29 / 03 / 2024

kira fiyatlarındaki artış

kira fiyatlarındaki artış

Suriye'deki iç savaştan kaçan Suriyelilerin yerleşmesi ile Şanlıurfa'da bir yılda yüzde yüz oranında artan kira fiyatları, son iki haftada yüzde 25 oranında artış gösterdi.

Konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetler artıyor. Ev fiyatları ne olacak? 

Ev almayı planlayanlar konutlardaki fiyat hareketlerini yakından takip ediyor. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetlerdeki artış hızlandı. Peki bundan sonra konut fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı?

Lüks gayrimenkul fiyatlarındaki artışta başı Dubai ve Manila çekiyor!

Dünya genelinde lüks konutların fiyatları geçtiğimiz yıl yüzde 3 ,1'lik bir artış yaşarken, Dubai ve Manila lüks gayrimenkul fiyatlarındaki artışta başı çekti...

Enflasyon emlak piyasasını nasıl etkiledi? Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? 

Konut fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? İşte emlak piyasasındaki son durum...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

TCMB'nin kiraların düşmesi için önerilerine emlakçılardan tepki! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut ve kira fiyatlarındaki artış hızının yavaşlaması için sahip olunan eve göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi önermişti. Söz konusu öneriyi emlakçılar değerlendirdi. İşte o değerlendirmeler...

Kiracılara müjde! Kira artış oranı yavaşlayacak!

Ev fiyatlarında yaşanan düşüşün kira fiyatlarındaki düşüşü de etkilediğini ifade eden Akçam, “Öngörümüz kira artış oranı gittikçe yavaşlayacaktır” dedi.

Merkez Bankası'ndan konut piyasası özeti: Kira artış oranları da konut fiyatlarındaki artış da zayıfladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde, kira artış oranları ve konut fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelere yer verildi.

Konut fiyatlarındaki artış neden yavaşladı?

2023 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,9 oranında arttı. Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, konut fiyatlarındaki artışın yavaşlama sebebini açıkladı.

Yasal artışın üzerinde ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Kira fiyatlarındaki fahiş artışlar gündemden düşmüyor. Ülke genelinde barınma en büyük problem haline gelirken kiracıların kira fiyatlarıyla mücadelesi devam ediyor. Peki kira artışı ne kadar olmalı? Fazla ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Depremzedelere kira yardımı 5 bin TL oldu diye ev sahipleri kira fiyatlarını 7 bin 500 TL yaptı!

6 Şubat depreminden sonra evi yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşların kira yardım ödemeleri artırıldı. Haberi duyan emlakçılar hemen harekete geçerek kira fiyatlarını 5 bin TL’den 7,5 bin TL'ye yükseltti.

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

İstanbul'da kira fiyatları 4 yılda yüzde yüzde 961 arttı!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) konut fiyatlarındaki artışa ilişkin raporunda orta ve düşük gelir grubunun ev sahibi olmasının imkansızlığı dikkat çekti. Rapora göre 2019’dan bugüne İstanbul’da en çok kira artışı yüzde 961’le Üsküdar’da gerçekleşti.

kira fiyatlarındaki artış Haberi

kira fiyatlarındaki artış

Şanlıurfalı emlakçılar, 300 bini aşkın Suriyeli'nin yaşadığı kentte bir yılda yüzde yüz oranında artış gösteren kiralık dairelerin fiyatının son 15 gün içerisinde ise yüzde 25 oranında yükseldiğini belirtti. Özellikle son haftada Kobani'den 160 bin Suriyeli'nin kente geçiş yaptığını belirten emlakçılar, öğretmen adaylarının en çok Şanlıurfa'ya atanmasının da kira artışlarında etkisi olduğunu ifade etti. Kentteki Harran Üniversitesi’nin öğrenci sayısını arttırması, memur atama ve tayin dönemlerinin de kira artışında önemli faktör olduğunu belirten emlakçılar, hızla gelişen kentteki yoğun nüfus artışına karşı yeterli sayıda binanın bulunmamasını da kira artışında etken olarak gösterdi.

Emlakçılar, bu artışın bayram sonrasında devam edeceğini söyledi. Evlerin imara açılmaması ve kiralık evlere talebin artması gibi nedenlerden kiralık daire bulmakta zorlandıklarını anlatan emlakçılar, "Suriyelilerin de gelmesiyle kiralık daire yok denecek...