26 / 04 / 2024

kiracıya ne kadar zam yapılacak

kiracıya ne kadar zam yapılacak

TÜİK, kira sözleşmesi bu ay yenilenen kiracılara yapılacak zam oranlarını açıklandı. Peki, Haziran 2019'da kiracıya ne kadar zam yapılacak?

Temmuz 2018'de kiracıya ne kadar zam yapılacak?

Kira sözleşmesi bu ay yenilenen kiracılara yapılacak zam oranları geçtiğimiz gün TÜİK tarafından açıklandı. Peki, Temmuz 2018'de kiracıya ne kadar zam yapılacak?

Kiracıya ne kadar zam yapılacak Aralık 2017?

Kira sözleşmesi yenilenen kiracıya Aralık 2017'de ne kadar zam yapılacağı belli oldu. Peki, kiracıya ne kadar zam yapılacak Aralık 2017? İşte kira artış oranları Aralık 2017..

Kira zam oranları Ekim 2017!

Konut ve işyeri kira sözleşmesi Ekim ayında yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı belli oldu. İşte kira zam oranları Ekim 2017 ve hesaplama örnekleri..

2017 Eylül'de kiracıya ne kadar zam yapılacak?

Konut ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin senelik yenilenmesi halinde kirada yıllık zam yapılıyor. Peki, 2017 Eylül'de kiracıya ne kadar zam yapılacak?

Satın alınan evden kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Satın aldığınız evden kiracıyı nasıl çıkartırsınız? Yeni bir ev satın alanlar içerisinde kiracı olması durumda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Kiracılı satın alınan evden kiracılar ne kadar sürede çıkarılabilirler? İşte ayrıntılar...

Emlakçıya ne kadar kapora verilir? Kapora nedir?

Adı sıklıkla duyulan kapora, birçok alım satım işlemlerinde başvurulan yöntemlerden biri. Hizmet, taşınır veya taşınmaz ürün satışlarında sıklıkla duyulan kapora nedir? Emlak alanında kapora nedir ve ne kadar verilir? İşte kapora hakkında bilinmesi gerekenler...

Fiat Doblo'ya bu ay da 10 bin TL'lik indirim geldi! Doblo'nun Mayıs 2023 fiyatları ne kadar?

Fiat Doblo'ya bu ay da 10 bin TL'lik indirim geldi! Peki Fiat Doblo'nun Mayıs 2023 fiyatları ne kadar? İşte Fiat Doblo Mayıs 2023 fiyat listesi...

Opel Astra'ya gelen zam dudak uçuklattı, Mayıs 2023 fiyatlarını gören inanamadı! Opel Astra ne kadar?

En çok sevilen otomobil modelleri arasında başı çeken Opel Astra'ya gelen zam adeta dudak uçuklattı, söz konusu aracın Mayıs 2023 fiyatlarını gören inanamadı... Peki Opel Astra ne kadar?

Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak? Ev sahipleri ve kiracılar hesaplanan bu rakamlara göz atın! 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı TÜFE ile Mayıs kira artış oranının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak?

Fiat Ducato'ya tam 25 bin TL'lik indirim geldi! Fiat Ducato fiyatları ne kadar?

En sevilen ve en çok tercih edilen ticari araçlar arasında yer alan  Fiat Ducato'ya bu ay tam 25 bin TL indirim geldi. Peki Fiat Ducato fiyatları ne kadar? İşte Ducato 30 Nisan 2023 fiyat listesi...

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası ne kadar oldu? Maaşlara zam var mı? Şimdi göz atın!

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası alan binlerce vatandaş maaşların kaç lira olduğunu ve zam gelip gelmeyeceğini araştırıyor. Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası ne kadar oldu? Maaşlara zam var mı? Benzin, motorin ve LPG litre fiyatları kaç TL oldu? Yeni indirim geldi

Altın bilezik fiyatlarında ibreler kırmızıya döndü! 14,18 ve 22 ayar bilezik fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları haftanın son işlem gününe düşüşle başladı. Gram altın 1380 TL olurken altın bilezik fiyatlarında ibreler kırmızıya döndü. 14,18 ve 22 ayar bilezik fiyatları ne kadar oldu?

Kiracı ve ev sahibi arasında arabulucu dönemine ilişkin yeni detaylar! Nasıl başvuru yapılacak, ne kadar sürecek?

​​​​​​​Kiracı ve konut sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar arabulucu ile çözüleceği için arabulucu sürecinin de nasıl işleyeceği konut sahipleri ve kiracılar tarafından merak ediliyor. Peki, arabulucu süreci ne kadar sürecek? Nasıl başvurulacak? İşte detaylar...

Hyundai Elantra'da dev kampanya! Şimdi al, 2023 Kasım’da öde! Özellikleri neler, fiyatı ne kadar?

Hyundai Elantra'nın 2023 yılı nisan fiyat listesi paylaşıldı. Elantra'nın yeni fiyatını görenler çok şaşırdı. Peki Hyundai Elantra'ya ne kadar zam geldi, özellikleri neler? İşte detaylar...

Opel Corsa'ya 15 bin TL'lik Nisan 2023 zammı geldi! 0 faiz fırsatlı Opel Corsa'nın yeni fiyatları ne kadar?

Opel Corsa'ya 15 bin TL'lik Nisan 2023 zammı geldi! 0 faiz fırsatlı Opel Corsa'nın yeni fiyatları ne kadar? İşte 0 faizli Corsa 6 Nisan 2023 fiyat listesi...

İstanbul'da yaşamanın maliyeti belli oldu! 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti ne kadar? 

İstanbul’da yaşamanın ortalama maliyeti resmen hesaplandı. Peki İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti Mart ayında ne kadar oldu? 

Ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Hızla yükselen kira tutarları, konut sahibi-kiracı ilişkilerinde büyük problemlere neden oldu. Peki ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

kiracıya ne kadar zam yapılacak Haberi

kiracıya ne kadar zam yapılacak

2019 Haziran'da kira artış oranları geçtiğimiz günlerde belli oldu. Sözleşmesi Haziran ayında yenilenen milyonlarca kiracının merakla beklediği enflasyon oranlarını Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) açıkladı.

TÜİK verilerine göre; Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2019 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 2,67, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 7,99, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,71 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 32,85 artış gösterdi.

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ise aylık yüzde 0,95 arttı. TÜFE’de (2003=100) 2019 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,95, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 4,99, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,71 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 19,91 artış gerçekleşti.

Peki, yukarıdaki oranlardan hangisi kullanılarak kirada artış...