeme geldi. Kemer Country'de AFAD’ın acil durum toplanma alanı şeklinde belirlediği yerlerden. Bu alanda lüks konut inşaatı sürüyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da kaç binanın deprem riski var? Büyük depremde kaç bina ağır hasar görecek? İlçe ilçe açıklandı!

Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından gözler bir defa daha deprem riski altındaki İstanbul’a çevrildi. İBB’nin yaptığı son analize göre 7.5 büyüklüğündeki bir depremde kaç binanın ağır ya da çok ağır hasar alacağı da belirlendi. İşte o rakamlar...

Depremde İstanbul'un hangi semtleri daha riskli? 

Düzce'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem bina dayanıklılığının ne kadar önemli olduğunu bir defa daha ortaya çıkardı. Peki depremde İstanbul'un hangi semtleri daha riskli? 

Bakan Kurum'dan son dakika Kanal İstanbul açıklaması: Olası bir depremde...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul projesi ile ilgili yaptığı açıklamada olası bir depremde Kanal İstanbul'un rezerv alan görevi göreceğini söyledi.

İstanbul'da yaşanacak depremde yıkılacak 13 ilçe açıklandı! Siz de bu semtlerde oturuyorsanız...

İstanbul'da yaşanabilecek büyük bir depremde yıkılması öngörülen ilçeler açıklandı. İBB'nin hazırladığı rapora göre, yaşanacak 7,5 şiddetinde bir deprem 100 bine yakın binayı yerle bir edecek.

Büyük depremde İstanbul'daki 91 bin 81 bina ağır hasar görecek!

İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, mecliste gerçekleştirdiği konuşmada, beklenen büyük İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özkan, "İstanbul’da gerçekleşmesi muhtemel 7,5 büyüklüğünde bir depremde 91 bin 81 binanın ağır veya çok ağır hasar alacağı tahmin ediliyor" dedi.

Murat Kurum: Millet Bahçeleri depremde toplanma alanı vazifesi görecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Şu an tüm Türkiye'de 292 Millet Bahçesi projemiz var. Bu 292 Millet Bahçesi'nin yatırım değeri 7 milyar lira. Aynı zamanda bu alanlar, deprem esnasında toplanma alanı vazifesi görecek." dedi.

istanbul depremde toplanma alanları Haberi

istanbul depremde toplanma alanları

Başta İstanbul olmak üzere kentlerimizde yaşam kalitesini artırmak ve riskleri azaltmak üzere açık alan yaratılmalı.


Büyük Marmara depreminin ardından 16 yıl geçti. Toplanma alanlarını yeterince yarattık mı? 


İstanbul yapılaşma alanı 100 bin hektar, mevcut açık alan 2 bin 100 hektar, minimum açık alan gereksinimi +2 bin hektar. Yani 1 Bağcılar, 2 Şişli, 3 Güngören ilçeleri kadar açık alan...