26 / 04 / 2024

kiralar arttı mı

kiralar arttı mı

Koronavirüs sonrası konuta olan talep canlanmaya devam ediyor. Evde kalmak isteyen ve izole olmak isteyen vatandaşlar, yazlık ve yayla evi şeklinde ikincil konut talep ediyor. Peki kira fiyatları ne oldu? Kiralar en çok hani bölgede arttı?

Mart ayında kiralar yüzde 0,4 arttı!

Endeksa.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, mart ayında Türkiye genelinde konut satışlarının yüzde 0,9 kiraların ise yüzde 0,4 arttığını belirtiyor.

Mülk sahipleri kiracı bulmakta zorlanıyor!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, “Mülk sahiplerine kanuni zamda diretmemelerini öneriyoruz. Şu an kiralık ev sayısı çok fazla, insanlar kiracı bulmakta zorlanıyor” dedi.

Kiracı yüksek kiraya karşı dava açabilecek!

2019 Nisan ayı kira artış oranları belli oldu. Buna göre, ev sahibi en fazla yüzde 18.70 oranında zam yapabilecek. Eğer sınır aşılırsa, kiracı dava açabiliyor.

Kira zammı tavanı düştü!

Yİ-ÜFE'ye göre belirlenen kira artış oranları kiracıları rahatlattı. Bin liralık kira bin 299 lira 70 kuruş yerine bin 179 lira 30 kuruş arttı ve aylık 120,40 lira, yıllık ise bin 444 lira 80 kuruş kiracının cebinde kaldı.

Yüksek kiraya karşı dava açın!

Konut sahiplerinin yüksek kira artışı yapmak istemelerine karşı kiracıların da hakları bulunuyor. Fahiş kira artışında kiracı kira tutarının tespiti için dava açabilecek.

'Kirada TÜFE dönemi' kiracıyı rahatlattı!

Kiralar artık yıllık Yİ-ÜFE'ye göre değil, 12 aylık ortalama TÜFE'ye göre artacak. Buna göre, 2 bin liralık kira, 2 bin 540 lira yerine 2 bin 326 lira olacak. Aylık 214 lira kiracının cebinde kalacak.

'Kıymetli' kiracılara zam yok!

Zor duruma giren piyasada ‘tahsilat aksaması’ veya ‘boş kalma’ riskinden kaçınan birçok mülk sahibi, 2019'da kiraya zam yapmadı. İş yerleri ağırlıklı olmak üzere, düzenli kira ödemesi yapan kiracılara yüzde 20’ye varan oranlarda indirim yapanlar bile var.

Kiralık evlere talep arttı!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan Yıldıray Gökkaya bugünkü yazısında kiralık ev fiyatlarını ve kiralık evlere talebi değerlendirdi. İşte o haber...

Aile hekimleri mülk sahipleriyle karakolluk oluyor, kiralar denkleştirilemiyor!

2010'da ‘Aile Hekimliği Birimi’ uygulamasına geçilmesinin ardından pek çok merkez binası hizmet verebilmek için kamu ya da özel sektörden iş yeri kiraladı. Şimdi de fahiş kiralar sebebiyle mülk sahipleriyle davalık oluyorlar. CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, konuyu Meclis'e taşıdı. 

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları düşerken, kiralar arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2023 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 2,1 azalırken, ortalama konut kiralarında ise Aralık 2023'te yüzde 6,2 artış yaşandı.

Kiracılar Platformu: Kiralar düşmüyor! Maaşın tamamı kiraya ödeniyor!

Kiracılar Dayanışma Platformu'ndan kiralar düşüyor açıklamalarına tepki geldi. Platform sözcüsü, kiraların düşmediğini, asgari ücret zammı için herkesin pusuya yattığını belirtti. 

Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından yaptığ paylaşımda bir hanenin en önemli temel harcamalarının kira, elektrik ve doğalgaz olduğunu açıklayarak şu soruyu sordu. Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Doğalgaz destek ödemesi arttı mı? Aylık doğalgaz desteği ne kadar oldu? Güncel doğalgaz destek ödemesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ücretsiz doğalgaz destek miktarının arttığını açıkladı. Yıllık artışın arttığını duyuran Erdoğan'ın açıklamasının ardından vatandaşlar doğalgaz destek ödemesini araştırmaya başladı. Peki Aylık doğalgaz desteği ne kadar?

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika! Şimdi bakın!

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika... Şimdi tek tek açıklanan bu detaylara bir bakın...

2023 tapu masrafında son dakika! Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023!

2023 tapu masrafında son dakika... Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023...Hemen bakın...

2023 köprü ücretleri arttı mı? Köprü ve otoyol ücretleri ne kadar oldu? 

Geçtiğimiz hafta cuma günü alınan kararla birlikte yüzde 18'lik KDV dilimi yüzde 20'ye yükseltilmişti. Bu kapsamda birçok kalemde fiyatlar peş peşe güncellenirken köprü ve otoyol ücretlerinin fiyatı da arttı.

Merkez Bankası faiz kararından sonra gümüş fiyatları arttı mı? Gümüş ne kadar, kaç TL? 

Merkez Bankası faiz artırımı kararından sonra dolar, euro ve altın fiyatları yükseldi. Peki, gümüş ne kadar, kaç TL oldu? İşte güncel gümüş fiyatları...

Tahıl Koridoru Anlaşması 2 ay uzatıldı! Buğday, arpa, mısır fiyatlarında son durum ne? Borsalarda fiyatlar arttı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı bir açıklama ile tahıl koridoru anlaşmasının 2 ay daha uzatıldığını belirtti. Peki borsalarda buğday, arpa, mısır fiyatları arttı mı? İşte 18 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Mısır piyasasında rekabet arttı! Mısır fiyatlarında son durum ne oldu? 

Jeopolitik zorluklara karşın Ukrayna ve ABD dünya mısır pazarında önemli oyuncular olmayı sürdürüyor ancak arz ve yüksek fiyat endişesine sahip Çin ve Asya ülkeleri yeni tedarikçi arayışında. Peki mısır fiyatlarında son durum ne oldu? 

Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni aya nasıl başladı? Borsalarda fiyatlar arttı mı? Çiftçiler dikkat! 

Çiftçiler, buğday, arpa, mısır fiyatlarına ilişkin son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları yeni aya nasıl başladı? Borsalarda fiyatlar arttı mı? İşte buğday, arpa, mısır 2 Nisan 2023 fiyat listesi...

Hububat fiyatları arttı mı? 27 Mart 2023 hububat fiyatları

Ticaret Borsalarında ve TÜRİB’te, 27 Mart hububat ücretleri belirlendi. Buğday, arpa, mısır ücretleri bir evvelki haftaya göre düşük seyirli oynamalar yaşandı . İşte 27 Mart hububat fiyatları…

kiralar arttı mı Haberi

kiralar arttı mı

Kiralık evi olanların ve kiracı olaların fazla merak ettiği konulardan biri de son dönemdeki kira fiyatları. Koronavirüs salgınının Türkiye'de etkilerinin görülmeye başlanması ile birlikte yazlık ve yayla evi şeklinde ikincil konut talebinde artış yaşandı. 

İşte Endeksa verilerine göre kiraların en çok arttığı yerler... (Yaz ayları için düzenlenen rakamlardan oluşmakta.)

Konut metrekare kira fiyatı ve değişimi

İl: Antalya

İlçe/Mahalle: Alanya

2019 Metrekare Kira Fiyatı (TL/m2): 11,05

2020 Metrekare Kira Fiyatı (TL): 14,44

2020 Kira (TL): 1.763

Değişim Oranı (%): 31%

İl: Antalya

İlçe/Mahalle: Kemer

2019 Metrekare Kira Fiyatı (TL/m2): 13,83

2020 Metrekare Kira Fiyatı (TL): 15,92

2020 Kira (TL): 1.608

Değişim Oranı (%): 15%

İl: Antalya

İlçe/Mahalle: Kaş

2019 Metrekare Kira Fiyatı (TL/m2): 14,68

2020 Metrekare Kira Fiyatı (TL): 17,35

2020 Kira (TL): 1.978

Değişim Oranı (%): 18%

İl: Aydın

İlçe/Mahalle: Kuşadası

2019 Metrekare Kira Fiyatı (TL/m2): 11,07

2020 Metrekare Kira Fiyatı (TL): 13,38

2020...