26 / 04 / 2024

izmir orta hasarlı binaların dönüşümü

izmir orta hasarlı binaların dönüşümü

İzmir depreminde hasar gören 7 bin 500 orta hasarlı bina için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut sahiplerine, “Güçlendirilmezse bir yıl sonra yıkarız” dedi. Vatandaşların mağdur olmaması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer adım attı. 

Deprem bölgesindeki konutlar için 'orta hasar' çıkmazı: Konutlar neden güçlendirilmiyor?

Depremde en çok hasar alan illerden biri olan Hatay'daki orta hasarlı konutların yıkımına karar verildi. Peki neden güçlendirme yapılmıyor, neden direkt yıkım kararı veriliyor?

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

AK Partili Hamza Dağ: İzmir'deki orta hasarlı binalar için formül hazır!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ yaptığı açıklamada, Bayraklı’da yıkıma sebep olan ve 30 Ekim depreminde orta hasarlı binalar ile ilgili çalışma yürüttüklerini dile getirdi. 

Hatay Defne'de rezerv alan krizi: Tahliye için 1 gün süre verildi, habersiz yıkım başlatıldı! 

Hatay Defne’de orta hasarlı olmasına karşın yıkım kararı verilen konutların tahliye edilmesi için bir günlük süre tanındı. Yıkım için gelen ekip vatandaşların direnmesi üzerine geri gitti. İşte detaylar...

Ağır hasarlıdan orta hasarlıya çevrilen bina herkesi şaşırttı!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ağır hasarlıdan orta hasarlıya çevrilen binanın son halini paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmiyor mu? Milletvekili tek tek açıkladı!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, deprem bölgesindeki son durum ile ilgili konuştu. Orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmediğini söyleyen Öztunç, deprem konutlarının inşaatı ile ilgili de açıklama yaptı. İşte ayrıntılar... 

Malatya'da çalışmalar tam gaz: Orta hasarlı binalar, yerinde dönüşüm, TOKİ konutları... Hem tarih hem rakam verildi!

Depremden etkilenen Malatya'da konut sahipleri, kiracılar ve esnaf için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti Malatya Milletvekili Doç. Dr. Abdurrahman Babacan, Malatya genelindeki son durumu paylaştı. İşte o rakamlar ve yeni konutların teslim tarihleri...

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalar için yeni süreç başladı! Ekip kurulacak, masraf ve zaman kaybı olmayacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, orta hasarlı binaların güçlendirme süreçlerinin daha sağlıklı ilerlemesi noktasında yeni bir model ortaya koyduklarını açıkladı ve şehirdeki çalışmaları tek tek anlattı. Peki orta hasarlı binalar için neler değişti?

İnşaat halindeki emniyet binası için 'orta hasarlı' denilerek yıkım kararı verildi!

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’nün kaba inşaat halindeki yeni hizmet binasının 6 Şubat depremleri sonrası ‘orta hasarlı’ denilerek yıkılması Meclis gündemine taşındı.

Kahramanmaraş'ta güçlendirme raporu krizi: Orta hasarlı bina sakinleri güçlendirme raporu alamıyor!

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta orta hasarlı bina mağdurları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde toplandı ve güçlendirme raporu ile ilgili taleplerini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

İçişleri Bakanlığı ve AFAD harekete geçti! Orta hasarlı binalar için yeni düzenleme geliyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) özellikle orta hasarlı yapılar için önemli bir genelge yayınlandı. Yayımlanan genelge, orta hasarlı binaları ağır hasarlı olarak kabul etme ve ilgili yasal düzenlemeleri içeriyor.

Orta hasarlı binalar artık ağır hasarlı sayılacak! AFAD genelgeyi yayımladı!

6 Şubat tarihli depremlerin ardından halen bazı bölgelerde yıkım çalışmaları sürerken, AFAD tarafından orta hasarlı yapılar ile ilgili genelge yayımlandı. Yayımlanan genelgeye göre, orta hasarlı binalar, ağır hasarlı olarak kabul edilecek.

Hasarlı binalarda güçlendirme yapacaklar dikkat! Belediye başkanından ruhsat uyarısı geldi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör orta hasarlı olarak kayıtlanmış bir binanın ruhsat almadan güçlendirilmesinin mümkün olmadığını belirterek, bunlar ruhsatsız anlamı taşıyacağı için yıkımlarının gündeme geleceğini söyledi.

izmir orta hasarlı binaların dönüşümü Haberi

izmir orta hasarlı binaların dönüşümü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 Ekim’de yaşanan büyük deprem sonrasında bakanlık tarafından orta hasar gördüğü belirlenen ve bir yıl içinde güçlendirme yapılmadığı takdirde yıkılacağı belirtilen 7 bin 500 konutta yaşayan vatandaşlara sahip çıktı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Soyer, bu konutlarda kentsel dönüşüm çalışması yapılması amacıyla Dünya Bankası’ndan finans kaynağı sunacaklarını, belediyenin de yapım sürecinde müteahhit olarak bulunacağını açıkladı. 

ÇARESİZLİK İÇİNDELER

Orta hasar gören binaların dönüşümü için yasal mevzuatta çok önemli bir boşluk olduğuna dikkat çeken Soyer, “Yıkılan ve ağır hasarlı binalar için hükümetin getirdiği bir düzenleme var, bu binaların yerine konut yapılıyor, parasının yarısını devlet veriyor. Kalan yarısı da vatandaştan ilk 2 sene ödemesiz olarak 20 sene içinde taksitlerle alınıyor. Orta hasarlı binalarda ise güçlendirme yapılmadan oturmaya...