19 / 04 / 2024

istanbul zeytirnburnu şehir parkı

istanbul zeytirnburnu şehir parkı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Merter'e yapılacak dev şehir parkı için alternatif isim aradıklarını söyledi. Kadir Topbaş park için 'Çırpıcı' ismini düşündüklerini açıkladı...

TOKİ, İstanbul Kayaşehir'deki 2 bin 450 sosyal konutun teslimlerine başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul Kayaşehir'de 4 etap olarak hayata geçirilen 2 bin 450 sosyal konutun teslimleri başladı.

İstanbul Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatı durdu mu?

Kolin İnşaat'ın İstanbul’da yapımını üstlendiği Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatının durdurulduğuna dair iddialar gündeme geldi. Peki İstanbul Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatı durdu mu?

Son Dakika: İstanbul Ataşehir'de korkutan yangın 3 binayı sardı!

Ataşehir'de bir spor salonunda çıkan yangın bitişikteki 3 binaya sıçradı.

İstanbul’da şehir hatları yaz tarifesi başladı! Yeni tarifeye bakmadan yola çıkmayın!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketleri arasında yer alan Şehir Hatları’nın kış tarifesi sona erdi. 19 Haziran-17 Eylül tarihleri arasında uygulanacak yaz tarifesinde günlük ortalama sefer sayısı, geçtiğimiz yıla göre yüzde 32 oranında artırıldı.

TOKİ’den İstanbul Ataşehir’e 513 konut ve 28 dükkan!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Projesi’nin ihalesi için düğmeye bastı. İşte detaylar…

TOKİ'den İstanbul Ataşehir'e 211 konutluk yeni proje!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Ataşehir'de yeni konut projesi inşa edecek.

TOKİ'den İstanbul Ataşehir'e 718 konutluk yeni proje!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Ataşehir'de 718 konut ve 70 adet dükkan inşa edecek.

İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı Alanı imar uygulaması askıda!

İstanbul İli, Yenişehir Rezerv Yapı Alanı, 1. 2. ve 3. Etap Planlama Sahasına İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına Ait Askı Tutanağı yayınlandı.

Kanal İstanbul'un şehir planı 3 ay sonra tamam!

Kanal İstanbul projesiyle ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Projenin çevresinde inşa edilecek 500 bin nüfuslu şehir için zemin artı dört, toplam beş katlı yapılanma hedefleniyor.

DoubleTree by Hilton İstanbul Ataşehir açıldı!

1955'ten bu güne Türkiye’deki en uzun süreli konaklama hizmetini sağlayan otel zinciri Hilton, DoubleTree by Hilton markası bünyesindeki en yeni otelini Ataşehir’de açtı. 

İstanbul’un şehir kimliği! Herkes Boğaziçi'ni görmek istiyor!

İstanbul’un şehir kimliğinden bahseden yüksek mimar ve restoratör Seda Özen Bilgili, restorasyon sürecinde temel ölçütleri ve İstanbul'un mimari yapısını anlattı...

TOKİ İstanbul Ataşehir başvuru tarihleri 2019!

TOKİ İstanbul Ataşehir başvuru tarihleri 2019 haberimizde yer alıyor. Projede toplam 9 adet konut bulunuyor.

TOKİ İstanbul Ataşehir Esatpaşa başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul Ataşehir Esatpaşa projesinde yer alan konutlar bugün itibariyle satışa çıktı.

istanbul zeytirnburnu şehir parkı Haberi

istanbul zeytirnburnu şehir parkı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a yapılması planlanan dev park projesinin isminin 'Çırpıcı' olabileceğini söyledi. CNBC-e'ye konuşan Kadir Topbaş, "Şu anda şehir parkı için net bir isim üzerinde durmadık. Belki tarihi bir geçmişi olan, Mehmet Akif Ersoy'un da anılarının olduğu bu bölge Çırpıcı şekliyle geçebilir. Ama bunu daha sonra değerlendiririz" dedi. 


ÖNERİLERİ TARTIŞIRIZ 

Başkan Kadir Topbaş sözlerini "Önemli olan oradaki güzelliği ortaya çıkarmak. İstanbullularla Topbaş, hedeflerinin Central Park benzeri bir bunu tartışırız. Öneriler parkı İstanbul'a kazandırmak olduğunu söyledi. gelir " diye sürdürdü. 


İstanbul'a yatırım 60 milyar lira 

TOPBAŞ, İstanbul'a yapılacak yatırımların 60 milyar lirayı geçeceğini, bu yatırımların yüzde 62'sinin ise ulaşıma yönelik olacağını ifade etti. Topbaş, metrobüsü de metroya dönüştüreceklerini söyledi. 


Emlak Konut'un arazisini alıyor

BAKIRKÖY'DE hayata geçirilecek 500 bin metrekarelik şehir parkı için...