25 / 04 / 2024

Konut 2017 sektör değişiklikleri

Konut 2017 sektör değişiklikleri

Konut sektörüne 4 müjde birden geldi. KDV indi, süre uzadı. Damga vergisi sıfırlandı. Sektör, KDV iadesini aylık alacak. Yeni düzenlemelerle konut fiyatlarının yüzde 10 oranında düşmesi bekleniyor.

Avantajlı konut kredileri sektörü nasıl etkiliyor? 

Gayrimenkul PR, avantajlı konut kredilerinin sektörü nasıl etkilediğini değerlendirdi. İşte ayrıntılar... 

Orta gelir konut kampanyası sektörü nasıl etkileyecek? 

Orta Gelirliye Konut kampanyasının ayrıntıları bugün resmen açıklandı. Peki Yeni Evim kampanyası konut sektörünü nasıl etkileyecek? DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konuyu değerlendirdi. İşte ayrıntılar...

Orta Gelirliye Konut Kampanyası sektörü kilitledi! Konut satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya yükseldi! 

Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nın açıklanacak olması, konut sektörünü kilitledi. Konut satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya yükseldi. İşte ayrıntılar...

Süleyman Çetinsaya: Konut kampanyaları sektör temsilcilerini mutlu etti!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, ''Konut piyasası açısından hareketliliğin azaldığı bir dönemde bankaların konut kredisi vade oranlarını aşağıya çekmesi konut alımını kolaylaştıracağı gibi biz sektör temsilcilerini de mutlu etti'' diye konuştu.

Faizsiz konut edinme sektörüne güç birliği çağrısı!

Faizsiz konut ve araç edindirme sektörünün yıllık 25 milyar TL’lik hacme ulaştığını belirten Vakıfevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kolo,“Sektördeki köklü kurumlar olarak bir araya gelerek daha sağlıklı bir zeminde büyümek için ortak hareket etmeliyiz” dedi..

Konut sektörü neden kurtarılmak isteniyor?

Yıllarca ekonomimizin itici gücü olduğu söylenen konut/gayrimenkul sektörü, ne oldu da kurtarılmak isteniyor?

Türkiye konut sektörü değer değişimi raporu hazır!

Türkiye konut sektörü değer değişimi raporu 2017 4. çeyrek hazırlandı. Raporda konut satışları, konut fiyat endeksi , değer değişim analizleri yer alıyor..

Konut sektörünün 15 yıllık fotoğrafı!

Dün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından inşaat ruhsatları ve yapı kullanma izin belgelerine ilişkin 2017 verileri yayınladı. Peki, konut sektöründe durum ne?

Konut sektörü faizlerden şikayetçi!

Sur Yapı ve KONUTDER Başkanı Altan Elmas, bu yılki konut satış rakamlarını değerlendirdi. Elmas, sektörün 2017’de 1 milyon 400 bin liralık konut satışı hedefini tutturmanın sevincini yaşadığını açıkladı. 

Gayrimenkul sektörü 2017’de yeni bir rekora hazırlanıyor!

Geçen yıl 1.3 milyon konut satışı ile tarihi rekor kıran gayrimenkul sektörü 2017’de yeni bir rekora hazırlanıyor. Yılın ilk 10 ayında 1 milyon 153 bini aşkın ev sahibini buldu. Konut satışlarındaki artışta KDV ve vergi düzenlemeleri ile yapılan kampanyalar etkili oldu.

6 maddede konut sektöründe neler değişiyor?

3 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ve bugün yürürlüğe giren "Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği" ile konut sektöründe neler değişiyor?

Türkiye İMSAD Ağustos 2017 Sektörü Raporu'nu açıkladı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı.

Türkiye İMSAD Haziran 2017 Sektör Raporu’nu açıkladı!

Türkiye İMSAD, ekonomi çevreleri tarafından merakla beklenen aylık sektör raporunu açıkladı. Haziran 2017 Sektör Raporu’nda özellikle son 10 yılda inşaat malzemeleri sanayi için çok önemli bir pazar haline gelen Körfez ülkelerindeki kriz öne çıktı.

Konut 2017 sektör değişiklikleri Haberi

Konut 2017 sektör değişiklikleri

Ekonominin dinamosu inşaat sektörüne hükümetten 4 müjde geldi. Uzun zamandır hem konut sektörünün hem de konut alıcısının merakla beklediği KDV indirimi yapıldı. Konut alırken ödenen damga vergisi sıfırlandı. Müteahhitler, KDV iadesini almak için de 1 yıl beklemeyecek. Martta sona erecek KDV indiriminde ise süre uzadı. Yeni düzenlemelerle fiyatların yüzde 10 ucuzlaması bekleniyor. Sektör, satışların 1.5 milyona çıkacağını öngörüyor.


1-KDV İNDİRİMİ YAPILDI

1 Ocak 2017'den itibaren yapı ruhsatını alan konutlarda KDV, rayiç değeri bin liraya kadar olan arsalar için yüzde 1, 2 bin liraya kadar olan arsalar için yüzde 8, 2 bin lira ve üzeri için yüzde 18 oldu. Bu oranlar eski uygulamada 500 liraya kadar olan arsalarda yüzde 1, bin liraya kadar olan arsalarda yüzde 8 ve bin lira üzerinde yüzde...