29 / 03 / 2024

Kira zammı oranları Mart 2018

Kira zammı oranları Mart 2018

Kira zam oranları Mart 2018 bugün açıklandı. Peki, sözleşmesi bu ay yenilenen kiracılara ne kadar zam geldi?

Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte 3 Kasım TÜİK iş yeri, dükkan kirası hesaplama!

Türkiye'deki mülk sahipleri ve kiracılar Kasım ayı kira artış oranlarının ne kadar olacağını sorguluyor. Peki, Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

Kasım ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kasım 2024 kira zammı ne kadar olacak?

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren kira zam oranları Kasım ayının gelmesiyle gündemde yerini aldı. Peki, Kasım ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kasım 2024 kira zammı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Ekim ayı kira artış oranları resmen açıklandı! 2023 ekim kira zammı ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayı enflasyon verilerini yayımladı. Bu kapsamda kira artış oranları da belli oldu. Peki Kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

Ekim ayı iş yeri kira artışı ne kadar, kaç TL? 2023 TÜİK dükkan kira zammı (TEFE-TÜFE) açıklandı mı?

Milyonlarca vatandaş Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun enflasyon rakamlarını açıklamasını bekliyor. Kira artış oranları TEFE-TÜFE'ye göre yerniden şekilleniyor. İşte kira artış zammı hesaplama...

Kira zammı ne zaman açıklanacak? Ekim 2023 kira artış oranı için Gözler TÜİK'te!

Kira artış oranları hak sahibi ve kiracılar tarafından merakla takip ediliyor. Peki, Kira zammı ne zaman açıklanacak? Yüzde 25 zam sınırı ne zaman kaldırılacak?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammına yüzde 25 sınırı kimleri kapsayacak? Tek tek açıklandı! 

Konut kira zam oranlarını yüzde 25 ile sınırlayan ve Temmuz'da son bulacak düzenlemenin uzatılması gündee geldi. Peki bir sene kira zammına yüzde 25 sınırı kimleri kapsayacak?

Şubat 2023 kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zammı yüzde kaç olacak? 

Milyonlarca ev sahibi ile kiracıları ilgilendiren kira artış oranı enflasyon oranlarıyla birlikte netleşiyor. Şubat 2023 kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zammı yüzde kaç olacak?  

Konut-işyeri Ocak 2018 kira zammı!

Konut-işyeri Ocak 2018 kira zammı oranları belli oldu. Peki, Konut-işyeri Ocak 2018 kira zammı nasıl hesaplanacak?

Kira zammı ne kadar Aralık 2017?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından dün açıklanan enflasyon oranları ile Aralık 2017 dönemine ait kira zammı oranları belli oldu. Peki, kira zammı ne kadar Aralık 2017?

Kira zammı hesaplama örneği Eylül 2017!

Kiralama Yasası gereğince gayrimenkul kiralamalarında enflasyon oranları kullanılarak yıllık zam yapılıyor. İşte kira zammı hesaplama örneği Eylül 2017..

İşyeri kira artış oranları Nisan 2017!

İşyeri kira artış oranları Nisan 2017 belli oldu. Kiracıya sözleşmede ÜFE yazıyorsa yüzde 6,89 oranında, TÜFE yazıyorsa yüzde 8,21 oranında zam yapılıyor..

Konut kira artış oranları Nisan 2017!

Konut kira artış oranları Nisan 2017 bugün belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre kiracıya zam yapılacak..

Kira artış oranları Nisan 2017!

Kira artış hesaplamalarında TÜİK tarafından açıklanan ÜFE oranları kullanılıyor. Bugün açıklanan enflasyon ile Nisan ayı kira artış oranları belli oldu. İşte kira artış oranları Nisan 2017..

Kira zammı oranları Mart 2018 Haberi

Kira zammı oranları Mart 2018

Kira zam oranları Mart 2018 bugün belli oldu. Kira sözleşmesi Mart 2018'de yenilenen kiracıya yapılacak zam oranını Türkiye İstatistik Kurumu açıkladı.

Bilindiği meskendeki kiracıya enflasyon oranlarında zam yapılıyor. Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanıyor.

Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirleniyor.

Kira zam oranları Mart 2018

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2018 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,68, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 3,69, bir önceki yılın aynı...