19 / 04 / 2024

KDV ve ÖTV teşvikleri mobilya satışları

KDV ve ÖTV teşvikleri mobilya satışları

Hükümetin tüketimi canlandırmak ve daralan sektörlere destek olmak amacıyla açıkladığı KDV ve ÖTV teşvikleri etkisini gösterdi.TOBB Mobilya Sektör Meclis Başkanı Davut Doğan, mobilya sektöründe, desteğin etkilerinin daha ilk haftasonu hissedildiğini kaydetti.

Milli Emlak'tan KDV ve peşinat olmaksızın 2500 TL teminatla arsa!

Milli Emlak tarafından gerçekleştirilen arsa satışlarından rakamlar vatandaşların yüzlerini güldürüyor. Buna göre, Milli Emlak'tan KDV ve peşinat ödemeden arsa sahibi olunabilir. Bu imlan ilk defa arsa alacaklara tam bir yatırım fırsatı sunmakta.

2023 yılında 100 TL'lik deprem vergisinin 73 TL'si harcandı!

Deprem yaralarının sarılması kapsamında 2023 yılında yapılan ek bütçe düzenlemesi ile, önemli bölümü KDV ve ÖTV olmak üzere 1 trilyon 301 milyar liralık ek tahsilat yapıldığı kaydedildi. Ek bütçe ve bağışlar dahil deprem için toplanan para miktarı 1.5 trilyon liraya kadar yaklaştı.

Milli Emlak'tan Bursa'da KDV ve harçtan muaf arsa fırsatı!

İnegöl Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Bursa İnegöl'de yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa KDV ve harçtan da muaf.

Akaryakıttaki vergilendirme sistemi sil baştan değişiyor! Fiyatlar daha da yükselecek! İşte yeni sistem...

Döviz kuru ve brent petrol fiyatlarındaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarını etkiliyor. Son olarak KDV ve ÖTV oranın artırılmasının ardından yeni vergilendirme sistemi geliyor.

KDV, MTV ve ÖTV'den sonra şimdi de KAV geliyor! Kargon vergisi (KAV) nedir? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı çift MTV ödemeleri ile ilgili tartışmalar devam ederken, KAV kısaltmalı Karbon vergisi için kollar sıvandı. Peki KAV nedir? Karbon vergisi ne demek?

Türkiye'de 1 milyon TL olan Fiat Egea, Bosna'da 460 bin TL! KDV ve ÖTV araç fiyatlarını katlıyor!

Otomobil fiyatları son günlerde sık sık gündem oluyor. Fiyatlarındaki yükselişlerin yanı sıra, yüksek vergi oranları aracın vergisiz fiyatını aşıyor. Türkiye'de 1 milyon TL olan sıfır araç, Bosna'da 460 bin TL'den satılıyor. 

Market rafları zamlandı çarşı pazar karıştı! Sepette yangın büyüyor!

Market zamları durdurulamadı. KDV ve ÖTV artışından sonra marketler fiyatlarını peş peşe güncelledi. Market rafları zamlandı çarşı pazar karıştı: Sepette yangın büyüyor....

Antalya'da 409 arsa 24 ay vadeyle satışa çıktı! KDV ve tapu masrafından muaf arsaları kaçırmayın!

Antalya Konyaaltı'nda 409 konut arsası, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açık artırma ile satışa çıkarılacak. İşte detaylar...

Türkiye Barolar Birliği, KDV ve ÖTV artışlarına karşı hukuki savaş başlattı!

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının ve Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artırılmasına ilişkin kararlarına karşı hukuki mücadele başlattı. İşte ayrıntılar...

Benzin, motorin ve LPG litre fiyatları bugün kaç TL oldu? Sürücüler bu rakamlara göz atın! İl il yeni fiyatlar!

Son olarak KDV ve ÖTV’de yapılan değişiklikler, akaryakıt fiyatlarını yükseltti. Peki benzin, motorin ve LPG litre fiyatları bugün kaç TL oldu? İşte BP, PO, Opet, Total, Shell 18 Temmuz 2023 fiyat listesi…

Hepsi Burada'da Yumatu TV'ler uygun fiyata!  

Hepsi Burada yaz moduna girdi ve TV'lerde uygun fiyat sezonunu açtı. Yumatu TV'ler fiyatı bakımından piyasanın çok altın ve verim bakımından amiral gemilerine kafa tutan bir model olduğundan tam bir fiyat performans ürünü olarak biliniyor. Peki 15 Haziran 2023 fiyat listesi nedir?

Gaziantep'te yüzde 20 indirim ve 8 taksit fırsatıyla 9 arsa ve 1 arazi satılıyor! KDV ve emlak vergisinden muaf! 

Gaziantep Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, 9 adet arsa ile 1 adet bağı satıyor. Peki Gaziantep'te yer alan gayrimenkullerin fiyatları kaç liradan başlıyor? 

ŞOK'ta şok fiyatlı indirimler var! Kadın pijama takımı 200 TL, nevresim seti 200 TL, TV ünitesi 800 TL...

ŞOK Market’in 1 Nisan-4 Nisan 2023 tarihlerindeki indirimli ürünler kataloğu yayımlandı. Bu tarihlerde ŞOK Market’te kadın pijama takımı 200 TL’ye, nevresim seti 200 TL’ye ve TV ünitesi 800 TL’ye düştü. Peki, ŞOK’ta başka hangi ürünler kaç TL? İşte detaylar...

KDV ve ÖTV teşvikleri mobilya satışları Haberi

KDV ve ÖTV teşvikleri mobilya satışları

Mobilyada KDV’nin yüzde 8’e düşürülmesi, beyaz eşyada sıfır ÖTV, tüketicinin alışveriş iştahını artırdı.


Hükümetin iç piyasada tüketimi canlandırmak ve daralan sektörlere destek olmak amacıyla açıkladığı KDV ve ÖTV teşvikleri etkisini gösterdi. Geçen hafta mobilyada KDV yüzde 18’den yüzde 8’e düşmüş, beyaz eşya ve elektrikli ev aletlerinde de yüzde 6,7 oranındaki ÖTV sıfırlanmıştı. Bu vergi indirimlerini çeşitli kampanyalarla birleştiren markalar ürünlerin fiyatlarını yüzde 20’ye varan oranlarda düşürdü. ÖTV ve KDV teşvikinden haberdar olan vatandaşlar da erteledikleri ihtiyaçlarını tamamlamak ve yeni rakamları kıyaslamak adına ‘çarşıya indi’. TOBB Mobilya Sektör Meclis Başkanı Davut Doğan, mobilya sektöründe, desteğin etkilerinin daha ilk haftasonu hissedildiğini kaydetti.


Bir önceki hafta sonuna göre satışlarda yüzde 20 artış yaşandığını kaydeden Doğan, teşvikin etkisiyle ilk 6 ayda yapılacak satışların şimdi 3...