23 / 04 / 2024

Kastamonu Atabey Konağı

Kastamonu Atabey Konağı

Kastamonu'da yer alan Atabey Konağı Kastamonu Belediyesi tarafından daha önce satın alınarak restore edilmişti. Tarihi konak, millet kıraathanesi olarak hizmet vermeye başladı.

Kastamonu Taşköprü'ye 1939 yılında yeni binalar inşa edilmiş!

Kastamonu Taşköprü'de 1939 yılında yeni kamu binalarının inşası için çalışmalar başlatılmış. Bu binalar arasında Hükümet Konağı, Halk Evi ve Belediye binası yer almış...

Kastamonu Hükümet Konağı ihalesi bugün!

Kastamonu İli, Tosya İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Kastamonu Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Kastamonu İli, Tosya İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Kastamonu Tosya Hükümet Konağı ihalesi 17 Nisan'da!

Kastamonu Tosya Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi 17 Nisan 2019 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Kastamonu Tosya Hükümet Konağı ihalesi 17 Nisan'da!

Kastamonu İli, Tosya İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi 17 Nisan 2019 tarihinde 14:30'da yapılacak.

TOKİ Kastamonu Tosya Hükümet Konağı ihalesi 17 Nisan'da!

Kastamonu İli, Tosya İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi 17 Nisan 2019 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Kastamonu Hükümet Konağı ihalesi 15 Nisan'da!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kastamonu Tosya Hükümet Konağı ihalesini 15 Nisan tarihinde gerçekleştirecek.

Kastamonu Atabey Konağı millet kıraathanesi oldu!

Kastamonu'da yer alan Atabey Konağı Kastamonu Belediyesi tarafından daha önce satın alınarak restore edilmişti. Tarihi konak, millet kıraathanesi olarak hizmet vermeye başladı.

Üniversiteliler Kastamonu'da eski okul ve lojmanı yenilediler!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, Kastamonu'nun Cide İlçesi Baş Köyü'nde atıl durumdaki eski köy okulu ve lojmanını yenileyip köy konağı yaptı.

Kastamonu Hüma Hatun Konağı'nda restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Tahsin Babaş'ın Kastamonu tarihini gün yüzüne çıkartmak için Kastamonu Konakları'nı canlandırma projeleri devam ettiği belirtildi. Babaş, yaptığı yazılı açıklamada, Hüma Hatun Konağı'nın restore çalışmaları tamamlandığını belirtti

Kastamonu Aktekke Konağı restore ediliyor!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Aktekke Konağı’nda yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.Kastamonu Belediyesi, bu kapsamda tarihi konakların restorasyonuna da büyük önem veriyor.

Kastamonu Hüseyin Bey Konağı turizme kazandırılacak!

Kastamonu'nun Hanönü ilçesine bağlı Yenice köyünde bulunan ve yaklaşık 300 yıllık tarihi bulunan Hüseyin Bey Konağı'nın onarılarak turizme hizmet etmesi isteniyor.

Kastamonu hükümet konağı restorasyonu ne zaman bitecek?

Kastamonu’da hükümet konağının restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Vali Şehmus Günaydın, “Valilik binamızı tarihi özelliğine uygun olarak yapıyoruz. Çalışmalar başladı ve kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz" dedi.

Kastamonu Atabey Konağı Haberi

Kastamonu Atabey Konağı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Daha önce Kastamonu Belediyesi tarafından satın alınarak restore edilen tarihi konak, millet kıraathanesi olarak hizmet vermeye başladı.

Belediye tarafından uzun uğraşlar sonucu onarımı tamamlanan Atabey Konağı'nın "millet kıraathanesi" olarak değerlendirilmesine karar verildi.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, konağı satın aldıklarında harabe halde olduğu belirtti.

Konağı restore ettiklerini ifade eden Babaş, şunları söyledi:

"Halkımızın hizmetine millet kıraathanesi olarak sunuyoruz. Bu, Kastamonu'da ikinci millet kıraathanesi. Her taraf kitaplarla dolu. Çocuklarımızın bilgi ve becerilerini geliştirmek için bilgisayar oyunları tertip ettik. Buradaki amaç, hem çocuklarımızı hem gençlerimizi hem de bu mahallede yaşayan mahalle sakinlerinin buradan faydalanmalarını sağlamak. Burada kitap okuyabilirler, gazetelerden Kastamonu ile bilgiler alabilirler. Kastamonu'daki gelişmeleri takip edebilirler, burada sohbet edebilirler."

Konağın, turizm açısından önemli bir yerde bulunduğunu...