24 / 04 / 2024

konut fiyatları fahiş artış

konut fiyatları fahiş artış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründe devreye aldıkları uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya ve vatandaşları mağdur etmeye kalkışanlar hakkında önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Gayrimenkul sektöründe balon söndü! Konut fiyatları gerçek  değerine iniyor!

Konut fiyatlarındaki fahiş artışlar ev almak isteyenleri uzun bir dönem zorladı. Son 6 aydır düşüşe geçen konut fiyatları gerçek değerlerine inmeye başladı. 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki fahiş artış Z kuşağını da vurdu: Ev alamıyorlar, kiraya çıkamıyorlar!

Fahiş oranlarda artan kiralık ve satılık konut fiyatlarının yanı sıra, yüksek faiz oranları ve enflasyon genç yetişkinlerin aile evinden ayrılmasını engelliyor. Z kuşağı ev alamıyor, kiraya da çıkamıyor. 

Konut fiyatları 3 yılda 8 kat, aylık kredi taksitleri 21 kat yükseldi! Barınma sorunu derinleşiyor!

Son günlerde fahiş oranlarda yükselen konut fiyatları sık sık gündem oluyor. Ortalama konut fiyatı üç yılda sekiz kat yükselirken, konut kredisi taksitleri 21 kat arttı. 

Almanya’da konut fiyatları fahiş oranda artınca Almanlar köylere göç etmeye başladı!

Büyük kentlerde konut fiyatlarının fahiş oranda artmasından sonra Almanlar, köylere yönelmeye başladı. Ayrıca, evden çalışma sistemi de köye göçü hızlandırdı.

Konut fiyatları düşüyor mu? Yeni ev alacaklar hemen bakın! 

Konut fiyatlarında fahiş fiyat yükselişi durma noktasına geldi. Satılık konutların satışa dönme süresinde de yaklaşık 2 kat artış yaşandı. Peki konut fiyatlarında son durum ne oldu? Satılık ev fiyatları düştü mü? İşte merak edilenler... 

Konut fiyatları resmen uçtu! Amerika'da ev almak İstanbul’da ev almaktan daha kolay!

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) konut enflasyonunu aylık yüzde 4,19 şeklinde açıkladı. Söz konusu bu artıştan sonra gözler de yeniden konut fiyatlarına çevrildi. Son bir sene içinde fahiş derece artan konut fiyatları, adeta yurt dışındaki ev fiyatlarını geçti.

Konut fiyatlarındaki tırmanış satışları frenledi! Yabancıya konut satışı da yüzde 60 azaldı!

Konut fiyatlarındaki fahiş artışlar ve kredilerdeki sınırlamalar konut iştahını da azalttı. Yerli yatırımcıların yanı sıra yabancılara yapılan konut satışlarının da ilk 4 ayda yüzde 60 oranında azaldığı dikkat çekiyor.

Konut fiyatlarındaki fahiş artışların önüne geçilemiyor! Bir yılda Yüzde 153 zamlandı

Türkiye'de son yıllarda yaşanan konut fiyatlarının çıkışı, yükselen enflasyonunda etkisiyle tartışmaların alevlenmesine neden olmaya devam ediyor. Konut fiyatlarındaki bu fahiş fiyat artışları ile alakalı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yeni verileri açıkladı.

Konut fiyatlarındaki artış 600 bin TL'ye kadar ulaştı! Fahiş fiyat deprem de dinlemedi!

Deprem felaketi öncesinde de zaten kritik seviyede olan barınma sorunu, bölgeden farklı illere ilişkin taşınma hareketinin ardından yeniden fahiş fiyatlarla yeniden gündem oldu. Konut fiyatlarındaki artış 600 bin TL'ye kadar ulaştı! Fahiş fiyat deprem de dinlemedi!

Konut fiyatlarındaki köpük gidiyor mu? Ev fiyatları ne zaman düşer?

Uzun süredir konut fiyatlarındaki fahiş artışlar sürüyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, konut fiyatları ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatlarında flaş gelişme! Milyonlarca insan bu haberi bekliyordu! Ev almak, kiraya çıkmak isteneler buraya

Fahiş konut fiyatları ile ilgili olarak ağustos ayında açıklanan ve alınan kararlar ile birlikte konut fiyatlarında hızlı bir gerilemenin yaşandığı gözlemlendi. Uzmanlar ise bu konut fiyatlarında yaşanan düşüşün devam edeceği yönünde. İşte detaylar…

Konut fiyatlarındaki fahiş artışlar nasıl engellenebilir? 

Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği(LİDEBİR) Başkanı Levent Caner Yüce, konut fiyatlarındaki fahiş artışların nasıl engellenebileceğine ilişkin açıklamalarda bulundu...

Konut fiyatlarındaki artış durmayacak! 

Son günlerde fahiş rakamların görüldüğü konut fiyatları gündemden düşmüyor. KONUTDER Başkanı Altan Elmas, konut fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

konut fiyatları fahiş artış Haberi

konut fiyatları fahiş artış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründe devreye aldıkları uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya ve vatandaşları mağdur etmeye kalkışanlar ile ilgili olarak onlara asla müsamaha göstermeyeceklerini belirtti.

İşte Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin o açıklamaları...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Konut Finansmanı Projesi'nin temel amacının uygun maliyetle konut sahibi olma avantajının dışında vatandaşları konut fiyatlarındaki dalgalanmalardan korumak olduğuna değindi.

Bakan Nebati, yine aynı biçimde, vatandaşların konut fiyatlarındaki artışlardan etkilenmemeleri için KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarına 1 sene boyunca konut satış fiyatlarını sabit tutmaları şartıyla belirli bir kaynak ayrıldığını kayderek, şunları dile getirdi:  "Tüm bu çabalara rağmen bazı internet sitelerinde birtakım fırsatçıların serbest piyasa ilkesiyle asla...