29 / 03 / 2024

istanbul kentsel dönüşüm çalışmaları 2021

istanbul kentsel dönüşüm çalışmaları 2021

“Türkiye’nin her yerinde kentsel dönüşüm” hedefiyle 2012 yılında start verilen kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin kentsel dönüşümdeki son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da 117 bin konut dönüşüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde İstanbul’a ve İstanbul’un deprem gerçeğine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Peki o büyük depreme ilişkin neler yapılıyor? Kentsel dönüşüm çalışmaları nasıl ilerliyor? İBB bu konuda neler yapıyor? İşte detaylar...

İstanbul'un dönüşümündeki engeller yasa ile kaldırılmalı!

Kentsel dönüşümde vatandaş ve müteahhit açgözlülüğü, dönüşümü engelliyor. Peki vatandaş ve müteaahhit arasında yaşanan anlaşmazlıklar neler? Bu anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir?

Kentsel dönüşüm yasalar dayatılarak sağlanmalı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı?

İstanbul'un 5 ilçesinde kentsel dönüşüm projelerine karşı 43 iptal davası açıldı! 

İstanbul'da kentsel dönüşümün önünü tıkamak için 5 ilçede 43 dava açıldığı belirtildi. Bu davaların İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Meclis üyeleri ve TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından açıldığı gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'daki kentsel dönüşümü merkezi yönetim ve yerel yönetimle sürdüreceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve dönüşümün kararlı bir şekilde sürdürüleceğinin altını çizdi.

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'da ve deprem bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalar ve İstanbul'daki kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o konuşması...

İstanbul'da ilçe ilçe kentsel dönüşüm rakamları!

Yüz yılın kentsel dönüşüm projesiyle yenilenecek olan mega kent İstanbul'da hemen her ilçede çalışmalar devam ediyor. Peki İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Dönüşüm İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Mimarlık Ve Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Dönüşüm İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Mimarlık Ve Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Elif İkra Sadak, İnanç Mert Tandoğan ve Zuhal Funda Tandoğan ortaklığında kuruldu.

İstanbul Barosu, kentsel dönüşüm yasasının iptali için imza kampanyası başlattı!

Son günlerde mülklere el konulacağı iddiasıyla sık sık gündem olan yeni kentsel dönüşüm yasasının iptali için imza kampanyası başlatıldı. İşte İstanbul Barosu tarafından başlatılan o kampanya ile ilgili yapılan açıklama...

Milletvekili açıkladı: İstanbul'da kentsel dönüşüm bu hızla devam ederse 4 milyon konut için 20 yıl gerekir!

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mustafa Gürban, Meclis'te yaptığı açıklamasında deprem bölgesindeki konutlar ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu. İşte Gürban'ın o açıklamaları...

İstanbul'da kentsel dönüşüm ne durumda? Müteahhitler metrekare başına ne kadar istiyor?

Olası Marmara Depremi önce İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı.  Fakat kentsel dönüşümün İstanbul'da hız kaybettiği de belirtiliyor. Peki, İstanbul'da kentsel dönüşüm ne durumda? İşte detaylar...

İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tapular teslim edildi!

Gaziosmanpaşa'da yapımı tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu teslimleri yapıldı. Vatandaşlara tapularını, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta teslim etti.

İBB İmar Daire Başkanlığı açıkladı: İstanbul'daki 164 bin hektarlık alanda kentsel dönüşüm var!

İBB İmar Daire Başkanlığı yaptığı açıklamada İstanbul’un her iki yakasında yer alan 15 ilçede toplam 164 bin 58 hektar alanı kapsayan 21 proje alanında kentsel dönüşüm proje çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

İstanbul Baro Başkanından Kentsel Dönüşüm Yasası'nın iptali için AYM'ye dava açılsın çağrısı!

Kentsel Dönüşüm Yasası'na karşı baroların, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının tepkileri sürüyor. 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' yasası 9 Kasım’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

İstanbul’un kentsel dönüşüm planı belli oluyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un kentsel dönüşüm planını aralık ayında kamuoyuyla paylaşacak. Önce yüksek riskli ve riskli sınıfta yer alan yaklaşık 600 bin yapı dönüştürülecek. Daha sonra ise yapıların ömürlerine göre dönüşüm planlaması yapılacak.

İBB, İstanbul için ayrı kentsel dönüşüm yasası çağrısında bulundu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı, Şehir Plancısı Buğra Gökce, deprem riskinin yüksek olduğu İstanbul ili için ayrı bir kentsel dönüşüm yasası olması gerektiğini söyledi.

istanbul kentsel dönüşüm çalışmaları 2021 Haberi

istanbul kentsel dönüşüm çalışmaları 2021

“Türkiye’nin her yerinde kentsel dönüşüm” hedefiyle 2012 yılında start verilen kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; “81 ilimizde 922 ilçede, afetlere karşı risk taşıyan tüm binalarımızı dönüşüm kapsamına alıyoruz” diyen T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 81 şehirdeki yenileme çalışmaları kapsamında; 1 milyon 500 bin konutun dönüştürüldüğüne dikkat çekti. 

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin kentsel dönüşümdeki son durumunu, İstanbul için yapılan çalışmaları, kentsel dönüşümün vatandaşa sunacağı fırsatları anlattı...

Birleşmiş Milletler (BM), 'Dönüşüm Raporu'nda kentsel dönüşümü üç boyutta ele alıyor. Bu çalışmadan bahsedebilir misiniz?

Birleşmiş Milletler'in ‘Dönüşüm Raporu'nda üç farklı model söz konusu. Bunlardan ilki, terkedilmiş alanların yeniden kullanıma kazandırılmasına yönelik kentsel dönüşümdür. Almanya'daki Ruhr Sanayi alanı, İstanbul'daki Tarlabaşı...