28 / 03 / 2024

kentsel dönüşüm ortak model

kentsel dönüşüm ortak model

Kentsel dönüşüm projelerinde maliyetler yükseldi. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, konuyla ilgili çözüm önerilerini sıraladı. Göksel, bütün kamu kurumlarının buluşarak ortak bir model hayata geçirmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Kentsel dönüşüm yıkımı, skandalı ortaya çıkardı: İki binanın duvarı ortak çıktı!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yıkımları kapsamında yeni bir skandal yaşandı. İstanbul Avcılar'da iki binanın duvarı ortak çıktı... 

Bolu Gerede Demirciler Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Bolu Gerede Demirciler Mahallesi Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin inşaatı başlıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre  Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Hekimoğlu Grup İnşaat A.Ş. ve Hime İnşaat A.Ş. ortak girişimi arasında sözleşme imzalandı.

Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla devlet konutlara ortak olabilecek mi? ŞPO'dan son dakika açıklaması!

Şehir Plancıları Odası, Afet Yasası değişikliklerinin ne anlama geldiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki yeni kentsel dönüşüm yasasıyla devlet konutlara ortak olabilecek mi? Afet Yasası’ndaki değişikliklerin anlamı ne? İşte o soruların yanıtları...

Kentsel dönüşüm için ortak akıl çağrısı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugünkü köşe yazısında Türkiye'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı.

Etkili kentsel dönüşüm için ortak bir model oluşturulmalı!

Kentsel dönüşüm projelerinde maliyetler yükseldi. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, konuyla ilgili çözüm önerilerini sıraladı. Göksel, bütün kamu kurumlarının buluşarak ortak bir model hayata geçirmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Narlıdere'de kentsel dönüşüm için ilk adım!

İzmir Narlıdere Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları için ortak akıl toplantısı gerçekleştirdi. 

İBB Meclisi’nde ortak 'kentsel dönüşüm' kararı!

İBB Meclisi, Güngören Belediyesi’nin kentsel dönüşümle ilgili hazırladığı imar planı değişikliği teklifini oy birliğiyle kabul etti. Buna göre, kentsel dönüşüm çalışmalarının teşvik edileceği açıklandı.

Ali Güney: Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kararlıyız!

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili İzmit Belediye Meclisi’nin ortak hareket etmelerinin memnuniyet verici olduğunu vurgulayarak Başkan Güney yaptığı açıklamada “Milletimizin beklentilerini karşılayan her adımı sonuna kadar desteklemeye devam edec

Deprem üzerinden 20 yıl geçti biz hala kentsel dönüşümü tartışıyoruz!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Marmara Bölgesi'nin acısı sadece Türkiye'nin değil, dünyanın ortak acısı oldu. Biz üzerimize düşen görevi yaptık mı? Bu acıdan ders çıkarttık mı? Aradan 20 yıl geçti hala İstanbul'da kentsel dönüşümü tartışıyoruz" dedi...

Ekrem İmamoğlu: İstanbul'da kentsel dönüşüm çok önemli bir konu!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi öncesi AK Parti adayı Binali Yıldırım ile ortak bir yayına katılan CHP adayı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'da kentsel dönüşüm çok önemli bir konu" dedi.

Bursa'da kentsel dönüşümün formülü ortak akıl!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlığında Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve İnegöl belediye başkanları ile belediyelerin imarla ilgili teknik ekiplerinin katıldığı bir toplantı yaptı. Toplantıda kentsel dönüşüm masaya yatırıldı.

Gürsu'da kentsel dönüşüm başlıyor!

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, Uludağ OSB bünyesindeki kaçak yapılaşmadan doğan konutları bölge dışına çıkarmak için Gürsu Belediyesi ile ortak kentsel dönüşüm projesine başlıyor.

Sakaryalı müteahhitler kentsel dönüşüm ekibi kuracak!

Sakarya Müteahhitler Birliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Adapazarı Belediyesi ile kentsel dönüşüm konusunda ortak çalışma yapacak.

kentsel dönüşüm ortak model Haberi

kentsel dönüşüm ortak model

Kentsel dönüşüm projelerinde maliyetler yükseldi. Dünya Gazetesi'nden Murat Küçük ve Fikret Yazıcı'nın haberine göre; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Kentsel dönüşüm projelerinde maliyetlerin yükselmesi sebebiyle özel sektörün isteğinin azaldığını belirten Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, mevcut ekonomik koşullar kapsamında kentsel dönüşüme hız verilmesi ve vatandaşın mağduriyet yaşamaması amacıyla başta belediyeler olacak şekilde bütün kamu kurumlarının buluşarak ortak bir model hayata geçirmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Gökhan Yüksel, özellikle finansman desteğinin daha güçlü ve hissedilir şekilde sunulmasının gerekli olduğunu belirtti. 

500 bin nüfusu bulunan Kartal'ın 5'te 1'ini kentsel dönüşüme dahil eden plan ve projelerin hazırlanmasına rağmen yükselen inşaat maliyetleri sebebiyle dönüşüm sürecinin beklenenden yavaş ilerlediği görülüyor. Dönüşüm projelerinin ertelenmesi sebebiyle binlerce insanın riskli yapılarda yaşamayı sürdürdüğünü dile getiren Kartal...