29 / 03 / 2024

kocaelide hangi yapılar restore ediliyor

kocaelide hangi yapılar restore ediliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesinin iş birliğiyle Tavşancıl’da zamanla yapı özelliği bozulmaya yüz tutmuş tarihi yapıları bir bir restore ediyor.

Vergi borcu yapılandıracaklar son tarihi aman kaçırmayın! Hangi borçlar yapılandırılabilir? 

Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alınan vergi borcu yapılandırma 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılabilir?

Borç yapılandırmada hangi borçlar silinecek? Resmi Gazete’de yayımlandı! İşte madde madde tüm ayrıntılar...

Vergiler, trafik cezaları, ehliyet affı, otoyol cezaları ve belediyelere olan borçlara ilişkin önemli maddelerin yer aldığı borç yapılandırma paketi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Borç yapılandırma düzenlemesine göre hangi borçların silineceği ise merak konusu oldu.

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

Borç yapılandırma 2023! Hangi borçlar yapılandırma kapsamında? Borç yapılandırma nedir?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alan konulardan biri haline geldi. Vatandaşlar hangi borçların yapılandırma kapsamında olduğunu araştırmaya başladı. İşte detaylar!

Borcu olanlar gün yüzü görecek! Teminat yok! 18-20-24-40-48 ay vade! Hangi borçları kapsıyor? Yapılandırma Paketi 2023!

Yapılandırma paketi hangi borçları kapsamı altına alacak sorusunun yanıtı araştırılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan yapılandırma paketi; vergiden prime, idari para cezalarından öğrenim kredilerine kadar daha pek çok borcu çatısı altına alacak.

İlk arabada ÖTV indirimi var mı? ÖTV indirimi 2022 hangi araçlar için geçerli? ÖTV indirimi kaç yılda bir yapılır?

ÖTV indiriminde son durum ne? İlk arabada ÖTV indirimi var mı? ÖTV indirimi 2022 hangi araçlar için geçerli? ÖTV indirimi kaç yılda bir yapılır? İşte sorulan soruların yanıtları!

İmar barışı hangi yapıları kapsıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ve geniş kesimlerince faydalanılması beklenen imar barışı'nda başvurular alınmaya devam ediyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

Hangi yapılar imar barışından yararlanacak?

Sütlüce'de yıkılan 4 katlı binanın kaçak olduğu ortaya çıkmıştı. İstanbul'da onun gibi, birçok kaçak yapı bulunuyor. Peki bu yapıların hangileri, hangi koşullarda imar barışından faydalanacak? Detaylar haberimizde yer alıyor...

Hangi yapılar imar barışından faydalanamayacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan imar barışı düzenlemesi vatandaşlar tarafından oldukça ilgi gördü. İmar barışından faydalanmak isteyenler yapı kayıt belgesi almak için başvurularını hızla yapıyorlar. 

İmar barışı hangi yapıları kapsar?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

İmar barışına giren yapılar!

İmar barışı için 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Peki, imar barışına giren yapılar hangileridir? Hangi yapılar için imar barışına başvurulabilir?

İmar barışından hangi yapılar faydalanacak?

İmar barışında bazı alanlar imar barışı kapsamı dışında tutuluyor. Peki, imar barışından hangi yapılar faydalanacak? İmar barışından hangi yapılar faydalanamayacak?

Vergi yapılandırması hangi borçları kapsıyor?

6736 sayılı kanun kapsamında vatandaşların Ordu Büyükşehir Belediyesine olan borçlarının yapılandırılması için verilen süre 25 Kasım’a kadar uzatıldı. Peki vergi yapılandırması hangi borçları kapsıyor?

kocaelide hangi yapılar restore ediliyor Haberi

kocaelide hangi yapılar restore ediliyor

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar yaptığı açıklamada, “Tarihi evlerin restorasyonu çalışmaları neticelendiğinde Tavşancıl’ımız bu alanda şaha kalkacaktır” dedi.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesinin iş birliğiyle Tavşancıl’da zamanla yapı özelliği bozulmaya yüz tutmuş tarihi yapıları bir bir restore ediyor. Aslın uygun olarak restore edilen yapılar kente kazandırılarak tarihin içinde yenilenmiş olarak tekrar yerini alıyorlar. Çalışmalar hakkında bilgi veren Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “Aslına uygun olarak inşa edilen tarihi evlerin yapı kalıntısının sökümü yapıldıktan sonra taş malzeme yeniden kullanım için azami önem gösterilmektedir. Tarihi evlerdeki parsel yıkıntı ve molozdan temizlendikten sonra rekonstrüksiyon projesinde önerilen kotlara getirilerek aslına uygun bina temelleri radye olarak yapılan yapının büyük bir kısmını ahşap elemanlar oluşturuyor. Yapılan tüm restorasyon işlerinde binaların kapı, pencere doğramalarında, merpen, tavan...