16 / 04 / 2024

Kağıthanede hangi binalar dönüştürülecek

Kağıthanede hangi binalar dönüştürülecek

İstanbul Kâğıthane Yahya Kemal Mahallesi'nde istinat duvarı yıkılması nedeniyle çöken bina ve çevresindeki riskli yapılar, TOKİ tarafından yürütülecek dönüşüm projeleri ile yenilenecek.

Konut ve yaşam maliyetleri arttı, İstanbul'dan kaçış başladı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre İstanbul'un nüfusu azaldı. Peki İstanbul'dan kaçanlar hangi illere gitti? İşte İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şentürk'ün konu ile ilgili analizi...

Hangi taşınmazlarda DASK aranır? 

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinir ve bir sigorta türüdür. Bu sigorta türün için bazı yapıları kapsar, bazılarını ise kapsamaz. DASK sıklıkla duyulan bir terim olup bazı binalar için yaptırılması zorunludur. Peki DASK nedir ve hangi binalar için zorunludur?

Tahsis numarası 1, 3, 4, 5, 7, 9 olanlar dikkat! Emekli maaşları o gün hesaplara yatıyor!

Emekli vatandaşlar maaşlarını tahsis numaralarına göre alıyor. Peki ayın kaçında hangi numaralara maaşlar yatıyor? İşte detaylar...

Migros'ta yüzde 65'e varan indirim! 24'lü tuvalet kağıdı 129, 1 kg tost peyniri 139 TL! 28 Mart 2023 fiyat listesi...

Migros'ta Cumadan Cumaya kampanyası kapsamında yüzde 65'e varan indirim çılgınlığı başladı. Peki Migros'ta Cumadan Cumaya kampanyasına özel hangi ürün kaç TL? Hangi üründe ne kadar indirim var? 

Migros'ta yüzde 50 indirim fırsatı! 5 litre ayçiçek yağı 139 TL, 5 kg un 49 TL, bulgur 19 TL! 25 Mart 2023 fiyat listesi

Migros'ta Ramazan ayına özel yüzde 50 indirim çılgınlığı başladı. Peki Migros'ta Ramazana özel hangi ürün kaç lira? Hangi üründe kaç lira indirim var? 

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

İstanbul’da hangi semtler gözde oldu? Hangi binaların fiyatı düşecek?

Kahramanmaraş merkezli depremler bir anda gündemi değiştirdi. Beklenen İstanbul depremi emlak piyasasını allak bullak etti. Peki değer kazanan ilçeler hangisi, hangi binalar değer kaybedecek? Tüm detaylar haberde.

Az ve orta hasarlı binalara DASK ne kadar ödeme yapar? Devlet desteği olacak mı? İşte yanıtı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından yüz binlerce bina ya yıkıldı ya da orta ve az ölçekli hasar yaşadı. Vatandaşlar devlet desteğinin hangi binaları kapsadığını araştırıyor. Birçok vatandaş DASK ödemeleri ve devlet desteklerinin detaylarını merak ediyor. İşte tüm detaylar...

DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor? Peş peşe açıklandı! 

'DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesindeki 10 ilde binalar kaç yaşındaydı? Rakamlar il il açıklandı! En yeni binalar hangi illerde?

Türkiye, sık sık deprem ülkesi olmasıyla gündeme gelirken; Maraş depreminin ardından 'Depremlere ne kadar hazırlıklıyız? Binalarımız ne kadar güvenli?' soruları olumlu yanıt bulamadı. Deprem bölgesindeki 10 ilde binalar kaç yaşındaydı? Rakamlar il il açıklandı! 

Yağdan süte CarrefourSA’dan özel fiyatlı ürünler! CarrefourSA 29 Ekim 2022 fiyat listesi

CarrefourSA marketler zinciri CarrefourSA etiketli temek gıda ürünlerini birbirinden uygun fiyatlarıyla satışa sunuyor. CarrefourSA’da yağ kaç TL? Hangi ürün ne kadar? İşte CarrefourSA 29 Ekim 2022 fiyat listesi..

Atasay'ın en çok satılan altın yüzükleri belli oldu! Atasay altın yüzük fiyatları kaç TL? 28 Ekim 2022 fiyat listesi

Atasay altın yüzük kategorisinin en çok satan altın yüzükleri belli oldu. Beştaş yüzükten tektaşa tüm altın yüzükler bulunuyor. Peki Atasay'da altın yüzükler ne kadar? Altın yüzük fiyatları kaç TL? Hangi yüzük ne kadar? İşte 28 Ekim 2022 Atasay fiyat listesi.

Akaryakıt fiyatları düşecek mi? Benzin, motorin, LPG hangi ilde kaç lira? Opet, PO, Total, Shell 19 Ekim fiyat listesi

En son 15 Ekim tarihinde motorine 99 kuruş zam gelmişti. Peki güncel benzin, motorin, LPG litre fiyatları bugün hangi ilde kaç lira oldu? Akaryakıt fiyatlarında son durum ne? İşte Opet, PO, BP, Total ve Shell güncel 19 Ekim 2022 fiyat listesi!

Kağıthanede hangi binalar dönüştürülecek Haberi

Kağıthanede hangi binalar dönüştürülecek

İstanbul Kâğıthane'de çöken bina ile çevresindeki riskli alan ve yapılar, TOKİ tarafından yürütülecek dönüşüm projesiyle sağlıklı ve güvenli bir yerleşime dönüştürülecek.

TOKİ Haber Dergisi'nde yer alan habere göre; İstanbul Kâğıthane Yahya Kemal Mahallesi'nde istinat duvarı yıkılması nedeniyle çöken bina ile pek çok yapının yer aldığı çevredeki riskli alan kentsel dönüşüme yenilenecek. TOKİ tarafından yerleşim bölgesinde yürütülecek dönüşüm çalışmalar kapsamında riskli yapı analizleri ve zemin etüt çalışmaları tamamlanıp hızla dönüşüm uygulamasına geçiliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ Başkanı Ömer Bulut'la bölgede yaptığı incelemede, "Bölgede bir geoteknik rapor hazırlatıyoruz. Bu geoteknik rapor neticesinde binaların durumlarını tespit etmiş olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

"SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Enkaz alanı civarında yıkılma tehlikesiyle tahliye edilen bazı binaları inceleyen ve bina sakinleriyle konuşan Kurum, süreci yakından...