25 / 04 / 2024

konut yıkana kredi

konut yıkana kredi

Bayraktar “2B’den elde edeceğimiz gelirle 15 milyon konutun sahibine kredi-finansan ve teknik destek vereceğiz” dedi

Konut fiyatları seçimden bugüne dolar bazında yüzde 15 düştü! Ev satan çok, alan yok...

Konut fiyatları düşmeye başladı. Piyasa durgunlaşırken vatandaşlar yüksek kredi faiz oranları ve ekonomik koşullardan dolayı ev sahibi olamıyor. Peki konut piyasasındaki düşüş devam edecek mi; ev fiyatları ne olur?

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Çin'in emlak sektörü için genişleyen bir kurtarma kampanyasının son hamlesi Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co'dan geldi. 

Esenler'de yılda 1.150 konut yıkıldı! Tevfik Göksu: Her bir sokak için dönüşüm projesi hazır!

Esenler Belediye başkanı Tevfik Göksu, na ilişkin konuştu ve yılda 1.150 konut yıktıklarını, her bir sokağın ne zaman dönüşeceğine ilişkin projenin de hazır olduğunu söyledi. İşte o açıklamalar...

Asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla bir ev alabiliyor! Aylık kredi taksitleri 4 asgari ücreti geçti!

Son günlerde fahiş konut fiyatları ve yüksek kredi faizleri sık sık gündem oluyor. Yapılan hesaplamalara göre,  asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla birikim yaparak ortalama bir konut alabiliyor. İşte ayrıntılar...

Bakan Özhaseki’den konut müjdesi! 46 bin konut yıl sonuna kadar hazır olacak!

Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde yıl sonuna kadar 41 bin konut ile 5 bin köy evinin hazır olacağını ifade etti. 200 bin konut inşasının sürdüğünü söyleyen Özhaseki, Yerinde Dönüşüm'e başvuru sayısının da 240 bine ulaştığını aktardı.

Erzurum'da kentsel dönüşüm ile 8 yılda 60 bin konut inşa edildi!

Erzurum'da deprem riskine karşı hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla son 8 senede 10 milyon metrekare alanda yaklaşık 60 bin konut yükseldi.

Dacia Sandero Stepway'e 2 aydır zam yok! Araç alacaklara büyük kredi fırsatı! Hemen bakın! 

Dacia Sandero Stepway bu ay da Ağustos fiyatlarıyla satışta. Sandero Stepway'de, Ekim'e özel 200 bin TL'ye 12 ay yüzde 3.38 faizle kredi imkanı sunuluyor. Peki Dacia Sandero Stepway Ekim 2023 fiyatları kaç TL? İşte 11 Ekim 2023 fiyat listesi...

Konut kredisi faiz oranları ne kadar? Ziraat Bankası, Garanti BBVA, ING Bank, Akbank konut kredi ödeme tablosu

Son dönemlerde artan konut fiyatları ev alma hayali bile kurduramıyor. Ayrıca yüksek kredi faizleri, konut kredisi çekerek ev almak isteyen birçok kişi için büyük bir engel haline geldi.

Vatandaşlar kredi kartına yükleniyor! Kredi kartı borcu 1 trilyon TL’ye dayandı!

Geçim derdine düşenler kredi kartlarına yüklenmeye devam ederken, kredi kartı borçları 1 trilyon TL sınırına dayandı. Kredi kartı faizlerinin artırılması da harcamaların hızının düşmesi için yeterli olmadı.

Yüksek faizler lüks gayrimenkul satışlarını da tepetaklak etti!

Yüksek kredi faizleri emlak piyasasının en üst dilimini bile etkiledi. Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre, lüks konut satışları ikinci çeyrekte geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 13 düştü.

Konut sektörü alarm veriyor! Ağustosta projelerin yüzde 20,7'si iptal edildi!

Almanya'da yükselen kredi ve malzeme maliyetlerinin tetiklediği konut inşaatı krizinde siren sesleri açıyor. Emlak ve Konut Şirketleri Birliği, kriz nedeniyle hükümetten önlemler alınması talebinde bulunuyor. 

Kredi faizleri yükseldi! Kredi kartı ve nakit avans çekerken bunlara mutlaka dikkat edin!

Kredi kartı ve nakit avans faizlerinin 1 Eylül’den itibaren yükselmesiyle birlikte artık harcarken bir kez daha düşünmek gerekecek. Uzmanlar, kartlı harcamayı tercih edenler veya nakit avans çekenlerin yüksek faiz oranları nedeniyle dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı.

Ev alacaklar dikkat! Konut kredilerine yeni düzenleme!

BDDK, ilk konut alımlarında kredilerde sınırlama olmayacağını belirtirken ikinci konutunu alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması getirildiğini duyurdu. İşte detaylar... 

konut yıkana kredi Haberi

konut yıkana kredi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 2B Yasası kapsamında elde edilecek finansal gelirle deprem bölgesinde bulunan 15 milyon konutun yenileneceğini söyledi. Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (MÜSİAD) 77. Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantısı Karadeniz Ereğli’de yapıldı. Toplantıya katılan Bakan Bayraktar, ‘Çürük evini yıkana kredi desteği’ manşetiyle duyurduğu ‘Kentsel Dönüşüm’le ilgili detayları açıkladı. 


4 ay içinde yıkımlara başlayacaklarını söyleyen Bayraktar “2B’den elde edeceğimiz gelirle bu 15 milyon konutun sahibine kredi-finansman ve teknik destek vereceğiz. Bunlardan 6-7 milyonu yıkılıp tekrar yapılacak. Afet geldiğinde bu konutların tamamen boşaltılmış olması gerekiyor. Vatandaşlarımızın da kendi can ve mal güvenliği açısından destekleyeceğini umuyoruz” dedi. “İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerin kenarları yağ lekesi gibi gecekondularla dolu. Şehrin gelişmesini tıkayan bir yapı var. Binada sıkıntı varsa vatandaş...