23 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümün konut sektörüne etkileri

Kentsel dönüşümün konut sektörüne etkileri

2021 yılında kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanmasıyla konut sektöründe olumlu gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Peki, 2021' de konut sektöründe neler yaşanacak? 

Beykoz'a Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve 5 bin yeni konut müjdesi!

Beykoz Belediye Meclisi'nin 2019-2024 döneminin son toplantısında önemli açıklamalar yapan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, yeniden seçilmesi halinde ilçede 5 bin konut inşa edeceklerini ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulacağını dile getirdi.

Emlak Konut GYO Ümraniye Kentsel Dönüşüm projesinde ve Tual Adalar'da son dakika gelişmesi! 

Emlak Konut GYO'nun Ümraniye Kentsel Dönüşüm projesinde ve Tual Adalar projesinde son dakika gelişmeleri yaşandı. Projelerin kısmi kesin kabulü ve kesin kabulü yapıldı. İşte ayrıntılar...

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

2024'te kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin gözdesi olacak!

Büyükşehirlerde sağlam ve güvenli konut ihtiyacının giderek artması, kentsel dönüşümü Türkiye’nin 2024’deki olmazsa olmazı haline getirdi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin yeni gözdesi haline gelecek.

İzmir'deki 4 kentsel dönüşüm projesiyle 5 bin 560 yeni konut geliyor!

Çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Örnekköy kentsel dönüşüm alanında kasım ayında tapuların dağıtıldığı söyleyerek, 4 kentsel dönüşüm projesiyle 5 bin 560 yeni konut inşa edildiğini kaydetti.

Emlak Konut GYO Zonguldak On Temmuz Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son dakika! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yaptığı son dakika açıklamasında Zonguldak Ontemmuz Kentsel Dönüşüm Projesi inşaatı işinin kesin kabulünün yapıldığını belirtti.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 4 ilde 65 konut, 83 iş yeri ve 1 otel satışı yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı; Ankara, Konya, Diyarbakır ve Samsun'da 65 konut, 83 iş yeri ve 1 otel satışı yapacağını ilan etti.

İzmir’de kentsel dönüşüm müjdesi! 60 konut sahiplerine teslim edildi!

İzmir’in Aliağa ilçesinde  “Sarı Konutlar” Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu heyecanı yaşandı. Bu kapsamda, Aliağa’da Kentsel dönüşümle 60 konut sahiplerine teslim edildi.

Erzurum'da kentsel dönüşüm ile 8 yılda 60 bin konut inşa edildi!

Erzurum'da deprem riskine karşı hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla son 8 senede 10 milyon metrekare alanda yaklaşık 60 bin konut yükseldi.

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Bursa'da kentsel dönüşüm kapsamında, 65 adet konut hak sahiplerine teslim edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım ilçesi Yiğitler Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanında gerçekleştirilen 1. etap projesinde tamamlanan 65 konut ve 2 iş yerinin teslim töreni yapıldı.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm tam gaz! 2024'te 15 bin konut dönüşmüş olacak!

Gaziosmanpaşa'da, kentsel dönüşüm çerçevesinde devam eden projelerle 2024 yılının sonuna kadar toplam 15 bin konut dönüşmüş olacak. İşte ayrıntılar...

Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm hızlanıyor: Emlak Konut GYO da proje geliştirecek!

İstanbul'da olası deprem karşı başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları Beyoğlu ilçesinde de tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı Yıldız, kentsel dönüşüm çalışmalarının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Emlak Konut ve belediyenin birlikte yapacağını aktardı.

Kentsel dönüşümün konut sektörüne etkileri Haberi

Kentsel dönüşümün konut sektörüne etkileri

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ülkemizde gayrimenkul sektörünü olumsuz bir şekilde etkiledi.  Hükümet tarafından açıklanan destek paketleri ile sektöre büyük ölçüde fayda sağlandı. 2020 yılında kamu bankaları öncülüğünde düşük faizli konut kredileri açıklanması sektörde tam bir bayram havası yarattı.

Bu kampanya da çok düşük tarihi oranlarla 1 yıl geri ödemesiz konut kredileri verildi. Dolayısı ile bu konut sektöründe bir nebze olsun rahatlama sağladı. Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan hareketlilik, az bir miktar Eylül ayına da yansımış görünse de daha sonrasında iki dalga ile birlikte tekrar bir duraklama dönemine girmiş oldu. Dolayısıyla 2020 yılını aslına bakarsanız bu şekilde bitirmiş olduk.

Sektörde yaşananlarla ilgili değerlendirme yapan Turyap Kurumsal Satış ve Pazarlama Koordinatörü Serpil Yarış konuyla ilgili şunları söyledi:

"2021 yılı aşıların bulunması ve...