19 / 04 / 2024

key hak sahiplerine ödeme

key hak sahiplerine ödeme

www.emlakkulisi.com'un 2 hafta önce duyurduğu KEY hesapları ödemesinin gecikeceği haberi bugün resmiyet kazandı. Emlak ve konut haberciliğinde www.emlakkulisi.com farkı!

Hatay'da ay sonuna kadar 7 bine yakın konut sahiplerine teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden sonra Hatay'da yapımına başlanan 45 bin 186 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini, ay sonuna kadar 6 bin 979 evin hak sahiplerine teslim edileceğini dile getirdi.

Kahramanmaraş'ta 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! Hak sahipleri tapularına kavuştu!

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Çamlık Mahallesi’nin 40 yıllık tapu sorununa resmen neşter vuruldu. Tapular hak sahiplerine verildi. İşte ayrıntılar...

46 bin konut yıl sonu hak sahiplerine teslim edilecek!

11 kenti vuran, 50 bini aşkın insanın yaşamını yitirmesine sebep olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 10 ay geçti. Halen 637 bin depremzede konteyner kentlerde yaşarken, TOKİ tarafından inşası tamamlanan 46 bin kalıcı konutun yılbaşına kadar hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

O ilde 27 bin konut mart ayında hak sahiplerine teslim edilecek!

​​​​​​​Diyarbakır’da, yapılan deprem konutları hızla yükseliyor. İlk konutlar, mart ayınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle hak sahiplerine teslim edilecek. 27 bin konutun yapılacağı mahalle, 100 bin kişinin ikamet edeceği modern bir kente dönüşecek.

Mamak'taki 258 kentsel dönüşüm konutu hak sahiplerine teslim edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında inşaat çalışmaları tamamlanmış olan 258 konutun hak sahiplerine kura çekimiyle teslim edildiğini açıkladı.

TOKİ, 8 ilde konut teslimine başladı! Toplam 1779 konut hak sahiplerine teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) inşasını bitirdiği 1779 sosyal konutun hak sahiplerine teslim edilmeye başlandığını ifade etti.

TOKİ, Rize'deki 3 bin 742 konutu hak sahiplerine teslim etti! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1.157 adet konutun yapımı sürüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ eliyle Rize'de toplam 3 bin 742 konutu bitirerek hak sahiplerine teslim ettiklerine, 1157 konutun yapımının ise sürdüğüne dikkat çekti. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize'de yaptığı önemli açıklamalar...

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yürütmeyi durdurma kararı! Hak sahipleri aman dikkat!

Ankara 24. İdare Mahkemesi, Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili protokolün yürütmesinde durdurma kararı verdi. ABB de hak sahiplerine bir duyuru yaptı. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem konutlarının hak sahiplerine teslimine başlayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta düzenlenen EXPO 2023'e gönderdiği videolu mesajda şunları söyledi; "Önümüzdeki aylardan itibaren İnşallah deprem konutlarının hak sahiplerine teslimine başlamayı istiyoruz. İşte haberin ayrıntıları...

Kahramanmaraş'taki 10 bin konut kış gelmeden sahiplerine teslim edilecek!

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer yaptığı son dakika açıklamasında şehirdeki 10 bin konutun kış gelmeden depremzede hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Sarıyer Ayazağa'daki kentsel dönüşüm mağduriyetine çözüm: 63 bin metrekarelik alanda hak sahiplerine tapuları verilecek!

Sarıyer Ayazağa’da 14 senedir çözüm bekleyen kentsel dönüşümün önündeki engeli kaldıracak karar, İBB Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi. 63 bin metrekare büyüklükteki alanda hak sahiplerine parsellerin satışı gerçekleştirilerek tapuları verilecek. İşte ayrıntılar...

TOKİ Manisa 100 bin konut projesi sahiplerine teslim ediliyor!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) 100 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde hayata geçirdiği 396 konut hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Erguvan Evleri Projesi'nin hak sahipleri tapularına kavuştu!

İstanbul Üsküdar'da depreme dayanıksız evler yıkıldı. Yeni inşa edilen evler hak sahiplerine teslim edildi. 

key hak sahiplerine ödeme Haberi

key hak sahiplerine ödeme


Hazine Müsteşarlığı, ilgili kurumların isteği üzerine, Konut Edindirme Yardımlarının (KEY) tasfiyesi kapsamında, hak sahiplerinin listelerinin bildirilmesine ilişkin yarın dolacak sürenin 3 ay uzatılması için hazırladığı yazıyı, Başbakanlık'a gönderdi.


Edinilen bilgiye göre, süre uzatımının hükümet tarafından uygun bulunması durumunda, ilgili kurumlar, listelerini Şubat ayı sonuna kadar listelere ilişkin bilgi girişini yapan Tasfiye Halindeki Emlak Bankasının KEY Birimi'ne iletebilecek.


Bu durumda, KEY biriminin de süre uzatımı talebinde bulunmaması halinde, hak sahibi listeleri en erken Mayıs ayından sonra ilan edilebilecek.


Bu yıl Mayıs ayında çıkarılan KEY Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanun ve buna dayanarak çıkarılan yönetmelik uyarınca, hak sahibi olanlara nakit veya hisse senedi olarak yapılacak ödemelerin belirlenmesi için, kurumlara, kesinti yapılan personele ilişkin listelerin iletilmesi için 30 Kasım'a kadar süre verilmişti. Bu...