18 / 04 / 2024

kiracı apartmanda hangi giderleri öder

kiracı apartmanda hangi giderleri öder

Kiracıların apartmanda sorumlu olmadığı kadar sorumlu olduğu hususlar da bulunuyor. Peki kiracının genel giderlere katılması gibi bir durum söz konusu mu? Kiracılar apartmanda hangi masrafları öder?

2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İnşaat maliyetlerinde flaş rakamlar!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre inşaat maliyet endeksi, 2023 Aralık'ta bir önceki ay ile kıyaslandığında yüzde 1,94 oranında, 2022'nin aynı ayına göre de yüzde 67,31 oranında arttı. Peki 2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İşte o paylaşım ve gelen

Kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Avukat Esat Özel kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri açıkladı. Peki ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda tahliye edebilir?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Apartmanda gürültü yapmanın cezası var mı?

Son günlerde ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Buna göre, milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kritik karar bir daha  açıklandı. Uygulanacak yasak apartmanda ve sitede oturanlar ve kurullara uymayan herkese ceza geleceği belirtildi.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Hangi masraf kime ait 8 soruda tüm detaylarıyla!

Kiracı ve konut sahipleri arasında yaşanan uyuşmazlıklara kış aylarının yaklaşmasıyla konutlarda başlayan ev bakımı ve ısı yalıtımı gibi hususlar da eklendi. Bu nedenle, taraflar arasında hangi masrafın kim tarafından ödeneceği merak konusu olmaya başladı. İşte 8 soruda cevabı...

Zorunlu arabuluculuk hangi davaları kapsıyor? Ev sahibi ve kiracı arasındaki arabuluculuk ücretini kim karşılıyor?

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlıkların çözümü için yeni dönem Eylül ayında başlamıştı. Peki, Zorunlu arabuluculuk hangi davaları kapsıyor? Ev sahibi ve kiracı arasındaki arabuluculuk ücretini hangi taraf karşılıyor? İşte detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Hangi nedenler tahliyeyi kolaylaştırır? 

Kira sorunları gün geçtikçe büyüyor. Peki hangi nedenler kiracının evden tahliyesini kolaylaştırır? İşte ayrıntılar...

Hangi durumlarda kiracı çıkarılır? Kiracı çıkarmak için yasal düzenleme var mı?

Son günlerde, kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalar neredeyse günlük haberlerin başlıklarında yer almakta. Kira fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar ve diğer durumlar, kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlık mahkemede son buluyor. Kiracı ve ev sahipleri hangi durumlarda dava açabilir?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir? Mülk sahibi ve kiracı hakları neler?

Yükselen kira fiyatları ve konut yetersizliği kiracılarla ev sahipleri arasındaki sorunların gün geçtikçe artmasına neden oluyor. Peki mülk sahiplerinin ve kiracıların hakları neler? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir?

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir? 5 yılını dolduran kiracının tahliyesi nasıl olur?

Ev sahibi ve kiracıların kira bedellerine dair merak ettiği bazı sorular vardır. İşte kira bedellerine dair sorulan soruların yanıtları!

Kiracı hangi durumlarda ev sahibine dava açabilir? Ev sahibi annem oturacak deyip kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracı ve ev sahiplerinin birtakım hakları vardır. Genelde ev sahiplerinin açmış olduğu davalar gündeme geliyor. Peki kiracı da ev sahibine dava açabilir mi? İşte detaylar!

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Ev sahibi kiracıları istediği zaman evden çıkarabilir mi? Ev sahibinin bu konudaki konumu nedir? İşte hem ev sahiplerinin hem de kiracıların merak ettiği detaylar!

Ev sahibi kiracıyı kaç yıl sonra çıkarabilir? Kiracı hangi şartlarda ve nasıl çıkarılır?

Ev sahibi ve kiracıların bilmesi gereken önemli hususlar bulunmaktadır. Bir mülkü kiraya veren ve aynı şekilde kiralayan hakları nelerdir? İşte detaylar!

Kira uyuşmazlık davaları patladı! Peki, ev sahipleri hangi durumda kiracıyı çıkarabilir? Kiracıların hakları nedir?

Ev sahipleri fiyat artışlarını bahane ederek kiraları fahiş oranda artırmak isterken, kiracılar ise alım gücündeki gerileme nedeniyle buna itiraz ediyor. Uzmanlar konunun hukuki boyutunu inceleyerek ev sahibi ve kiracıların haklarını anlattı.

kiracı apartmanda hangi giderleri öder Haberi

kiracı apartmanda hangi giderleri öder

Kiracının genel giderlere katılması!

Kiracıların apartmanda sorumlu olmadığı kadar sorumlu olduğu hususlar da bulunuyor. Örneğin kiracılar apartmanda kimi giderlere katılırken; kimi giderler ise ev sahibi tarafından karşılanıyor.  


Peki kiracı apartmanda hangi giderlere katılıyor? Kiracının genel giderlere katılması söz konusu mu?


Apartmanda yapılacak köklü değişiklikler, kiracıyı ilgilendirmiyor. Apartmanın kendisinde yapılan kalıcı değişikliklerin masrafı ev sahibi tarafından karşılanıyor.


Bu nedenle kiracının genel giderlere katılması gibi bir durum söz konusu olmuyor. Kiracı, genel giderlerden ziyade günlük giderleri karşılıyor.


Örneğin kiracı; kapıcı, güvenlik gibi günlük olarak yararlanılan hizmet karşılığında bir gider ödüyor.  


Kiracının ödemesi gereken diğer masraflar arasında konutta kendi zevkine göre yaptırdığı giderler bulunuyor. Örneğin bir zorunluluk gerektirmediği halde kapıların değiştirilmesi sonucu ortaya çıkan masrafları kiracı öderken; kapıların kullanılamaması, kullanılacak durumda olmaması durumunda değiştirilmesi sonucu ortaya...