23 / 04 / 2024

istanbulda istihdam oranı nedir

istanbulda istihdam oranı nedir

Son 5 yılda istihdama 735 bin kişilik katkıda bulunan İstanbul, 'ekmek parası'nın ilk kapısı olmaya devam ediyor. Dev şehir 4 milyon 658 bin kişiye iş veriyor...

Orta Vadeli Program boyunca istihdamın yıllık 909 bin kişi artması bekleniyor!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, OVP sürecince istihdamın yıllık ortalama 909 bin kişi artmasının beklendiğini, işsizlik oranın ise 2026’da yüzde 9,3 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiğini paylaştı.

Depremin ardından 3 ilde yüzde 30’dan fazla istihdam kaybı!

TEPAV verileri, 6 Şubat deprem felaketinin istihdam üzerindeki olumsuz etkilerinin devam ettiğini ortaya koydu. Mayıs ayında yıllık bazda istihdam kaybı Malatya'da yüzde 30,3 ve Hatay'da yüzde 36,1 oranında meydana gelirken, Kahramanmaraş'ta bu oran yüzde 37'yi geçti.

TÜİK'ten açıklama geldi! Bu bölümlerden mezuna istihdam yüksek!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranını %71,7 olarak belirledi. Bu mezunların iş bulma süresi ise 13,9 ay olarak tespit edildi. Ön lisans mezunlarının ise geçen yılki göre bu oranı 64,9 olarak belirlendi. İşte istihdamın yüksek olduğu bölümlerin detayları…

Türkiye’de mezunları en çok para kazanan bölümler hangileri? Lisans ve önlisans için tek tek açıklandı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranı yüzde 71,7 şeklinde olurken; lisans mezunlarında ortalama iş bulma süresi ortalama 13,9 ay olarak belirlendi. İşte en çok iş bulabilen ve en çok kazandıran bölümler...

ABD'de tarım dışı istihdam Nisan ayında beklentilerin üzerinde attı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'de tarım dışı istihdam bu yılın Nisan ayında 253 bin ile beklentilerin üzerinde artış gösterirken, yine açıklanan rakamlara göre, işsizlik oranı yüzde 3,4 ile tarihi düşük değerlerine yakın seyretti.

ABD İstihdamı nisanda beklentilerin üzerinde arttı, işsizlik oranı düştü!

Nisanda ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde 253 bin kişi artarken, işsizlik oranı yüzde 3,4 seviyesinde sabit kaldı ve tarihi düşük seviyesine yakın seyretti.

Tüm piyasaların beklediği istihdam verisi açıkladı! İşsizlik oranları yükseldi mi? FED faizi artıracak mı?

Küresel piyasaların büyük bir heyecan ile beklediği kritik veri açıklandı. FED faiz kararında çok önemli bir etkiye sahip olan tarım dışı istihdam verileri beklentilerin üstüne çıktı. ABD istihdam verilerinin sonra gözler ise FED toplantısına çevrildi. Peki, ABD işsizlik oranı, FED’in kararını nasıl

Japonya'da iş bulma oranı son 7 yılın en düşük seviyesinde!

Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı verilerine göre, son 9 aydır sürekli düşüş eğilimi gösteren iş bulma oranı Aralık 2013’ten bu yana ilk kez 1,03’e geriledi. Bu oran, iş arayan her 100 kişiye 103 istihdam olacağı anlamına geliyor.

İnşaatta istihdam Ocak ayında 68 bin kişi azaldı!

Türkiye'de istihdam edilenlerin sayısı, ocakta geçen yılın aynı ayına göre 109 bin kişi artarak 27 milyon 266 bin kişiye yükselirken, istihdam oranı 0,5 puanlık azalışla yüzde 44 olarak kayıtlara geçti.

En büyük istihdam kaybı inşaatta!

Mayıs döneminde yüzde 12.8 geçen yıl haziran ayında yüzde 10 olan işsizlik oranında yükselerek inşaat en büyük istihdam kaybeden sektör oldu.

İnşaat sektörü Ekim'de yüzde 7,6 istihdam sağladı!

İstihdam edilenlerin sayısı, 2016 yılının ekim ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre 411 bin kişi artarak 27 milyon 267 bin kişiye yükselirken, istihdam oranı değişmeyerek yüzde 46,2 oldu

İnşaat sektörü Eylül'de yüzde 7,7 istihdam sağladı!

Türkiye'de istihdam edilenlerin sayısı, eylülde geçen yılın aynı dönemine göre 408 bin kişi artarak 27 milyon 564 bin kişiye yükselirken, istihdam oranı değişmeyerek yüzde 46,8 oldu.

İşgücüne katılma oranı inşaat sektöründe 7 bin kişi arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, işgücüne katılma oranı önceki döneme göre 0.1 puan arttı. Ekonomik faaliyete göre istihdam edilenlerin sayısı inşaat sektöründe 7 bin kişi arttı.

istanbulda istihdam oranı nedir Haberi

istanbulda istihdam oranı nedir


TÜRKİYE'DEKİ toplam istihdamın yaklaşık 5'te birini karşılayan İstanbul, son 5 yılda istihdama 735 bin kişilik katkıda bulundu. İstanbul'da hizmetler sektöründe çalışanların sayısı geçen yıl 3 milyona çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgilere göre, İstanbul, 'ekmek parası' kazanmak isteyenler için en cazip seçenek olma özelliğini sürdürüyor. İstanbul, son 5 yılda Türkiye'nin istihdamına 735 bin kişilik katkıda bulundu. 


İSTİHDAMI YÜZDE 19 ARTTI


Böylece İstanbul'da 2008'de 3 milyon 923 bin olan istihdam sayısı geçen yıl itibarıyla 4 milyon 658 bine çıktı. İstanbul'daki istihdam söz konusu dönemde yüzde 19 arttı. Türkiye'nin genelinde olduğu gibi İstanbul'un istihdamında da belirleyici sektör hizmetler oldu. İstanbul'da 2008'de 2 milyon 335 bin olan hizmetler sektörü çalışan sayısı, geçen yıl 2 milyon 997 bine çıktı. Bu dönemde, şehirde hizmetler...