23 / 04 / 2024

kamu ihaleleri toplam bedeli 2022

kamu ihaleleri toplam bedeli 2022

Son 3 senede şirketlere verilen kamu ihalelerinin sayısı açıklandı. Buna göre, 3 senede 75 şirketin toplamda 201 milyar TL büyüklüğünde kamu ihalesini aldığı belirlenirken, bu ihalelerin 140 milyar TL'den fazlasının davetle yapıldığı da ortaya çıktı. Peki listede hangi şirketler var?

Yapım işlerinde uygulanacak artırımlı fiyat farkı hesaplamasına ilişkin düzenleme!

Kamu ihaleleri kapsamına giren yapım işlerinde uygulanacak olan artırımlı fiyat farkının hesaplanmasına ilişkin düzenlemeye gidildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kamu ihaleleri ile ilgili yönetmelik değişti! Elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımında son dakika!

Kamu İhale Kurumu (KİK), elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımı yönetmeliklerinde değişikliğe gitti.

Toplam 5 kamu kurumu en az 22 bin TL maaşla en az lise mezunu, KPSS’li ve KPSS’siz personel alacak!

Kamu kurumları ve kamu kuruluşlarınca yayımlanan ilanlara göre kamuya çok sayıda memur aranıyor. İŞKUR ve farklı platformlarda yayınlanan ilanlarla en az lise mezunu, KPSS’li ve KPSS’siz binlerce personel istihdam edilecek. İşte detaylar...

İBB resmen açıkladı! İŞKUR üzerinden 160 kamu personeli alınacak! Başvurular başladı! Hemen başvurun!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İŞKUR üzerinden toplam 160 kamu personeli alımı yapıyor. Başvuru tarih ve kadrolar açıklandı. Fırsatı kaçırmayın, hemen başvurun! İşte İBB başvuru detayları...

TÜSEB 120 kamu personeli alacak! En az ilkokul mezunu! Başvuru tarihi belli oldu! Fırsatı sakın kaçırmayın!

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ( TÜSEB )  az ilk okul mezunu olmak üzere toplam 120 kamu personel alımı yapacağını açıkladı. TÜSEB personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor? Başvuru şartları neler? 

İşkur duyurdu! Kamu ve özel hastane personel alımı yapacak! Toplamda 1100 kişi alınıyor! Fırsatı sakın kaçırmayın!

İŞKUR tarafından Kamu ve özel hastane personel alımları yapacağını açıkladı. Özel ve kamu hastanelerine 44 meslek grubunda toplam 1.100 işçi alımı gerçekleştirilecek. Peki başvuru şartları neler? Kimler başvuru yapabilir? 

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

Eğitime bir hafta ara verildi, kamu ihaleleri ertelendi!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle eğitime bir hafta ara verilirken, depremlerden etkilenen illerde 7-17 Şubat tarihlerinde yapılacak ihalelerin, ihale tarihinden itibaren 2 hafta sonra aynı saatte yapılmak üzere ertelendiği duyuruldu.

Avrupa Birliği’nde kamu borcunun oranı yüzde 93 oldu

Kamu borcunun GSYH’ye oranının Euro Bölgesinde yüzde 93 olarak gerçekleştiği ve toplam kamu borcunun 12 trilyon euro seviyesine geldiği bildirildi.

Kamu çalışanlarına müjde! 1 trilyon lira nakdi ödeme yapılacak!

Genel bütçe kapsamı dahilindeki kamu idareleri personeline önümüzdeki sene toplam olarak 952,3 milyar Türk Lirası nakdi ödeme öngörülüyor. İşte detaylar…

Kamu kurumları tek tek duyurdu! KPSS’siz acil 4 bin 714 personel alınacak! İşte detaylar!

Kamu kurumlarında iş arayan kişiler, başvurulara dair her detayı talip ediyor. Son yapılan açıklamaya göre kamu kurumlarına toplam da 4 bin 714 memur ve personel alımı yapılacak. İşte alımlara dair detaylar!

Devlet memuru olmak isteyenlere müjde! Elinizi çabuk tutun! 3546 Kamu personel alımı yapılacak! 

İçişleri Bakanlığı ve Taşra Teşkilatına 112 çağrı merkezi dahil olmak üzere toplam 3546 kamu personel alımı yapılıyor. Peki personel alımı başvuru şartları ne oldu? İşte detaylar...

Kamu binalarının depreme dayanıklılığı artırılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen toplam 465 milyon dolar kredi desteği kapsamında kamu binalarının depreme dayanıklılığı ve enerji verimliliğinin artırılması için harekete geçildi.

kamu ihaleleri toplam bedeli 2022 Haberi

kamu ihaleleri toplam bedeli 2022

Son 3 senede şirketlere verilen kamu ihalelerinin sayısı açıklandı. Buna göre, 3 senede 75 şirketin toplamda 201 milyar TL büyüklüğünde kamu ihalesini aldığı belirlenirken, bu ihalelerin 140 milyar TL'den fazla kısmının davetle yapıldığı da ortaya çıktı. 

Kamu İhale Kanunu’nun deprem, sel gibi olağanüstü durumlar için öngördüğü 21/b maddesinin ihalelerde kullanıldığı görüldü. 

Sözcü'den İSmail Şahin'in haberine göre; açıklanan rakamlara göre, 2019, 2020 ve 2021 senelerinde 75 şirketin demiryolu, kara yolu ve diğer alt-üst yapı inşaatlarını kapsayan ve toplam büyüklüğü 201 milyar TL'ye ulaşan ihale aldığı belirlendi. Peki hangi firma ne kadar büyüklükte ihale aldı? İşte o liste...

TAŞ YAPI: 28 milyar 375 milyon lira

ERG: 19 milyar 186 milyon lira

ÖZKAR: 19 milyar 15 milyon lira

DOĞUŞ: 18 milyar 639 milyon lira

ÇELİKLER: 18 milyar 281 milyon...