18 / 04 / 2024

kirada dövizden tlye dönüş

kirada dövizden tlye dönüş

KMD Yönetim Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, AVM'lerde kiralama işlemlerinde TL'ye dönülmesine ilişkin "Karşılıklı kazan-kazan anlayışı içinde bir noktaya varılacağını düşünüyoruz." dedi...

Kirada yüzde 25 sınırı kaldırılmalı mı?

Ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmezken yüzde 25 zam sınırı da en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki kirada yüzde 25 sınırı kaldırılmalı mı?

Türklerin dövizle kirada rotası İngiltere, Dubai, Miami oldu!

Yurt dışı emlak yatırımları gündemden düşmezken, Vesta Global Kurucu Ortağı Armağan Akyüz Türk vatandaşların yurt dışında gayrimenkul yatırım talebinin arttığını belirterek, İngiltere, Dubai, Miami'nin önde geldiğini söyledi.

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Kirada bulunan evlerin doğalgaz dönüşümü yapılması halinde ev sahipleri de bu dönüşümden faydalanarak kiraya ek zam yapmak için kiracı ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Peki, kiracılar böyle bir ek zammı kabul etmek zorundalar mı?

2024'ün yıldızı belli oldu! Yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı arsa olacak!

Arsa yatırımının 2024 yılında konut ve dövizden daha çok kazandıracağı belirtildi. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, bu sene en çok arsanın konuşulacağına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Kirada yeni dönem 1 Eylül itibariyle başlıyor! Kira uyuşmazlıkları bir ayda çözüme kavuşacak!

Kira uyuşmazlıklarını bir ay içinde çözüme kavuşturacak olan yeni dönem 1 Eylül itibariyle resmen başlıyor. İşte ayrıntılar...

Otomobil sahipleri servetine servet ekledi! Ne altın ne dolar... Son 45 günde en çok otomobil sahipleri kazandı!

Son dönemlerin en gözde yatırım aracı olarak görülen otomobil, son bir buçuk ayda altın ve dövizden daha çok kazandırdı. Otomobil sahipleri servetine servet ekledi! Ne altın ne dolar... Son 45 günde en çok otomobil sahipleri kazandı!

KKM hesaplarında son dakika gelişmesi! Dövizden dönen KKM hesaplarında ‘prim uygulaması’ sona eriyor!

Kur korumalı mevduat hesaplarında önemli bir gelişme yaşandı. Bankacılık çevrelerinde, Merkez Bankası’nın bankalara prim uygulamasına sınırlama yönünde tavsiye verdiği konuşulurken, bazı bankalar dövizden dönen KKM hesaplarına, ‘önden prim’ uygulamasını kaldırdı.

Kirada zam sınırının süresinde son demler yaşanıyor! Kira artış düzenlenmesi uzatılacak mı?

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme 1 Temmuz tarihinde sona erecek. Kiracılar, bu düzenlemenin bir yıl daha uzatılıp uzatılmayacağını merak ediyor. İşte detaylar!

Kirada yeni dönem: Yüzde 25 sınırı sürecek mi? 

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin süresi 1 Temmuz’da bitiyor. Fakat kulislerde bu sürenin 1 sene daha uzayacağı konuşuluyor. Peki 1 Temmuz'a kadar ve sonrasında kira artışları nasıl olacak? İşte detaylar...

Dolar ve altın alımında Merkez Bankası'ndan hamle! Kur Korumalı Mevduat faizi yüzde 50 yolunda ilerliyor

Döviz talebinin yükselmesine karşılık, Merkez Bankası, bankalara verdiği dövizden TL'ye ek dönüşüm hedefini yukarı çekti. Vatandaşı döviz ve altın alımından Kur Korumalı Mevduat’a kaydırmayı hedeflediğinin dile getiren Merkez Bankası'ndan yeni hamle geldi.

Konut sahipliği oranı azaldı: 2022'de kirada oturanlar arttı, kendi konutunda yaşayanların oranı 0,8 puan düştü!

TÜİK'e göre, 2022 yılında kendi konutunda yaşayanların oranı 0,8 puan geriledi ve yüzde 56,7'ye düştü.

Kirada yüzde 25 zam sınırı uzatılırsa fiyatlar düşer mi? Uzman isim tek tek açıkladı!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kirada yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki kirada yüzde 25 zam sınırı uzatılırsa fiyatlar düşer mi? 

Altın fiyatlarında oluşan makasın perde arkasında neler var? Bu seviyelerden altın alınır mı?

Dövizden sonra altın fiyatlarında da üçlü fiyat oluştu. Londra’daki fiyatlara göre gram altının bin 250 liradan satılması gerekiyor. Ancak serbest piyasada gram altın bin 350 liradan işlem görüyor. Altın sertifikalarında ise altının gramı bin 430 liraya denk geliyor.

kirada dövizden tlye dönüş Haberi

kirada dövizden tlye dönüş

Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) Yönetim Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, AVM'lerde kiralama işlemlerinde TL'ye dönülmesi hakkında "Burada, hangi kurdan dönüleceğine dair ucu açık kalan bir kısım vardı. Onu da önümüzdeki 10 gün içerisinde, biliyorsunuz süre 30 gündü, karşılıklı kazan-kazan anlayışı içinde bir noktaya varılacağını düşünüyoruz." dedi.

KMD tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ve 500'e yakın üst düzey yöneticinin katıldığı "Perakende Teknolojileri Konferansı" başladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, perakendeye özel teknolojik çözümlerin ve gelişmelerin değerlendirildiği konferansın açılışında konuşan Gökyıldırım, dernek üyelerinin Türkiye çapında yaklaşık 6 bin satış noktasında 165 bin kişilik bir istihdam ve 82,5 milyar TL seviyesinde ciro oluşturduğunu belirtti.

Döviz kurlarına bağlı olarak kontrol edilemeyen şekilde artan kira maliyetlerinin gündemlerinin en başında yer aldığını dile getiren Gökyıldırım, dövizdeki...