25 / 04 / 2024

kirasıyla kredisini ödeyen ev

kirasıyla kredisini ödeyen ev

Subprime krizi ile derin yara alan ABD emlak piyasasında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Bazı eyaletlerde ev fiyatları yüzde 50'ye yakın oranda düştü. Mortgage taksidini ödeyemeyenler anahtarı bankaya teslim edip kiraya çıkıyor. Dolayısıyla ABD'de ev fiyatla

Moskova'nın en pahalı dairesi görenleri hayrete düşürdü! Kirası 14 milyon ruble!

Rusya Moskova'da Şubat ayı itibarıyla en pahalı dairenin kirası 14 milyon ruble olarak açıklandı. İşte Moskova'daki en pahalı 3 kiralık daire...

Kiracılar dikkat! Kirasını geç ödeyen kiracıyı neler bekliyor?

Kira ödemelerini günü gününe yapmayarak geç yapan kiracılar ile ev sahipleri arasında sıkıntılı durumlar yaşanabiliyor. Buna göre, kira ödemelerini günü gününe yapmayan kiracılar ile ev sahipleri karşı karşıya geliyor. Kirasını geciktiren kiracıyı neler bekliyor?

Ev sahibi dikkatli olmalı! Kirasını geç yatıran kiracıdan gecikme zammı alınır mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında son zamanlarda devam eden sıkıntılar farklı konuları da gündeme getiriyor. Bu kapsamda ev sahipleri kirasını geç ödeyen kiracılardan ise gecikme zammı talep etmeye başladıkları belirtildi. Kiracı, ev sahibine gecikme zammı ödenir mi? İşte haberin detayları...

Kiracılar dikkat! Kirasını geç ödeyen kiracı hemen evden tahliye edilir mi?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar çeşitli konuları da gündeme getiriyor. Buna göre, kira ödemelerinde aksama yapan kirasını geç ödeyen  kiracıların evden çıkarılma durumları araştırılmakta. Kiracı geç ödeme yaparsa evden çıkarılır mı? İşte ayrıntılar...

Yüksek ev kirası çiftçi emeklisini vurdu! 7 bin TL maaş alıyorum, 10 bin TL kira istiyorlar!

Emekli maaşıyla geçinen Yılmaz ailesi, 2 bin TL'lik ev kirasını 8 bin TL'ye çıkmasını kabul edemeyince ev sahibi tebligat gönderdi. Tebligatın geldiği sürede evde olmayan kiracı itiraz sürecini kaçırdı ve evinden oldu. İşte detaylar...

Kiracılar dikkat: Bu dört madde sizi evsiz bırakabilir! Kirasını düzenli ödeyen kiracı bile çıkarılıyor!

Ev sahibi ve kiracılar arsında yapılan kira kontratına göre kiracı belirlenen tutardaki ödemeyi her ay düzenli yapmak zorunda. Peki, kiracısından memnun olmayan mülk sahibi kiracısını Kirasını düzenli ödeyen kiracıyı evden nasıl çıkarabilir?

Küçük esnafa kira darbesi! İş yeri kiraları beşe katlandı, kirasını ödeyemeyen kepenk indiriyor!

Küçük esnaf fahiş orandaki kira artışlarından oldukça dertli. Geçen yıl 10 bin lira kira ödeyen bir esnaf bugün 50 bin liralık astronomik rakamlarla karşılaşırken, kirasını ve diğer giderlerini karşılamakta zorlanan çoğu esnaf kepenk kapatıyor.

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kiracı evden çıkmıyor ne yapmalıyım?

Kira, mülk sahibine her ay ödenen bir miktardır. Bu miktar önceden iki taraf arasında yapılan kontratta da yazar. Peki “Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?” İşte detaylar!

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracı ve ev sahiplerinin haklarına dair bilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Kiracılar her ayın belli günlerinde kiralarını ödemekle mükelleftir. Ev sahibi düzenli bir şekilde kirasını ödeyen bir kiracıyı evden çıkarabilir mi? İşte yanıtı!

Kirasını geç ödeyen kiracı nasıl tahliye edilir?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan en büyük sorunların başında kiranın zamanında ödenmemesi geliyor. Peki, kirasını geç ödeyen kiracıya ne yapılabilir? Kirasını geç ödeyen kiracı nasıl tahliye edilir? İşte tüm detaylar...

Evini yabancıya kiraya verenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir...

Kirasını geç ödeyen, konuta zarar veren, komşularıyla iyi geçinmeyen, kirayı ödemeden ülkeden giden bazı yabancı kiracılar son zamanlarda sık sık gündeme geliyor. Peki ev sahipleri bu durumla karşılaşırsa ne yapabilir? 

Kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Gayrimenkulünü kiraya veren ve kirasını düzgün tahsil eden ev sahipleri, kiracısını nasıl tahliye edebileceğini merak ediyor. Peki, kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Mehmet Ali Erbil: Kira ve faiz ile geçiniyorum!

3 evini sattığını söyleyen Mehmet Ali Erbil, kalan evlerinin kirasıyla ve faiz getiri ile geçindiğini açıkladı.

kirasıyla kredisini ödeyen ev Haberi

kirasıyla kredisini ödeyen ev

2007'nin ikinci yarısından itibaren mortgage krizi ile çalkalanan ABD'de, bir taraftan düşen emlak fiyatları ve faizler, diğer taraftan artan kiralar, ev bedelinin yüzde 20'sini peşin ödeyen yatırımcılara mortgage taksitlerini, kira getirisi ile ödeyerek ev sahibi olma imkanı sundu.

ABD'de konut finansmanı sağlayan kuruluşlar, aylık ödeme kabiliyeti sınırlı olan insanlara bile 0 peşinat ile ev kredisi vermişti. Subprime adı verilen, kalitesi düşük kredilerde sorun çıkınca bu evleri alanlar ev anahtarını bankaya teslim etmeye başladı. Finansman şirketlerinin portföyünde bir anda binlerce yeniden satılmayı bekleyen ev ortaya çıktı. Mortgage taksidini ödeyemeyenler ise daha düşük standarttaki evlere kiracı olarak çıkmaya başladı. Böylece satılık ev fiyatları eyaletlere göre değişmekle birlikte yüzde 20-50 oranında gerilerken, kiralarda yüzde 15'e yakın artışlar meydana geldi.

...