26 / 04 / 2024

kiracılık artıyor mu

kiracılık artıyor mu

CHP Meclis Grubu tarafından ev sahipliliğiyle ilgili rapor hazırlandı. Rapora göre, kiralık konutta yaşayanların sayısı da arttı.

Konut sahipliği oranları geriliyor, kiracılık yükselişte!

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs 2021 ev satış istatistiklerine göre; Kovid-19 salgınıyla mücadele yılı olan 2020'de ev satışları 2019'la kıyaslandığında yüzde 11,2 artış gösterdi. Ancak aynı dönemlerde konut sahipliği azaldı. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, konuya ilişkin konuştu.

Konut sahipliği oranları düşüyor, kiracılık artıyor!

Gayrimenkul Değerleme AŞ Özel Projeler Departmanı Yöneticisi Berk Ünsal, "hem oturum hem de yatırım/birikim amacıyla yapılan konut alımlarının azaldığını gösteriyor" dedi.

Deprem uzmanından son dakika Bursa açıklaması: Bursa fay zonu 3-5 milyon yıldır orada! 7.3'lük deprem olur mu?

Marmara Denizi'nde peş peşe meydana gelen depremler tedirginlik yaratırken, Bursa'da 7.3'lük deprem üretebilecek aktif bir fay olduğu gündeme geldi. Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

TCMB kiraları düşürmek için ek vergiyi önermedi: e-Devlet sözleşmeleri, hisseli kiracılık, boş ev vergisi...

TCMB, Enflasyon Raporu'nda konut sorununun çözülmesi amacıyla bir dizi önerilerini paylaştı. Söz konusu öneriler arasında kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi yer alıyor. İşte ayrıntılar..

Hem barınma masrafları hem de kiracılık arttı! Hanelerin yüzde 19,5’u ısınma ihtiyacını karşılayamıyor!

TÜİK tarafından açıklanana göre hem barınma masrafları hem de kiracılık arttı. İşte o rakamlar...

TOKİ açık artırma ile 32 ilde 169 konut ve 192 iş yeri satıyor! Tarih verildi, büyük fırsat 13-14 Aralık'ta başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 32 kentte 169 konut ile 28 ilde 192 iş yerini açık artırma ile satışa çıkarıyor.

Satışlar düşerken, zenginlerin elindeki konut sayısı artıyor! Sektörde tehlike çanları çalmaya başladı!

Türkiye'de konut sahipliği sorunu büyüyor. Bir taraftan konut sahipliği düşerken kiracılık artıyor, diğer taraftan da satışlar düşerken zenginlerin ellerindeki konut sayısı artıyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, konut sektörünü değerlendirdi. İşte Babuşcu'nun o yazısı...

Ekonomik sıkıntılar konut dolandırıcılığını artırıyor!

Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen ekonomik sıkıntıların konut dolandırıcılığını artırdığını açıkladı. İşte Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac'in konu ile ilgili yaptığı açıklamalar....

Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu! Dev sürekli işçi alımları başlıyor! Mülakat yok, KPSS şartı yok!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2023 yılında KPSS puan şartı olmadan sürekli işçi alımı yapılacağının müjdesini verdi. Geniş çaplı alımların olması bekleniyor. İşte detaylar...

Konut yatırımında Ruslar yüzde 44,4'lük artışla lider oldu! Türkiye'den ilk 5 ayda 5 bin 723 adet konut aldılar!

Ocak-mayıs döneminde yabancıların konut yatırımında Ruslar yüzde 4,4'lük artışla öndeliğini devam ettirirken, Suudi Arabistan ise yükselişi sürdürerek 11'inci sıraya yükseldi.

Asgari ücrete yüzde 17.55, yüzde 29.31 ve yüzde 40’lık artışlar tek tek hesaplandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın başkanlığını yapacağı Asgari Ücret Komisyonu'nun ilk toplantısı için sorgulamalar başladı. Yeni asgari ücretin belirlenmesine az bir zaman kaldı. Bu kapsamda, olası yüzde 17.55, yüzde 29.31 ve yüzde 40’lık artışlar tek tek hesaplandı.

Her 100 kişiden 4’ü artık kendi evinde oturmuyor! Konut sahibi oranı 8 yıldır geriliyor, kiracı oranı 10 yıldır artıyor!

İnşa edilen konut sayısındaki yükselişe rağmen kendi konutunda ortuanların oranı her geçen gün düşüyor. İşte ev sahipliği ve kiracılık oranları ile ilgili o rakamlar...

1 Mayıs’ta kargolar çalışıyor mu? 1 Mayıs’ta kargolar açık mı? 1 Mayıs’ta noterler açık mı, çalışıyor mu?

1 Mayıs bu yıl hafta içine denk gelmesinden dolayı; “1 Mayıs’ta kargolar açık mı? 1 Mayıs’ta noterler açık mı, çalışıyor mu?” soruları sorulmaya başlandı. İşte detaylar!

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

kiracılık artıyor mu Haberi

kiracılık artıyor mu

CHP Meclis Grubu tarafından ev sahipliliğiyle ilgili rapor hazırlandı. Sözcü Gazetesi'nden Başak Kaya'nın haberine göre; raporda, konut kredilerindeki yüksek faiz oranları, pandemiyle beraber çoğalan işsizlik ve güvencesizliğin, vatandaşın konut sahibi olma hayallerini de etkilediği vurgulandı. 

Rapora göre, Türkiye'de konut sahipliği oranı bir puan gerileyerek yüzde 57.8'e düştü, kiralık konutta yaşayanların sayısı da arttı. Raporda yer verilen veriler şu şekilde:

- Türkiye'de ev sahipliği oranında başlayan düşüş eğilimi 2020 yılında da devam etti. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 2019 yüzde 58.8 olan sahip olduğu konutta oturan ailelerin oranı 2020'de yüzde 57.8'e geriledi.

- Buna paralel olarak kiralık evde oturan hanelerin oranı ise yükseldi. 2014 yılında yüzde 22.1 olan kirada oturan hanelerin oranı yüzde 26.2'ye çıktı.

6 MİLYON AİLE KİRADA

- Toplam 24 milyon...