19 / 04 / 2024

konut ihtiyaç mı

konut ihtiyaç mı

Murat Muratoğlu bu haftaki yazısında konutun ihtiyaçtan mı yoksa yatırım için mi alındığını değerlendirdi. Muratoğlu "konut alanlar ihtiyaçtan çok yatırım düşüncesi ile hareket ediyor." dedi.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

Bankalardan son dakika 2024 güncellemesi! İşte konut, ihtiyaç ve taşıt kredi oranlarında son durum!

Kredi faiz oranları vatandaşların gündemindekini yerini korurken, pek çok banka kredi faiz oranlarını güncelledi. Peki konut, ihtiyaç ve taşıt kredi oranlarında son durum ne oldu? İşte banka banka faiz oranları...

3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün!

Türk Yapısal Çelik Derneği’nin “24. Yapısal Çelik Günü”nde önemli açıklamalar yapan Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, "3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün" dedi. 

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Konut alım satım işlemlerinde Gayrimenkul Değerleme Sistemi adıyla yeni bir dönem başlıyor. Tapuda rayiç bedel yerine gerçek değer üzerinden yapılan işlem hem devletin gelir kaybının önüne geçecek hem de vergi ve harç oranlarını düşürecek.

Bireysel Emeklilik'te yeni sistem netleşti! Konut alımı, evlilik ve afet gibi durumlarda paranızı kullanabileceksiniz!

Bireysel Emeklilik Sitemi'nde yeni dönemle ilgili detaylar Resmi Gazete'de yayımlanarak netleşti. Konut alımı, evlilik ve afet gibi durumlarda paranızı kullanabileceksiniz! İşte detaylar...

Cr Konut Tasarımı Mühendislik İnşaat Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cr Konut Tasarımı Mühendislik İnşaat Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Cem Özdemir ve Raci Sezikli ortaklığında kuruldu.

Afşin'de afetzedeler için yapılan 3 bin 600 konut Kasım ayında teslim edilecek!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde afetzedeler için inşa edilen 3 bin 600 konut Kasım ayında teslim edilecek.

Depremin etkilediği 11 şehirde telaşla konut yapımına başlanması yeni felaketler getirebilir!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Hasan Aksungur, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yaşandığı 11 şehirde, telaşlı davranarak bir ay içinde konut yapımına başlanmasının, ileride doğabilecek yeni felaketlere zemin hazırlayabileceği uyarısını yaptı.

Konut almak mı? Kiracı almak mı? Hangisi daha avantajlı?

TÜİK'in açıkladığı verilere göre Türkiye'de konut sahibi olan hanehalkı oranı yüzde 60,5, kiracıların oranı ise 27,6. Aradaki fark ise bir yakınına ait evde oturanları gösteriyor. Peki finansal açıdan konut almak mı kiracı olmak mı daha avantajlı? İşte yanıtı...

Arvas Konut Yapım Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arvas Konut Yapım Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da İsmail Arvas tarafından kuruldu.

Bakanlık konut kredisi müjdesinden sonra harekete geçti! 100 bin TL ile 2 milyon TL arasında ceza geliyor!

Yeni bir ev hayali kuranların beklediği konut kredisi müjdesi geçtiğimiz günlerde gelmişti. Fakat fırsatçılar devreye girince bakanlık da konut fiyatlarını artıranlar için düğmeye bastı. İşte konu ile ilgili gelişmeler...

Milyonlara faizsiz konut kredisi müjdesi geldi! 0 faizli konut kredisi nasıl alınır?

Ev hayali kuran vatandaşların beklediği faizsiz konut kredisi müjdesi geldi. Peki 0 faizli konut kredisi nasıl çekilir?

konut ihtiyaç mı Haberi

konut ihtiyaç mı

Yatırım için konut almak olduğunu söylüyor, kimi balonu ifade ediyor. Bana sorarsanız ben baloncuyum. Arz öylesine fazla ki, Türkiye'de yaşayanların alım gücünü ve birikimlerini aşıyor Konut alanlar ihtiyaçtan çok yatırım düşüncesi ile hareket ediyor. 


Hayret! Bolca konut stoku ve arz fazlasına rağmen konut satışı ve fiyatlarda ciddi yükselişler gözlemleniyor. Peki, ama neden? 


Faiz konut ilişkisi Bunun en önemli nedeni eksi reel faiz... Yüksek enflasyona karşın suni olarak düşük tutulan faiz nedeniyle 2011 yılından bugüne kadar banka mevduat net reel faizleri hep eksi oldu. 


Eksi reel faiz paranın satın alma gücünü eritiyor. Bu nedenle insanlar parası mevduatta erimesin diye gayrimenkul ve j özellikle konut alıyor. Reklamı bol olan bu sektörün canlanması devletin de işine geliyor. Hem ekonomi büyüyor hem vergi gelirleri artıyor. Alanlar...