23 / 04 / 2024

kobi alacaklarına devlet güvencesi

kobi alacaklarına devlet güvencesi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kovid-19 salgınının KOBİ'lere yönelik muhtemel olumsuz etkilerini gidermek amacıyla bu işletmelerin alacaklarına bir yıl devlet güvencesi sağlayacak.

KOBİ alacakları devlet garantisinde!

Hazine ve Maliye Bakanlığının aldığı ve 1 Nisan'da yürürlüğe girecek olan karar, Kovid-19 salgınının yol açması beklenen ekonomik risklere karşı işletmelere rahat nefes aldıracak.

Silivri imar planlarına vatandaşlardan yeni suç duyurusu: Evlerimizi elimizden alacaklar!

2013'te iptal edilen ancak geçen aralık ayında yeniden yürürlüğe alınan Silivri imar planlarına karşı vatandaşlardan suç duyurusu geldi. Bölge sakinleri "Evlerimizi elimizden alacaklar" endişesi yaşıyor...

İstanbullulardan kentsel dönüşüm tırlarına yoğun ilgi! Sağlıksız yapı stokunu devlet-millet el ele temizleyecek!

İstanbullulardan "Yarısı Bizden" kampanyasının bilgilendirme tırlarına yoğun bir talep geldi. Bakan Mehmet Özhaseki konu ile ilgili konuştu ve "İstanbul'daki sağlıksız yapı stokunu devlet-millet el ele temizleyecek" dedi. İşte detaylar...

Arabası olanlara kötü haber! Trafik cezaları, MTV ve ehliyet ücretlerinde gecikme zammı arttı!

Türkiye kapsamında trafik cezaları, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve gelir vergisi gibi kamu alacaklarına ödenmeyen borçlara zam geldi.

Kentsel dönüşümde kritik detay: Ödeme gücü olmayan dar gelirlilerin konutlarına devlet ortak olacak! 

Kentsel dönüşüm yasasında yapılan düzenlemeye göre; dönüşüm için 'ödeme gücü olmayan dar gelirli ve yoksul kişilerin evlerine devlet 'paylı mülkiyet esaslarına göre' ortak olabilecek. Peki bu sistem nasıl işleyecek? İşte ayrıntılar...

Kasım 2023 paraları için geri sayım başladı! E-Devlet'ten başvuranın hesabına 5 bin 97 TL yatırılacak!

Evde bakım yardımı alan yüz binlerce kişi merakla Kasım 2023 paralarını bekliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre E-Devlet'ten başvuranın hesabına 5 bin 97 TL yatırılıyor. İşte detaylar...

Devlet Bahçeli’den emekli maaşına ilişkin çok tartışılacak açıklama! Emekli maaşına zam gelecek mi?

​​​​​​​Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emekli aylığına yönelik, “Cumhurbaşkanlığı hükümeti çok yönlü bir çalışma içerisinde. Kısa zaman içinde sonuç verir diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Devlet'ten kira desteği: Hane başına 5.250 TL verilecek!

Devlet evini kentsel dönüşüme veren vatandaşlara kira desteğinde bulunuyor. Bu kapsamda hane başına 5.250 TL sağlanıyor. Peki, kira yardımlarına zam gelecek mi?

Emekli olacaklar ve EYT'yi kaçıranlar aman dikkat! Ne kadar maaş alacaksınız? Nasıl EYT'li olabilirsiniz?

Posta Gazetesi köşe yazarı Ekrem Sarısu, bugünkü köşesinde EYT ile emekli olacak vatandaşların ne kadar maaş alacaklarına ve EYT'li olmak isteyenlerin ne yapması gerektiğine ilişkin soruları yanıtladı. İşte ayrıntılar...

Wolf Tiny CEO: Türkiye’nin tek çıkışı çelik evlerden geçiyor, bir devlet politikasına dönüşmeli!

Çelik evlerin önemine değinen Wolf Tiny CEO’su İbrahim Tetik Türkiye’nin tek çıkışının çelik evlerden geçtiğini ve bir devlet politikasına dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti.

IBAN numarasını e-Devlet’e tanımlatanların hesabına haziran ayında para yatacak!

SGK bir son dakika duyurusu yaparak e-Devlet sisteminden ya da ALO 170'i arayarak IBAN numarasını giren vatandaşların hesaplarına para yatacağını duyurdu. PTT'ye gitmeden ödemelerini almak isteyen kişiler bu gelişmenin ayrıntılarını merak etmeye başladı.

e-Devlet’ten IBAN numarasını girenlerin hesabına para yatacak!

SGK o ödemeler için duyuru yaparak e-Devlet’ten ya da ALO 170'i arayarak IBAN numarasını giren kişilerin hesaplarına para yatacak. PTT'ye gitmek gerek kalmadan ödemelerini almak isteyenler konunun ayrıntılarını merak etmeye başladı.

e-Devlet'ten başvuran PTT'den o anda alıyor! Çocuk destek parasına Mart zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca sosyal desteklere geçtiğimiz aylarda 'Çocuk Destek Bileşeni' dahil edilmişti. e-Devlet'ten başvuran PTT'den o anda alıyor! Çocuk destek parasına Mart zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!

Faturasını kapan soluğu PTT’de alıyor! Elektrik faturalarına devlet desteği geliyor. 

Faturaların yüksek geldiği şu dönemlerde devletten yapılan açıklama vatandaşa rahat nefes aldırdı. Yapılan duyuruda: 135 TL ve üzerindeki elektrik faturalarına devlet desteğinin yapılacağı açıklandı. 

kobi alacaklarına devlet güvencesi Haberi

kobi alacaklarına devlet güvencesi

Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemine Devlet Tarafından Taahhüt Edilecek Reasürans Desteğine Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığınca KOBİ alacaklarına yönelik sağlanacak reasürans desteği, 1 Nisan 2020-1 Nisan 2021 döneminde akdedilen sigorta sözleşmelerinden kaynaklanan ancak reasürans ve retrosesyon yoluyla transferi yapılamayan riskleri kapsayacak. Risklerin hasar prim oranı, Olağandışı Riskler Yönetim Merkezinin üzerinde kalan ve teminat verilen riskin yüzde 50'lik kısmını oluşturan pay için yüzde 75 ve üzeri, kalan yüzde 50'lik kısmını oluşturan pay için yüzde 110 ve üzeri için reasürans desteği taahhüt edilecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; reasürans desteği ihtiyacı ortaya çıktığında söz konusu tutar, merkezin talebi üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

Karar 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girecek

Kovid-19 salgını nedeniyle oluşabilecek...