20 / 04 / 2024

konut kredileri düşecek mi

konut kredileri düşecek mi

KONUTDER Başkanı Altan Elmas, sıfır konut satışlarını hızlı arttırmak amacı ile yeni teşviklere ihtiyaç olduğunu söyleyerek, "Üreticilerin ellerinde ofis ve ticari alan stoku var. Bunlar kampanyadan yararlanamıyor. Bunlara yönelik KDV indirimi olabilir. 0,64 değil de 0,54 faiz uygulanabilir" dedi.

Gayrimenkul sektörünü ne bekliyor?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs, ekonomiyi de etkiledi. Ekonomik tedbirler açıklandı, 11 sektöre destek verildi ama gayrimenkul değerleme sektörü alınan tedbir paketi içinde yer almadı. Peki 2020 gayrimenkul sektöründe nasıl geçecek? Gayrimenkul sektörünü ne bekliyor?

Konut kredisi faizlerinde Mayıs ayının ilk güncellemesi!

Konut kredisi faizleri bugün itibariyle güncellendi. İşte konut kredisi faiz oranları Mayıs 2018...

Konut kredisi faizleri güncellendi!

Konut kredisi faiz oranları Nisan ayının son gününde güncellendi. İşte konut kredisi faiz oranları Nisan 2018...

İsmail Orçan: Emlak sektörü Nisan ayında hareketlenir!

Emlak Uzmanı İsmail Orçan, 2015 yılında emlak satışlarının durma noktasına geldiğini ancak 2016 yılından umutlu olduklarını belirtti. Orçan, "Mart ve nisan aylarındaki hareketlilikle 2016'nın ilk çeyreğinde istenilenin elde edileceğini düşünüyorum" dedi.

Ev almak isteyenler aman dikkat! Konut fiyatları düşecek mi?

Bundan birkaç yıl önce insanların otomobilini satıp, üzerine biraz dolar-altın borçlanıp konut alabildiğini belirten Murat Ali Calman sadece 1 yıl sonra eski normale dönüleceğini söyledi. İşte Murat Ali Calman'ın o paylaşımı...

Merkez Bankası, konut kiraları düşecek dedi. Ama nasıl?

Yılın ilk enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası, konut fiyatlarına paralel olarak kiraların da düşeceğini vurguladı. Bu açıklama üzerine ünlü ekonomist Hakan Kara, X sosyal medya hesabından konuttaki düşüşün kiralara yansımadığını gösteren bir grafik paylaştı.

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

Satılık konut ilanı en çok bu ilde arttı! Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

2024 yılına girilmesiyle birlikte vatandaşlar özellikle konut fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Ev sahibi olmak isteyenler ''konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki konut fiyatları ne olacak?

Konut fiyatları düşecek mi?

Konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği de pek çok kişi tarafından merak ediliyor Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konut fiyatları ile ilgili bir paylaşım yaparak, fiyatların dolar bazında sert düşüşünün kaçınılmaz olduğunu söyledi.

2024'te konut fiyatları düşecek mi? 

Son iki senede yüksek enflasyona paralel olarak konut fiyatlarında devasa artışlar yaşandı. Peki 2024'te konut fiyatları düşecek mi? 

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut fiyatları düşecek mi? 

Yaptığı açıklamada konut satışlarındaki durağanlığın fiyatlarda düşme beklentisine sebep olduğunu söyleyen FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, artan maliyetler sebebiyle fiyatlarda bir düşme yaşanmayacağını söyledi.

Yeni konut kredisi kampanyası ile konut fiyatları düşer mi? 2023 konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Konut kredisi güncel faiz oranları araştırılırken, yeni konut kredisi kampanyası da gündem de yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde dar geçimli aileler için yeni konut kampanyası duyurmuştu. Peki bu kampanya ne zaman belli olacak, konut fiyatları düşecek mi?

Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 4 ay önce 5 milyon TL olan ev şu anda ne kadar?

TÜİK tarafından açıklanan 2023 Eylül konut satışları rakamlarına göre yüzde 9.5 düşüş kaydedildi. Konut satışlarının azalması ile ''konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusu gündeme tekrar geldi. Peki konut fiyatları ne olur? 

Ev almak için doğru zaman mı? Konut fiyatları düşecek mi? Gayrimenkul uzmanından net açıklama geldi!

Türkiye son zamanlarda ev fiyatlarının en fazla arttığı ülkelerden biri haline geldi. Eylül ayında bir önceki aya kıyasla konut satışlarında düşüş görülürken ev fiyatları hala yüksek kalmaya devam ediyor. Vatandaşlar ise konut fiyatlarının ne zaman düşeceğini merak ediyor...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son dakika müjdesi! Ev alacaklar dikkat: Fiyatlar düşecek mi? 

Yeni ev almak isteyen milyonlarca kişi, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Gayrimenkul Uzmanı Esat Demir, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları düşecek mi?

İnşaat maliyetlerinin artışı ev fiyatlarını nasıl etkiliyor? Konut fiyatları düşer mi?

Türkiye'de son iki yıldır konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Yeni ev almak isteyenler fiyatlarda düşüş beklerken inşaat maliyetleri yıllık yüzde 62,25 arttı. Peki, konut fiyatları düşecek mi? İşte detaylar...

konut kredileri düşecek mi Haberi

konut kredileri düşecek mi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı konut satışlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre; ikinci el konutların hızla satıldığı fakat sıfır konutların stoğunun erimediği belirlendi. 

Sıfır konutlarda satışlarının artması amacıyla, konut kredisi faizleri daha da düşürülecek mi? Sıfır konut stoğunu eritmek için sektörde yeni kampanyalar başlatılacak mı?

SIFIR KONUT KREDİ FAİZLERİ TEKRAR MI DÜŞECEK?

Haziran ayında sıfır konut satışlarında beklenen hareketlilik görülmedi. Sıfır konut kredi faiz oranlarnda tekrar değişiklik yapılıp yapılmayacağı gündeme geldi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın normale geçiş sürecinde açıkladığı kamu bankaları paketi vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Bakan Albayrak’ın açıkladığı paketle beraber sıfır konutlar için 0.64 faizli konut kredisi ve ikinci el konutlar için 0.74 faizli konut kredisi imkanı sunuldu. 12 ay ödemesiz dönem fırsatı da konut satın almak isteyen vatandaşların yüzünü...