29 / 03 / 2024

konkordato talebi

konkordato talebi

Global ekonomik gelişmelere paralel olarak ülkemizde de buna bağlı mevzuat değişiklikleri yapılıyor. Bu hıza yetişmek için bu hafta önemli gördüğümüz gelişmeleri birkaç konu başlığı altında özetliyoruz...

Konkordato gerçeği!

Konkordato konusunda rivayetler muhtelif. Abartılı haberlere kanmamak lazım. Resmi açıklamalara göre, talepte bulunan bin 500, talebi mahkemece kabul edilen 500 civarında firma var. Yeni düzenlemelerle panik havası azalmış durumda...

Konkordato isteyen şirketlerin üçte ikisi inşaat sektöründen!

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Mali Müşavir Berk Hacıgüzeller, konkordatoyla ilgili hazırlanmakta olan yeni kanun hakkında konuştu. Hacıgüzeller, ''Konkordatoda keyfilik önlenecek'' diye konuştu.

Kimler konkordato komiseri olabilir?

Son günlerde konkordato komiserliği meselesi çok gündemde. Konkordato talebinin mahkemece kabulü kadar, komiser olarak atanacak kişilerin görev ve yetkileri de çok önemli...

Her borçlu konkordato talebinde bulunamaz!

İstanbul Gelişim Üniversitesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Öğr. Üyesi Prof. Dr. Aydın Başbuğ, her borçlunun konkordato talebinde bulunamayacağını ifade ederek, "Sermaye şirketleri ve kooperatifler öncelikle konkordato talebinde bulunabilir" dedi.

9 AVM için konkordato talebi verilmişti! AYD Başkanı açıkladı! AVM’leri bu noktaya getiren ne oldu? 

İçine düştükleri finansal krizi aşamayan 9 AVM için konkordato ilan edilmişti. Peki AVM’leri bu noktaya getiren ne oldu? 

Alga Yapı'dan tekzip!

2 Ekim 2020 tarihinde sitemizde yayınlanan "Alga İnşaat'ın konkordato talebi reddedildi" haberinde kurumumuzdan kaynaklanan bir karışıklık nedeniyle Alga Yapı'nın logosu ve bilgileri kullanılmıştır. Düzeltir, özür dileriz. 

Özkıratlı İnşaat'ın konkordato talebi onaylandı! 

10 yıl boyunca inşaat ve gayrimenkul sektöründe projeler hayata geçiren Özkıratlı İnşaat Emlak Nakliye Tekstil Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi konkordato talep etmişti. Şirket hakkında yeni bir karar verildi. 

Akhaş İnşaat'ın konkordato talebi onaylandı!

Mali anlamda sıkıntılı bir dönem geçiren Akhaş İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi konkordato talep etmişti. Şirket hakkında yeni bir karar verildi...

Palet İnşaat'ın konkordato talebi reddedildi!

Konkordato talep eden Palet İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında yeni karar çıktı. Palet İnşaat'ın konkordato tasdik talebi reddedildi.

Eyüpoğlu İnşaat'ın konkordato talebi reddedildi!

Demir çelik, kağıt, inşaat, taşımacılık ve eğitim sektörlerinde faaliyette bulunan Eyüboğlu İnşaat hakkında yeni karar çıktı. Şirketin konkordato başvurusu reddedildi.

Odabaşılar İnşaat'ın konkordato talebi reddedildi!

Mali sıkıntıları aşamadığı için konkordato isteyen Odabaşılar İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin konkordato davasıyla ilgili yeni karar çıktı. Buna göre, şirketin konkordato talebi reddedildi...

Ceylan İnşaat'ın konkordato talebi reddedildi!

Gayrimenkul sektöründe 37 yıldan bu yana faaliyette bulunan  Ceylan İnşaat konkordato talep etmişti. Şirket için yeni bir karar verildi. 

Hedef Yapı'nın konkordato talebi reddedildi! 

Konkordato talep eden Hedef Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi için yeni bir karar verildi. Şirketin geçici mühleti kaldırıldı ve konkordato talebi reddedildi.

HSBN İnşaat'ın konkordato talebi reddedildi!

Konkordato talep eden HSBN İnşaat Taahüt Turizm Prodüksiyon Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi için yeni bir karar verildi. Şirketin 1 yıl kesin mühleti kaldırıldı ve konkordato talebi reddedildi.

Konkordato gerçeği!

Konkordato konusunda rivayetler muhtelif. Abartılı haberlere kanmamak lazım. Resmi açıklamalara göre, talepte bulunan bin 500, talebi mahkemece kabul edilen 500 civarında firma var. Yeni düzenlemelerle panik havası azalmış durumda...

Kunter ailesinin konkordato talebi oyun mu?

Türkiye'de modem ve büyük ölçekli büyükbaş hayvan çiftliği sayısı 100'ü bulmaz. 25-30 bin baş hayvanlık çiftlik sayısı ise bir elin parmaklarını geçmez. Büyükbaş hayvan çiftliği alanındaki en önemli yatırımı Saray Halı'nın da sahibi olan Necati Kurmel yaptı.

Yönetiminde Okan Kurt'un da bulunduğu Martaş konkordato talep etti!

Şakıcı Demet Akalın'ın eski eşi Okan Kurt ve babası Abdi Kurt'a ait olan Martaş Group şirketi konkordato talebinde bulundu. Geçici mühlet verilen konkordato talebi için komiser atandı.

konkordato talebi Haberi

konkordato talebi

Para Dergisi'nden Talha Apak bu hafta "Mevzuatın hızına yetişilmiyor" başlıklı yazı kaleme aldı. İşte yazının detayları;

PARA Dergisi’nde, “mevzuatın içinden” köşesini yazdığım için, haliyle mevzuat ağırlıklı yazıyorum. Ancak, mevzuat ile okuyucuyu daha fazla sıkmamak için bazen farklı şeyler de yazmak gerekiyor. Her hafta başı bu hafta ne yazayım diye düşünürken, gündemi takip etmek üzere dolaşırken bir de bakıyorum ki çok sayıda önemli mevzuat yağmur gibi yağıyor. Şiddetli yağmurda trafikte sileceklerin yağmurun hızına yetişememesi gibi ben de mevzuatın hızına yetişemiyorum. Bu haftaki yazımda da yeni çıkan önemli birkaç mevzuatın özetini vereceğim.

ZORUNLU SÜRE UZATILDI

Geçen yıl, Para Dergisi’nin 36’ncı sayısında “İhracat bedellerinin yurda getirilmesi ve bozdurulması artık zorunlu” başlıklı yazımızda, 4 Eylül 2018 tarihli ve 30525 sayılı Resmi Gazete’de “Türk Parası Kıymetini Koruma...