25 / 04 / 2024

İzmir dünyanın en hızlı büyüyen 2. kenti

İzmir dünyanın en hızlı büyüyen 2. kenti

ABD'li araştırma kuruluşları Brookings Enstitüsü ve JP Morgan Chase tarafından hazırlanan 'Global Metro Monitor 2014' raporuna göre İzmir, dünyanın en hızlı büyüyen ikinci kenti seçildi.

İzmir Metropolis'te dünyanın en iyi korunmuş yapısı ortaya çıkarıldı!

İzmir Torbalı'daki Metropolis Antik Kenti'nde yürütülen kazılarda, dünyanın en iyi korunmuş tuğla tonoz yapılarından biri ortaya çıkarıldı.

Dünyanın en büyük rüzgar tribünü kanat fabrikası Bergama'da kurulacak!

İzmir’in Bergama İlçesi’ne 40 milyar Euro yatırım bedeliyle dünyanın en büyük rüzgar tribünü kanat fabrikası kurulacak.

Dünyanın en büyük vinçleri İzmir Petkim Limanı'na getirildi!

İzmir Aliağa’daki Petkim Limanını 28 yıllığına APM Terminals İzmir işletecek. 450 milyonluk yatırımla APM Terminals İzmir; en büyük konteyner gemilerini elleçleyebilecek olan dünyanın en büyük vinçlerini Çin’den getirdi.

Çanakkale Boğaz Geçiş Köprüsü dünyanın en uzun asma köprüsü olacak!

Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü için ihale süreci başlıyor. Köprü dünyanın en uzun asma köprüsü olacak. Gebze - Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi tüm hızıyla sürerken, uzun süredir sık sık gündeme gelen Çanakkale Boğazı Köprüsü Projesi için de tarih verildi.

İzmir, dünyanın en hızlı büyüyen ikinci şehri oldu!

Dünyanın en hızlı büyüyen 300 metropolü açıklandı. Buna göre, İzmir, dünyanın en hızlı büyüyen ikinci şehri seçildi. Listede, İstanbul 3’üncü, Bursa 4’üncü, Ankara ise 9’uncu sırada yer aldı.

İzmir dünyanın en hızlı büyüyen 2'nci kenti!

ABD'li araştırma kuruluşları Brookings Enstitüsü ve JP Morgan Chase tarafından hazırlanan 'Global Metro Monitor 2014' raporuna göre İzmir, dünyanın en hızlı büyüyen ikinci kenti seçildi.

Dünyanın en uzun 4. köprüsü yıl sonuna yetişecek!

Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında 1500 metrelik orta açıklığı ile dünyanın en uzun 4. köprüsünde kuleler bitti. İnşaatın da yıl sonunda tamamlanması bekleniyor...

İzmir Körfezi dip tarama projesi, dünyanın en büyük çevre projesi olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocaoğlu "ÇED raporu çıkar çıkmaz İzmir Körfezi'nde dünyanın en büyük çevre projesine adım atacağız'' dedi. Kocaoğlu bu projeyle İzmir'in dünya tarihine geçebileceğini de söyledi.

Dünyanın en eski ikinci metrosu Tünel, 139. yaşını kutluyor!

Londra metrosundan (1863) on iki yıl sonra 17 Ocak 1875 hizmete giren ve dünyanın en eski ikinci metrosu olan Tünel, bu yıl 139. yaşını kutluyor. Kutlama nedeniyle karanfillerle gelin gibi süslenen Tünel, yolcuları müzik resitali ile karşıladı...

Dünyanın en güvenli havayolu şirketi Air New Zealand oldu!

Dünyanın en güvenli havayolu şirketinin Yeni Zelanda Havayolu şirketi Air New Zealand olduğu açıklandı. Alman havayolu kazaları araştırmaları bürosunun oluşturduğu listeye göre geçen sene birinci olan Finlandiyalı Finair üçüncü sıraya geriledi...

Dünyanın En Büyük Damla Sulama Projesi Jain’e teslim!

Hindistan’ın en büyük mikro sulama şirketi olan Jain Sulama Sistemleri, Karnataka’da dünyanın en büyük entegre mikro sulama projesini kazanarak farkını bir kez daha ortaya koydu.

Mukarnas Spa Resort dünyanın en iyi otelleri arasındaki yerini aldı!

Dünyanın en büyük otel değerlendirme sitesi HolidayCheck 'in her yıl geleneksel olarak yaptığı oylama sonucunda Mukarnas Spa Resort dünyanın en iyi otelleri arasındaki yerini aldı.

Dünyanın en büyük ev tekstili fuarı Heimtextil devam ediyor!

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük ev tekstili fuarı olarak kabul edilen Heimtextil Fuarı'nın ikinci gününde, dünyanın önde gelen tekstil ve ev tekstili üreticileri yeni ürünlerini pazarlama imkanı buluyor...

İzmir dünyanın en hızlı büyüyen 2. kenti Haberi

İzmir dünyanın en hızlı büyüyen 2. kenti


ABD'li araştırma şirketleri Brooking Enstitüsü ve JP Morgan Chase tarafından hazırlanan 'Global Metro Monitor 2014 Raporu' ile dünyanın geçtiğimiz yıl en hızlı büyüyen 300 metrepolünün sıralaması açıkladı. Zirvesinde Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlı özerk bir yönetim bölgesi olan Macau'nun olduğu listede İzmir 2. sırada yer aldı. Listenin önlerinde Çin ve Türk şehirleri dikkat çekerken, 300 şehir arasında Türkiye'den İzmir 2., İstanbul 3., Bursa 4., Ankara ise 9. yükselen ekonomi olarak gösteriliyor.


Dubai'in 5'inci sırada yer bulduğu araştırmada Çin'den Kumning 6, Hangzhou 7, Xiamen ise 8'inci sırada. Avrupa'dan en iyi performansını 12. Olan Budapeşte'nin gösterdiği listede Avrupa ve ABD kentleri oldukça geride yer alıyor. İngiltere'nin başkenti Londra 26'ncı sırada yer alırken, Roma 274'üncü, Washington 275, Milano 277, Atina 280'nci. Araştırmada 2008'de başlayan...