18 / 04 / 2024

kiracının evi gösterme zorunluluğu var mı

kiracının evi gösterme zorunluluğu var mı

Ev sahibinin, evin içinde kiracısı varken evini satılığa çıkarma gibi bir hakkı bulunuyor. Kiracı içindeyken bu konutu almak isteyenler ise, evi görme talebinde bulunuyor. Bu noktada kiracının evi gösterme zorunluluğu var mı?

Survivor eski sunucusu Alp Kırşan'ın İzmir'de restore ettiği evi görenler hayran kaldı!

Yıllardır sunuculuk yaptığı Survivor’dan aile özleminden dolayı ayrılan Alp Kırşan ve eşi Zeynep Kırşan İzmir'de restore ettikleri evde yaşıyor. İzmir'deki yeni evlerini takipçileri ile paylaşan Kırşan'ın evi görenleri kendine hayran bıraktı. 

Kiracı mağduru ünlü doktordan uyarı: Kiracınızla problem yaşamamak için bunlara dikkat edin!

Kiracısıyla yaşadığı sıkıntılarla gündeme gelen Uzman Doktor Dağıstan Ayan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "İleride kiracınızla problem yaşamamak için bunlara mutlaka dikkat edin" diyerek önemli bilgiler verdi. İşte Dağıstan Ayan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Ev sahiplerine ek vergiye EVSİAD'tan tepki! Siyasetçilere 'Kiracını Tanı Formuyla' cevap verdi!

EVSİAD sosyal medya hesabı X'ten ev sahiplerine ek vergi konusundaki tepkisini siyatsetçilere 'Kiracını Tanı Formuyla' gösterdi. 

Kiracı olduğu evi günlük kiralayana 100 bin TL ceza!

Konut kira fiyatlarının yükselmesinin ardından kiracı olduğu evi, başkalarına günlük kiraya verip, kazanç elde edenlere 100 bin lira ceza kesilecek. 

Ev sahipleri aman dikkat! Kiracınız aidatı ödemiyorsa evinizden olabilirsiniz... 

Kiracının ödemediği aidatlar ile diğer borçlar sebebiyle ortak yaşamın finanse edilmesi çekilemez bir duruma geldiyse, mülk sahibinin evi elinden gidebilir....

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Kiracı evi göstermezse davalık olabilir mi?  

Kiracı ve mülk sahibi arasındaki 'sancılı' ilişki, mahkemeye bu defa da 'yer gösterme' anlaşmazlığı için taşındı. Kiracı, satışa çıkarılan evi alıcılara gezdirmeye karşı olumsuz tepki veriyor. Mülk sahipleri ise yer gösterme izni davası açmaya başladı bile. 

Kiracı tahliye davası nedir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur?

Ev sahipleri kimi zaman kiracılarının evi tahliye etmesini istiyorlar. Bu gibi durumlarda kiracı tahliye davası açılabiliyor. Peki, kiracı tahliye şartları nelerdir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur? İşte tüm merak edilenler...

Evi kirada olanlar dikkat! Kiracınız bunu yaparsa...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde kiracının kaçak kullanımı sebebiyle ev sahibinin yapabileceklerini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

Kiracı evi göstermiyorsa ne yapılır?

Gayrimenkulünü kiraya veren ev sahipleri isterse kiradaki evini satabiliyor. Bu süreçte kiracıların alıcılara evi göstermesi gerekiyor. Peki, kiracı evi göstermiyorsa ne yapılır?

Kiracının evi satılırsa ne olur?

Kira sözleşmesi halihazırda devam eden kiracıların evleri satışa konu olabiliyor. Peki, kiracının evi satılırsa ne olur? Hakları nelerdir?

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün aday gösterme komitesi raporu onaylandı!

GSD Denizcilik Gayrimenku'ün bağımsız yönetim kurulu üye adaylarının bağımsızlık ölçütlerini taşımış olduklarını tespit eden aday gösterme komitesi raporu onaylandı.

AVM'lerde mülk sahibinin ve kiracının hakları!

Kovid-19 salgını, 2018’deki kur şokundan sonra AVM'lere ikinci darbeyi yaşattı. Kiralarda ödeme sorunları başladı. Bazı AVM'lerde kira erteleme veya ödememe gibi kolaylıklar sağlanırken, bazı AVM'lerde aynı esneklik gösterilmedi. Peki mülk sahibinin ve kiracının hakları nelerdir? İşte detaylar...

kiracının evi gösterme zorunluluğu var mı Haberi

kiracının evi gösterme zorunluluğu var mı

Kiracının evi gösterme zorunluluğu var mı?

Ev sahibinin, evin içinde kiracısı varken evini satılığa çıkarma gibi bir hakkı bulunuyor. Kiracı içindeyken bu konutu almak isteyenler ise, evi görme talebinde bulunuyor. Ancak kimi zaman kiracılar satılık olan bu evi alıcılara göstermekten kaçınıyor. Peki kiracının evi göstermeme gibi bir hakkı var mı yoksa kiracının evi gösterme zorunluluğu var mı?


Yasal olarak kiracının, kiralananı ciddi olarak satın almak isteyenlere gösterme yükümlülüğü her zaman bulunuyor. Ancak bunun kiracının da uygun olduğu zamanlarda yapılması gerekiyor. Aksi halde ev sahibi kendisi hakkında şikayette bulunabiliyor.


Ev sahibi, kirada bulunan taşınmazını satmak istediği halde kiracı tarafından dairenin alıcılara gösterilmediğini ileri sürerek dava açabiliyor. Konu ile ilgili yargıtay karar örnekleri aşağıda yer alıyor:


T.C.

YARGITAY

13. HUKUK DAİRESİ

E. 2005/3892

K. 2005/9620

T. 6.6.2005


• SATILMAK İSTENEN DAİREYİ...