29 / 03 / 2024

karayolu icradan satılır mı

karayolu icradan satılır mı

Bodrum-Milas Karayolu'nun Meşelik mevkisinde yer alan ve üzerinden karayolunun geçtiği arazinin bin 439 metrekarelik kısmı, tutanakla mülk sahibine teslim edildi

Yatırımcılar soruyor: Konut ne zaman alınır, ne zaman satılır? 

Dreamland Gayrimenkul Yatırım Şirketi CEO'su Deniz Tüzüner, konut alım satımının yılın belli dönemlerinde daha yoğun olduğunu belirtti. Peki ne zaman konut alınır, ne zaman satılır?

Yabancıya arsa, arazi ve konut satılır mı? sorusuna net cevap!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, resmi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, yabancıya gayrimenkul satışlarıyla ilgili yaptığı paylaşımda ''Yabancıya gayrimenkul satılır mı? sorusuna net yanıtı verdi. İşte o paylaşım...

Ev alıp satacaklar dikkat! Noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? 

Binlerce kişi, noter dışında gayrimenkul satışı yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu taşınmaz nasıl satılır?

Hisseli tapusu olan taşınmazın satışı, gayrimenkul sahibi olan kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Hisseli taşınmaz, müstakil taşınmaz tapusu kadar kolay şekilde satılamıyor. Peki hisseli taşınmaz nasıl satılır ve hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte hisseli satış ile ilgili bazı bilgiler...

İslam Memiş yanıtladı! Altın alınır mı satılır mı? Altını o tarihte kimse tutamayacak!

Altın alacak olan vatandaşlar ve yatırımcılar bu aralar altın alınır mı, satılır mı sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapular belirsiz bir tapu türü olarak görülebilir. Bu tapularda kimin ne kadar pay oranına sahip olduğu bilinir ama her malik aynı orana sahiptir. Peki “Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?” İşte detaylar!

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Tapu ayırma işlemleri ne kadar sürer?

Hisseli tapuda malikler gayrimenkulün her kısmında aynı oranlarda paya sahiptirler. Başka bir deyişle mülkün her kısmı için hissedarlar, aynı oranlarda hakka sahiptirler. Peki Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? İşte detaylar!

Hisseli tapu nasıl satılır? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Hisseli tapu üzerinde gerçekleştirilen işlemler diğer tapu türlerine kıyasla farklıdır. Özellikle “Hisseli tapu nasıl satılır?” sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte bu soruların yanıtları!

Samsung Galaxy M13 ne kadar? En ucuz nerede satılır? İşte 19 Ocak 2023 fiyat listesi…

6,6 inç Sonsuz-V Ekranla gelen Samsung Galaxy M13 ne kadar? En ucuz nerede satılır? İşte özellikleri ve 19 Ocak 2023 fiyat listesi…

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu, bir gayrimenkulün ortaklarını gösteren tapu türüne denilmektedir. Peki “Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?” İşte bu soruların yanıtları…

Darphane Altın Sertifikası nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? 10 soruda Darphane altın sertifikaları

Borsa İstanbul'da işleme alınan Darphane Altın Sertifikaları ile ilgili yatırımcılara borsada altın alım-satım imkanı veriliyor. Peki Darphane Altın Sertifikası Nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? İşte 10 soruda altın sertifikaları ile ilgili ayrıntılar...

Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi vardır. Hisseli tapunun nasıl tek tapu haline geleceği, Hisseli tapu başkasına satılır mı? soruları yanıt bulmayı bekliyor. İşte detaylar!

Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi?

Tapu, bir gayrimenkulün kime ya da kimlere ait olduğunu gösteren bir belgedir. Peki Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi? İşte detaylar!

karayolu icradan satılır mı Haberi

karayolu icradan satılır mı

Bodrum-Milas Karayolu'nun Meşelik mevkisindeki bin 439 metrekarelik kısmı, mahkeme kararıyla yolun geçtiği arazinin sahibine tutanakla teslim edildi.


İstanbul'da yaşamını sürdüren Şefika Kasım, eşiyle 1987 yılında Bodrum-Milas Karayolu'nun Meşelik mevkisinde 5 dönümlük bir arsa satın aldı. Kasım, yaklaşık 7 yıl önce arsanın bir bölümünden karayolu geçtiğini ve bunun kendisine sorulmadan yapıldığını öne sürerek, hukuk mücadelesi başlattı. 


Kasım'ın, Milas 1. Asliye Hukuk Mahkemesine açtığı dava, lehine sonuçlandı. Karayolundan geçen arsanın Şefika Kasım'a ait olduğu tescillenirken, mahkeme kararlarının yerine getirilmesi amacıyla bölgede icra işlemi başlatıldı.


Milas İcra Dairesi Müdürlüğü görevlileri ve Kadastro bilirkişisi bölgeye gelerek, karayolu üzerinde ölçüm ve yer tespiti yaptı. Ölçümlerin ardından, yolun bin 439 metrekarelik kısmının Kasım çiftine ait olduğuna dair tutanak hazırlandı. Tutanak, yetkililerin imzasıyla Şefika Kasım'a teslim edildi.


- Yolu şimdilik kapatmayacak

Arazi sahibi...