23 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm değerlendirme

Kentsel dönüşüm değerlendirme

Maltepe Belediyesi'nin Bolu Abant'ta akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirdiği Kentsel Dönüşüm Değerlendirme Toplantısının açılışında konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Dayatan değil danışan bir belediye olacağız'' dedi.

Ahmet Erkutoğlu: Kentsel dönüşüm başladı, yaşam alanları küçüldü!

Ürettiği bir çok proje ile adından söz ettirenAE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, parsel ve kent ölçeğinde kentsel dönüşüm kavramını değerlendirirken yaşam alanlarının giderek küçüldüğünü belirtiyor.

Kentsel dönüşüm de TOKİ projeleri de tam gaz: 20-30 katlı binalar olmayacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'daki kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti. İşte Aktaş'ın o açıklamaları...

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

Turan Hançerli'den kentsel dönüşüm değerlendirmesi!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Avcılar Belediyesi'nin başlatmış olduğu kentsel dönüşüm projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kadıköy kentsel dönüşüm bekliyor! 

Lüks Konut Uzmanı Sercan Göller, Kadıköy - Bağdat Caddesi çevresindeki kentsel dönüşümü değerlendirdi.

Kentsel dönüşümü yık yap yerine, kentlerimizi dönüştürerek sağlamalıyız!

Geçtiğimiz günlerde yaşanan İzmir depremi, kentsel dönüşümü de yeniden gündeme getirdi...

Kayseri Kazım Karabekir Mahallesi Kentsel Dönüşüm'de anahtarlar teslim edildi!

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından Kazım Karabekir Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa edilen 109 dairenin anahtar teslimi gerçekleşti.

İstanbul'un gündeminde 'kentsel dönüşüm' var!

Yaşanan depremler İstanbul'a ve İstanbullu'ya depremi yeniden hatırlattı. Depremle birlikte tabii ki kentsel dönüşüm de İstanbul'un gündeminde yer aldı...

Kentsel dönüşüm değişikliği ile Antalya'da yeni bir dönem başladı!

Kentsel dönüşüm sürecinin vatandaları mağdur etmeden ilerleyebilmesi için yönetmelikte yapılan değişiklik Antalya’daki mülk sahipleri için de yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Değişikliğe göre artık müteahhit, 1 yıl inşaata başlamaz veya 6 ay durdurursa sözleşme feshedilebilecek...

Depremin en önemli ana başlıklarından biri kentsel dönüşüm!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğl yaptığı açıklamada, "Deprem en önemli konu. Kentsel dönüşüm de bu sorunun çözümünün en önemli parçası. Belediye başkanları olarak her binaya 'Riskli mi, değil mi' gözüyle bakıyoruz." dedi.

Kentsel Dönüşüm’de Torba Yasa Değişiklikleri 2.Bölüm

Avukat Kadir Kurtuluş, Kat Mülkiyeti Kanunu ve Tapu Kanunu’nda yapılan değişikliklerle yaptık, devamında Kentsel Dönüşüm Kanunu’nun 6. maddesinde düzenlenen kentsel dönüşüm uygulamalarında yapılan değişiklikleri inceledi...

Sahabiye Kentsel Dönüşüm'de ikinci etabın ihalesi hazır!

İmar A.Ş. ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı tarafından Kayseri'de sürdürülen projelerle ilgili bir değerlendirme toplantısı yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yeni dönemde Kayseri'de başlatılacak projeler hakkında bilgi aldı.

Kentsel dönüşüm de terör kadar önemli!

Çevre Bakanı Kurum, "Terörle mücadeleye büyük bedel harcıyoruz, aynı kentsel dönüşüm de terör kadar önemli çünkü yenilenmesi gereken 6,7 milyon konut var. Bu ne demek biliyor musunuz? Türkiye'de 20 milyon konut varsa neredeyse yüzde 30'u. Yüzde 30 riskli binada yaşıyor demek" dedi...

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm'de 9 bin 200 hak sahibine müjde!

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Mamak’ta kentsel dönüşüm kapsamında konutlarını bekleyen 9 bin 200 hak sahibine müjdeyi verdi. Özhaseki, evlerin kısa süre içinde teslim edileceğini açıkladı.

Kentsel dönüşüm değerlendirme Haberi

Kentsel dönüşüm değerlendirme

Bu kapsamda kentsel dönüşümü halkın yararına gerçekleştirmek istiyoruz. Bu toplantılarla Maltepe'yi vatandaşlarımızın nasıl görmek istediğini ölçerek, onların ayağına gideceğiz ve halk buluşmalarında bu projelerimizi mutlaka onaylarına sunacağız" dedi. 

Toplantıya Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç başta olmak üzere, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, Plan ve Proje Müdürü Aliye Şengiil, Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürü Handan Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi (IMP) Başkanı Prof. Dr. İbrahim Baz, İstanbul Aydın Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bilge İşık ve Yıd. Doç. Dr. Ayşe Sirel, Şehir Plancısı Faruk Göksu, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü Öğretim Görevlisi...