24 / 04 / 2024

istanbul yap yık

istanbul yap yık

Dikkat! İstanbul'da 5 hastane depreme karşı 'yap-yık' yöntemiyle sağlam binaya kavuşacak. Hangi hastanelere, nasıl bir yöntem geliştirildi?

İmar affı beklentisi kaçak yapılaşmayı artırdı! Bodrum'da 989 kaçak yapı yıkıldı!

Yerel seçimler öncesi imar affı beklentisi nedeniyle Bodrum'da kaçak yapıların sayısı yükseldi ve bu zamana kadar toplamda 989 kaçak yapı yıkıldı.

Olası büyük İstanbul depreminde binlerce kişi kurtarılmayı bekleyecek! Rakam açıklandı: 242 bin adet yapı yıkılacak!

Olası büyük İstanbul depremi ile ilgili son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. İBB Meclisi'nin İYİ Partili üyesi Dr. Suat Sarı, 242 bin adet yapının yıkılacağına dikkat çekerek, deprem kurtarma ekipleri ile ilgili bir açıklamada bulundu. İşte detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Etiler'deki eski polis okulu arazisindeki yapı ruhsatını iptal etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş'taki eski Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi üzerinde yer alan yapı ruhsatının iptaline karar verildiğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Hali'nde düşüşe geçen domates fiyatları tekrardan tırmandı! İşte 22 Mart 2022 fiyat listesi...

Atan sebze meyve fiyatlarından sonra tüketici fiyatlarda indirim yapılmasını bekliyor. Peki sebze ve meyve fiyatları İstanbul Büyükşehir Hali'nden kaç TL'ye satılıyor? İşte 22 Mart 2022 İstanbul Büyükşehir Hali fiyat listesi...

Riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Oturulan yapının riskli olarak belirlenmesi halinde yıkım için kendilerine belli bir süre veriliyor. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Kastamonu Bozkurt'ta 166 yapı yıkılacak!

Geçtiğimiz yaz sel felaketi yaşayan Kastamonu Bozkurt'ta çalışmalar devam ediyor. Kent genelinde 166 yapı yıkılacak sonrasında ise yeni konutlar, okul, hastane ve öğrenci yurdu inşa edilecek.

Muğla'da 1 yılda 688 kaçak yapı yıkıldı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 2019 yılından 2021 Nisan'a kadar Muğla'da "İmar Barışı"na aykırı olduğu belirlenen 889 kaçak yapının 688'i yıkımı yapıldı. 

Korunan alanlardaki 6 bin 699 kaçak yapının 688'inin yıkımı gerçekleşti! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından  2019'dan bu yılın nisan ayına kadar özel çevre koruma bölgeleri ile doğal sit alanlarında tespit edilen 688 kaçak yapı yıkıldı. 

Fethiye Yassıca Ada'daki kaçak yapı yıkıldı!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Yassıca Ada'da bulunan bir kaçak yapının yıkımı gerçekleştirildi. 

Bursa İnegöl'de kaçak 8 yapı yıkıldı!

Bursa İnegöl Belediyesi, ilçe genelinde farklı mahallerde bulunan 8 yapının yıkım işlemlerini gerçekleştirdi.

Kartal'da kentsel dönüşüm ile 4 bin 60 yapı yıkıldı!

İstanbul Kartal Belediyesi, ilçe genelinde devam ettiği kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde 4 bin 60 yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Bursa Osmangazi'de tarım arazisi üzerinde inşa edilmeye çalışan yapı yıkıldı! 

Bursa Osmangazi Belediyesi, ilçede tarım alanı üzerine inşası yapılan yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

istanbul yap yık Haberi

istanbul yap yık

Sağlık Bakanlığı'na bağlı İstanbul'daki 5 büyük hastane, olası depreme karşı yıkılıp yeniden yapılmak yerine, yenisi yapıldıktan sonra yıkılacak.

İstanbul İl Sağlık Müdür Vekili Mehmet Bakar, yaptığı açıklamada, kentteki hastanelerin büyük bir kısmının depreme karşı güçlendirmeye ihtiyacı bulunduğunu, ciddi hasardan ziyade hafif ve hafiften biraz daha fazla hasar görmüş yerler olduğunu söyledi.

İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında eğitim kurumlarından sonra en önemli payın Sağlık Bakanlığı'na ait binaların güçlendirilmesine ayrıldığına işaret eden Bakar, hastanelerde güçlendirmeyle birlikte tadilat da yapıldığını kaydetti.

Hükümetin de hastanelerde artık koğuş sistemi yerine 1-2 yataktan oluşan odalar istediğini ifade eden Bakar, 'Dolayısıyla depreme karşı güçlendirmeyle birlikte artık koğuş sistemi de terk edilmeye başlandı' dedi.

Güçlendirmeye ilişkin proje çalışmalarına...