20 / 04 / 2024

Kira beyannamesiyle ilgili bilgiler

Kira beyannamesiyle ilgili bilgiler

Ekonomist Dergisi'nin yazarlarından M. Fatih Köprü bu haftaki yazısında kira beyannameleriyle ilgili merak edilen noktaları kaleme aldı. İşte Fatih Köprü'nün o yazısı..

Kira beyannamesi ile ilgili merak edilenler 10 soruda tüm detaylarıyla!

Milyonlarca konut ve iş yeri sahibi, kira beyanı ile ilgili detayları araştırıyor. Beyan dönemi bugün başladı. İşte kira beyannamesi ile ilgili merak edilenler 10 soruda tüm detaylarıyla...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Yüzde 25 kira artışı ile ilgili kritik açıklama geldi!

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren yüzde 25 kira artış ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten kritik açıklama geldi. 

Bakandan kira artışıyla ilgili bomba açıklama: Taraflar anlaşırsa yüzde 25 sınırı aşılabilir! 

Kira anlaşmazlıkları için yarından itibaren zorunlu arabuluculuk dönemi başlıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan konuyla ilgili çarpıcı bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Tunç, taraflar anlaşırsa kirada yüzde 25 sınırının geçilebileceğini vurguladı. İşte ayrıntılar...

Kira sorunu için İspanya modeli yolda! Ev sahipleri bu habere çok üzülecek!

Aniden artan enflasyon ve kira sorunları yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Ev sahipleriyle kiracıları karşı karşıya getiren kira sorunuyla ilgili çözüm önerileri de sunuldu. Bunlardan bir tanesi de  "İspanya modeli"...

Bakan Soylu peş peşe açıkladı! Fahiş kira isteyen ev sahipleri yandı! 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, fahiş kira bedelleriyle ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Soylu, vatandaşlara durumu CİMER'e şikayet etmesi çağrısı yaptı. Fahiş kira isteyen ev sahipleri yandı!

Baş edilemez hale gelen kira sorunuyla ilgili çok ilginç öneri!

Yaşanan deprem felaketinden sonra bölgeden başlayan büyük göç, zaten yüksek olan kira fiyatlarını daha da artırırken, buna dur demek için uzmanlardan çok önemli çözüm önerileri geldi.

Orta gelirli nasıl ev sahibi olacak? İktidara yakın yazar ipuçlarını verdi

İktidara yakınlığı ile bilinen köşe yazarından ucuz konut ve düşük kira projeleriyle ilgili önemli ipuçları geldi. Sabah Gazetesi Yazarı Güngör konut faizlerinin yüzde 1'in altına çekileceğini ve 3+1 ev kirasını 4 bin liraya indirecek projelerin gündemde olduğunu söyledi.

Ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili müjde! İşte detaylar!

Ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İşte merak edilen ev ve kira fiyatlarına dair detaylar!

CHP'den kira artışlarıyla ilgili Meclis araştırması talebi!

CHP, kira artışlarıyla ilgili Meclis araştırması açılmasını talep etti. CHP Grup başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç imzasını taşıyan önergede, kirada oturan dar gelirli vatandaşların kira artışları sebebiyle ekonomik krizi daha fazla hissetmeye başladığı belirtildi.

Bakan Kurum'dan son dakika fahiş kira açıklaması! İlgili bakanlıklara başvurun!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum fahiş kira artışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, vatandaşların fahiş kira artışlarına ilişkin durumları Ticaret Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve kendi bakanlıklarına bildirebileceğini dile getirdi.

Kira geliri vergisinde altın ipucu! Verginizi düşürebilirsiniz!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Rahim Ak, bugünkü köşesinde kira vergisini ve kira vergisiyle ilgili ipuçlarını kaleme aldı. İşte Rahim Ak'ın '1.5 kiradan fazla gideri olan gerçek gider yöntemini seçmeli' başlıklı yazısı...

İstanbul'da kiralık ev sorunu büyüyor!

İstanbul'da kira fiyatlarının tavan yapmasına karşın konut bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Ev sahipleri a artık konutlarını bölerek kiraya veriyor. Peki kira fiyatları düşecek mi? Emlakçılar ne diyor? İşte kira sorunuyla ilgili görüşler...

Kira beyannamesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

Yaklaşık 2 milyon vatandaşı ilgilendiren kira beyannamesi için sayılı günler kaldı. İşte kira geliri beyannamesiyle ilgili en çok merak edilen 10 soru ve cevabı...

Kira beyannamesiyle ilgili bilgiler Haberi

Kira beyannamesiyle ilgili bilgiler

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından aylık olarak faal mükellef sayılan açıklanıyor. Listede, kira gelirleri dolayısıyla beyanname veren mükellef sayısı, şubat ayı itibarıyla 1,7 milyon kişi olarak gözüküyor. 2011 yılının başında yaklaşık 1 milyon kişi iken, bu süre içerisinde yüzde 70’lik bir artış göze çarpıyor.


Bu artışta hiç kuşkusuz, önceki yıllarda “Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi” adıyla, bu yıldan itibaren de “Hazır Beyan Sistemi” adıyla uygulanan elektronik beyan sisteminin payının büyük olduğunu söyleyebiliriz.


2015 yılında konut veya işyerinden kira geliri elde eden mükellefler bu gelirlerini ayın 25’ine kadar beyan etmek zorundalar. Bu yazımızda, çok sık karşılaşılan sorular çerçevesinde kira gelirlerinin vergilendirilmesi konusunu ele alacağız.


1. Tüm kiraların banka aracılığıyla mı tahsil edilmesi gerekiyor?


İşyeri kiralamalarında, herhangi bir tutar sınırlaması olmaksızın kira tahsilat ve ödemelerinin, banka...