24 / 04 / 2024

kiralar ertelenebilir mi

kiralar ertelenebilir mi

Kovid-19 salgını sebebiyle üniversiteler uzaktan eğitime geçince, ev kiralayan öğrenciler ve ev sahipleri arasında sözleşme krizi çıktı. Öğrenciler sözleşmeyi feshetmek, ev sahipleri de kirasını almak istiyor. Bu ‘sözleşme krizi’ nasıl çözülür, sözleşmeler feshedilebilir mi?

Hükümetten konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? İşte o açıklama...

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılırsa fiyatlar düşer!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları büyüttü. Peki sınırlama kalkarsa kira bedelleri düşer mi? 

Kiralar 3 yıl sonra ilk defa düştü: Düşüş devam eder mi?

Konutların günlük şekilde kiraya verilmesi zorlaştırıldı. O konutlar daha uzun süreli kiralanmaya başlandı. Bu da mega kent İstanbul'da kiralık konut fiyatlarında 3 sene sonra ilk kez düşüş getirdi. Peki kiralardaki düşüş devam edecek mi?

Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışında geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Fahiş kira zamlarının önüne geçmek isteyen Hükümet ev konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı getirdi. Peki, Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışı yaparsa geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Bina güçlendirmelerine talep arttı: Ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Uzmanlar, ülke genelinde konut kiralarında yaşanan artış sebebiyle depremlerin ardından güçlendirmelere talebin arttığına dikkat çekti. Peki ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Kiraya yüzde 25 zam sınırı ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarını çözemedi! Farklı çözümler gelebilir mi? 

Konut kiralarında yıllık zam oranları, taşınmaların en fazla olduğu yaz mevsiminde tespit ediliyor. Peki ev sahibi ve kiracılar arasındaki sorunlara farklı çözümler getirilebilir mi? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı. 

Ankara'da kiralar yüzde 250 arttı! Ortalama kira 10 bin 199 TL oldu!

Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan Endeksatarafından hazırlanan rapora göre, Ankara’da konut kiraları son bir yılda yüzde 250 artış gösterdi.

Emekliliği gelenler dikkat! Emeklilik ertelenebilir mi? 2023'te emekli olan daha çok maaş alır mı? Bir bir açıklandı!

Emekliliği gelen çalışanlar son günlerde maaş ve kıdem tazminatı hesaplaması yapmaya başladı. Peki Emeklilik ertelenebilir mi? 2023'te emekli olan daha çok maaş alır mı? Bir bir açıklandı!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Fazla ödenen kiralar geri alınabilir mi? Şimdi bakın!

Ev sahiplerinin yasal sınırı aşan zamları ve kiracıların bu nedenle zor duruma düşmesi sık sık gündeme geliyor. Peki ev sahipleri kira artışı için kiracılarını zorlayabilir mi? Kiracılar fazla ödenen kira bedellerini geri alabilir mi? İşte ayrıntılar...

Kira fiyatları yüz güldürmeye mi başlıyor? İstanbul’da kiralar düştü mü?

İstanbul’da kiralar düştü mü, İstanbul’da kiralar düşüyor mu? şeklindeki sorular sorulmaya başlandı. İşte merak edilen detaylar!

Kiralar ve konut fiyatları düşecek mi? İşte Bakan Kurum açıkladı!

Konut fiyatları ve kiralar ülke gündeminde yer alıyor. Vatandaşlar kira ve konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğinin yanıtını arıyor. İşte detaylar!

Konut ve kira fiyatlarında beklenmedik gelişme! Kiralar düşecek mi? İşte detaylar!

Konut fiyatlarında yaşanan artış sonrası hükümet kolları sıvadı. Konut fiyatları ve kira fiyatları düşecek mi? İşte merak edilen detaylar…

Kiralar gerileyecek mi İktidarın planı ne? Kirada oturanların geleceği bu habere bağlı

Tavan yapan kira ve konut fiyatlarına çözüm arayan iktidar kabine toplantısının ardından yeni formülünü açıkladı. Gelen şikayetlerin takip edildiğini belirten Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum fiyatların gerileyeceğini söyledi.

kiralar ertelenebilir mi Haberi

kiralar ertelenebilir mi

Kovid-19 salgını sebebiyle üniversiteler geçtiğimiz mart ayından itibaren uzaktan eğitime başladı. Bu durum, ev ve yurt kiralayan öğrencileri zor durumda bırakmış, öğrenci kullanmadığı evi boşaltmak, ev sahipleri de sözleşme gereği kirasının ödenmesi talebinde bulunmuştu. Posta'da yer alan habere göre; taraflar arasında ciddi anlaşmazlıklar oluşmuş, adeta bir ‘sözleşme krizi’ yaşanmıştı.

Uzaktan eğitime devam

YÖK’ün tavsiye kararı doğrultusunda birçok üniversite, 2020-2021 öğretim yılının güz döneminde de uzaktan eğitime geçti. Üniversiteye bu yıl başlayanlar için sorun olmasa da geçmiş yıldan sözleşmesi olan öğrenciler aynı sorunla karşı karşıya kaldı. Öğrenciler ev sahiplerinden kolaylık beklerken, ev sahipleri de mağdur olduklarını söylüyor. 

Bedeli ödemesi şart

Peki, salgın sürecinde ortaya çıkan bu anlaşmazlığın çözümü var mı? 

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, kira borcunun imkansız olmayan yani ödenmesi gereken...