26 / 04 / 2024

izmirdeki meydanlar

izmirdeki meydanlar

İzmir Büyükşehir Belediyesi “Estetik, nitelikli ve daha yaşanabilir meydanlar” projesi kapsamında, Pınarbaşı Cumhuriyet Meydanı’nı da yepyeni bir görünüme kavuşturdu. Meydan yeni tasarımıyla kente yeniden kazandırıldı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi 196 memur alımı yapıyor! KPSS taban puan şartı yok! Memur olmak isteyenlere müjde!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi kendi bünyesinde çalıştırmak üzere KPSS şartı olmadan, 196 memur alımı yapacağını açıkladı. Peki Devlet Hava Meydanları İşletmesi başvuru şartları...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi personel alımına başladı! Bu fırsatı sakın kaçırmayın! İşte şartlar!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi personel alımı yapacağını duyurdu. İşte merak edilen o şartlar!

İBB'nin İstanbul'daki meydanlar için yaptığı oylamada sonuçlar belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Taksim ve Bakırköy Meydanları ile Salacak Sahili’nin tasarım yarışmasında oylama sonuçları da belli oldu. 350 binden fazla kişinin oy kullandığı yarışmada Taksim için en fazla oy alan proje, 15 numaralı proje oldu.

İstanbul meydanları için kazanan tasarımlar belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin; Taksim ve Bakırköy meydanları ve Üsküdar Salacak Sahili tasarımı için başlattığı oylama sona erdi. 352 bin 784 kişinin oy kullandığı yarışmada en beğenilen projeler seçildi. 

Devlet Hava Meydanları yurtdışına açılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğüne, Türkiye dışında şirket kurma yetkisi verildiğini söyleyerek, "DHMİ artık küresel marka haline gelecek." dedi.

Beyazıt ve Çemberlitaş meydanları yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tarihi Yarımada'nın önemli noktaları arasında yer alan Beyazıt ve Çemberlitaş meydanları ile buralara erişim sağlayan caddelerin yeniden düzenlemesini gerçekleştiriyor.

Alaçam ve Yakakent meydanlarına kavuştu!

Samsun Büyükşehir Belediyesi şehir estetiğine önem veren projelerini sürdürmeye devam ediyor. Alaçam ve Yakakent ilçelerinde meydan düzenlemeleri tamamlanırken meydanların çevresinde yapılan peyzaj çalışmaları ile ilçelere modern bir görünüm kazandırıldı.

1942 yılında Galatasaray ve Tünel meydanları imar edilecek!

1942 yılında İstanbul Belediyesi, Prost planı mucibince Galatasaray ve Tünel meydanlarını imar edecekmiş. Her iki meydan genişletilecekmiş ve Tünel Meydanı'nda yapılacak istimlakler sonrası meydandan deniz görülebilecekmiş.

İstanbul'un meydanları merkezden yönetilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce geliştirilecek "Meydan Yönetim Sistemi" sayesinde meydanlar daha etkin kullanılacak, reklam uygulamaları tek merkezden idare edilecek.

Osmangazi'de çarşı ve meydanlar dönüşümle yenilenecek!

Osmangazi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren çarşı ve meydanlarını kentsel dönüşüm projeleriyle yeniliyor. Belediye Tarihi Bursa Evleri Kültür Adası, Panorama Bursa 1326 Müzesi gibi projeleri de hayata geçirecek.

İstanbul'un meydanları ücretli olacak!

Trafik sorununa radikal çözüm arayan Büyükşehir Belediyesi Londra'daki bölge ücretlendirmesi uygulamasını inceliyor. Proje hayata geçirilirse Fatih, Aksaray, Beşiktaş, Taksim, Bakırköy, Üsküdar ve Kadıköy meydanlarına araçla girenlerden ücret alınacak..

DHMİ Antalya Havalimanı pat sahaları onarım işi 30 Eylül'de ihaleye çıkıyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, DHMİ Antalya Havalimanı pat sahaları onarım işini 30 Eylül 2014 tarihinde saat 14.00'te ihaleye çıkaracak. Onarım işi toplam 45 gün sürecek.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı kiralanıyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Nevşehir Kapadokya Havalimanının kiralanmak suretiyle işletme hakkı devri için ihale açtı. Geçici teminat tutarı 50,000 euro olarak belirlenen ihaleye 7 Kasım'a kadar teklif verilebilecek.

izmirdeki meydanlar Haberi

izmirdeki meydanlar


İzmir Büyükşehir Belediyesi “Estetik, nitelikli ve daha yaşanabilir meydanlar” projesi kapsamında, Pınarbaşı Cumhuriyet Meydanı’nı da yepyeni bir görünüme kavuşturdu. Meydan tören, toplanma, dinlenme odak özellikleri ve yeni tasarımıyla kente yeniden kazandırıldı.


Düzenleme kapsamında genişletme çalışması yapılarak, Bornova Belediyesi tarafından yenilenecek mevcut Atatürk büstüyle birlikte, meydanın daha işlevsel bir tören alanı olma özelliğini kazanması sağlandı. Oturma grupları ve çevre düzenlemesi yeniden tasarlandı. Ayrıca oluşturulan otopark cepleri, kısa süreli parklanma ihtiyacına yanıt vererek çevredeki esnafa hizmet eder hale getirildi. 


Büyükşehir Belediyesi, toplam 2 bin 500 metrekarelik alanda mevcut ağaçlara ilave olarak manolya ve süs armudu türlerinden oluşan 8 adet ağaç ile parlak kartopu, bodur pittosporum ve sardunya türlerinden oluşan 439 adet çalı dikimi yaptı ve zemine çim serdi.  Meydan algısının geceleri daha güçlü...