23 / 04 / 2024

kalabalık aileler

kalabalık aileler

Türkler'in neredeyse yarısının aşırı kalabalık evlerde yaşadığı ortaya çıktı. Verilere göre, hanede yaşayan kişi sayısı yeterli seviyede değil.

İstanbul'da yaşamak çok zor! 4 kişilik bir ailenin aylık masrafı 53 bin lira!

İstanbul'da yaşamak oldukça zor, özellikle kalabalık aileler İstanbul'u terk edip küçük yerlere yerleşmeye çalışıyorlar. Yaşanan ekonomik kriz ve enflasyon nedeni ile İstanbul'da yaşayan 4 kişilik bir ailenin hayatını sürdürmesi için gerekli olan maliyet 53 bin lirayı buldu. 

TÜİK Türkiye'nin en kalabalık ilçesini açıkladı! Tam 57 ili geride bıraktı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye'nin en kalabalık ilçesini açıkladı. Açıklanan verilere göre Esenyurt ilçesi, ülkenin en kalabalık ilçesi oldu. İşte konu ile ilgili detayları...

Konutta yıllık getirisi en yüksek ilçeler peş peşe sıralandı! Şampiyon Ankara'dan!

Endeksa, konutta yıllık getiri oranı en fazla olan ilçeleri peş peşe sıraladı. Araştırmada Türkiye’nin en kalabalık il ve ilçeleri mercek altına alındı. Konutta en yüksek getiri ise Ankara'dan oldu. 

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt...

İstanbul'un Esenyurt ilçesi, 977 bin 489 nüfusuyla listede Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olarak birinci sıraya yerleşti. Esenyurt nüfus olarak 57 ili geride bıraktı. İşte haberin ayrıntıları...

Konuttaki arz sıkıntısı dönüşüme sebep oldu! 3+1 ve 4+1'lerin yerini artık 1+1 evler alacak

Konut krizi özellikle büyük ve kalabalık şehirlerde evlerin boyutlarının küçülmesine yol açtı. Artık 3+1 ve 4+1'lerin yerine 1+1 evler geçiyor...

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta imar sorunu patladı! Kentsel dönüşümü engelliyor!

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta 11 senede 3 bin 937 yapının yerinde dönüşümü yapılırken, bazı mahallelerde imar sorununa bağlı parselasyon işlemlerinin tamamlanamaması bölgedeki yapıların dönüşümünü engelliyor.

Uçak biletlerinin fiyatları arttı: Otobüslere talep katlandı! İstanbul'dan Balkanlar'a 40, Münih'e 100 Euro'ya gidiliyor

Kalabalık aileler, bagaj kolaylığı, uçak korkusu ve uçak bileti fiyatının fazla olması gibi sebepler, İstanbul'dan Avrupa ülkelerine otobüsle yolculuğun daha çok tercih edilmesine neden oldu. Peki otobüs bileti fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

BiTaksi’den yeni hizmet: İstanbul’da 'Büyük Taksi' dönemi başladı!

BiTaksi kalabalık aileler için 8 kişilik ‘Büyük Taksi’ hizmetini başlattı. Yeni araçların engelli bireylerin ihtiyaçlarının da göz önünde bulundurularak tasarlandığı belirtilirken, yeni taksi seçeneği ile arkadaş grupları ve kalabalık ailelere rahat yolculuk yapma imkanı sunulduğu kaydedildi.

Siemens 14 kişilik solo bulaşık makinesi ne kadar? İşte Siemens 14 Mart 2023 fiyat listesi 

Kalabalık bir aileyiz diyenler, Siemens iQ500 Solo 60 cm Inox Bulaşık Makinesi ne kadara satılıyor, özellikleri neler sizler için araştırdık. İşte haberin detayları..

Kalabalık aileler için ideal otomobil bu model! Üstelik öyle bir indirim yaptı ki yetişen alıyor!

Hafif ticari araç piyasasının önde gelen temsilcilerinden biri olan ve ülkemizde aileler tarafından sıklıkla tercih edilen o marka yüz güldürecek bir indirim yaptı. 

Soğuk hava üfleme tekniği ile gıdalarınız istediğiniz gibi donsun! 12 Şubat 2023 fiyat listesi

Buzdolabım soğutmuyor diyenler için Profilo, üstten donduruculu no frost soğutma teknolojisini sahip buzdolabını tüketicisine sunuyor. Buzdolabı geniş saklama alanı sayesinde özellikle kalabalık aileler tarafından tercih ediliyor. İşte güncel buzdolabı fiyat listesi

Hoover bulaşık makinesinin özellikleri sizi şaşkına çevirecek! 12 Şubat 2023 fiyat listesi

Kalabalık bir ailemiz var diyenler için Hoover bulaşık makinesi,16 kişilik yıkama kapasitesine sahip olmasının yanında, 12 standart olmak üzere 19 ilave yıkama programı ile görenleri şaşkına çeviriyor.

Profilo Üstten Donduruculu Buzdolabı 23.340 TL! Özellikleri neler? En ucuza nereden alınır? 7 Şubat 2023 fiyat listesi

Buzdolabını yenilemek isteyenler için Profilo, Üstten donduruculu buzdolabını no frost soğutma teknolojisi ile tüketicisinin beğenisine sunuyor. Buzdolabı geniş saklama alanı sayesinde özellikle kalabalık aileler tarafından tercih ediliyor. İşte güncel buzdolabı fiyat listesi

kalabalık aileler Haberi

kalabalık aileler

Türkiye’de halkın neredeyse yarısı aşırı kalabalık evlerde yaşıyor. Bu, hanede yaşayan kişi sayısına göre yeterli oda olmadığı anlamına geliyor. Avrupa Birliği’nde ise aşırı kalabalık ev oranı yüzde 16.

Euronews'te yer alan habere göre, Avrupa Birliği (AB) İstatistik Ofisi Eurostat verilerine göre Türkiye’de halkın yüzde 43,7’si aşırı kalabalık evlerde kalıyor. Hanede yaşayanlar için yeterli oda yok. Türkiye bu anlamda 34 Avrupa ülkesi içinde 5. sırada yer alıyor. 28 AB ülkesinin ortalaması ise yüzde 16.

Aşırı kalabalık ev oranında zirvede yüzde 58 ile Karadağ var. Bu ülkeyi Sırbistan (yüzde 53), Kuzey Makedonya (yüzde 46) ve Romanya (yüzde 46) takip ediyor. Bu ülkelerin ardından Türkiye geliyor.

Aşırı kalabalık ev oranının en düşük olduğu ülkeler ise yüzde 3 ile Kıbrıs, İrlanda ve Malta. Bu ülkeleri yüzde...