25 / 04 / 2024

konutlarda kira vergisi oranı

konutlarda kira vergisi oranı

Kurtulus Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey, Emlakkulisi.com okurları için "2 soruda ailenizin kullandığı konutlarda kira vergisi"nin detaylarını kaleme aldı...

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

Akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi? Evi olanlar aman dikkat!

Milyonlarca ev sahibi kira geliri beyan süreci başladı. Peki akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi?

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Evinde misafiri olanlara 'Misafir Vergisi' şoku! Kira almış gibi kira vergisi ödenecek: Aman beyan dönemini kaçırmayın!

Konutta vergi dönemi başlamışken, önce 'Kaynana Vergisi', şimdi de 'Misafir Vergisi' gündeme geldi. Peki misafir vergisi nedir? Kimler misafir vergisi ödeyecek? 

Kira vergisi ödemeyenler tespit edildi! 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi!

Maliye kira vergisi ödeme dönemi yaklaşırken kira vergisini ödemeyenler tespit edilmeye başladı. Buna göre 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi. 

Kiraya yüzde 25 sınırı bitince ne olacak? Ev sahibi geçen yıl yapamadığı zammı isteyebilir mi?

Konutlarda kira artışlarına yönelik getirilen yüzde 25'lik sınırlama düzenlemesinde sona yaklaşılmasıyla, 1 Temmuz'dan sonra kiraların ne olacağı merak konusu oldu. Peki ev sahipleri ne kadar zam yapabilecek? İşte ayrıntılar...

Konut kiralarındaki yüzde 25 sınırı ev sahibi ve kiracıyı karşı karşıya getirdi!

Konutlarda kira artışında yüzde 25 sınırı kiracılar ve ev sahipleri arasında yeni sorunlara neden olmaya başladı. Bazı ev sahiplerinin yüzde 25 sınırına uymadığı ortaya çıktı. 

Bakan Kurum açıkladı! Kira artışlarıyla ilgili flaş hamle

Bakan Kurum, konutlarda kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz'da sona erecek olan düzenlemeyi uzatacaklarını duyurdu. İşte tüm detaylar...

Kira geliriniz bu rakamı aşıyorsa siz de bakın! 31 Mart'a kadar ödemeyene cezası var! 

Kira geliri 9 bin 500 Türk Lirası'nın geçen vatandaşların beyanname vermeleri ve kira vergisi ödemesi gerekli. Kira geliriniz bu rakamı aşıyorsa siz de bakın! 31 Mart'a kadar ödemeyene cezası var!

Kiralara yapılan fahiş zamlar ev sahiplerinin başına bela oldu! Tahsilat yapmak giderek zorlaşıyor…

Yüksek bedelle fahiş zam yapan ev sahipleri kirasını temin edemiyor. Ev sahiplerinin, değerinin üzerinde fiyatla kiraladığı konut ve dükkanlar periyodik olarak getiri sağlayamayabiliyor. Son aylarda özellikle yabancılara kiralanan konutlarda kira tahsilatları yapılamaz duruma geldi.

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar!

1 Mart itibarıyla başlayan emlak, çevre temizlik ve kira vergisi ödemeleri için bazı bankalar ekstra taksit imkanı sunuyor. İşte emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar...

Kira vergisi 24 soruda tüm detaylarıyla!

1 Mart itibariyle başlayan kira vergisi dönemi 31 Mart'ta son bulacak. Peki kimler nasıl kira vergisi ödeyecek? İşte 24 soruda kira vergisi beyan dönemine ilişkin tüm detaylar...

konutlarda kira vergisi oranı Haberi

konutlarda kira vergisi oranı

1. Sahibi bulunduğum konutlardan birini anneme diğerini de kayınvalideme ayrı ayrı kira bedeli almadan ikametlerine tahsis ettim, vergisel durumu nedir beyanname vermeme gerek var mıdır?

Gelir vergisi kanunu 73. md gereğince kiraya verilen mal ve hakların kira bedelleri, emsal kira bedelinden düşük olamaz hükmü bulunmaktadır.

Bedelsiz olarak başkalarının kullanımına bırakılan mal ve hakların emsal kira bedeli, bu mal ve hakların kirası sayılır. 

Emsal kira bedeli de başka somut tespit edilen bedeli yoksa emlak vergi bedelinin %5’i dir.

Buna göre kayınvalidenizin bedelsiz kullanımına bıraktığınız mesken V.U.K. göre belirlenen emlak vergi değerinin %5’i emsal kira bedeli olarak hesap edilir.

Örneğin kayınvalidenizin oturduğu konutun emlak vergi değeri 250.000 TL ise %5’i 12.500 TL emsal kira bedelinden gelir elde etmiş sayılırsınız. 

2. Annemin bedel almadan kullanımına bıraktığım konut için...