25 / 04 / 2024

konutta perakende fiyatlar son durum

konutta perakende fiyatlar son durum

İstanbul Ticaret Odası'ndan (İTO) yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da 2016 Ocak ayında perakende fiyatlar yüzde 1,24, toptan fiyatlar ise yüzde 1,23 arttı. Perakende fiyatlar bir önceki aya göre konut harcamalarında yüzde 1,08 yükseliş kaydetti.

İstanbul’da enflasyon resmen tavan yaptı: Perakende fiyatlar yüzde 76,58 arttı!

İstanbul Ticaret Odası, İstanbul'un şubat ayı enflasyonunu resmen açıkladı. Mega kentte perakende fiyatlar Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 4,07, bir önceki senenin aynı dönemine göre de yüzde 76,58 artış gösterdi.

İstanbul Ticaret Odası açıkladı! İstanbul'un enflasyonu belli oldu...

İstanbul'da ocak ayında perakende fiyatlar aylık olarak yüzde 6,72, yıllık oranda ise yüzde 76,17 olduğu açıklandı.

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

İstanbul'un enflasyonu belli oldu! Yıllık enflasyon yüzde 74,88 oldu!

İstanbul Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamaya göre mega kent İstanbul'da aralık ayında perakende fiyatlar aylık yüzde 3,52, yıllık bazda ise, yüzde 74,88 şeklinde de oldu.

Gayrimenkul danışmanından kötü haber: ‘Konutta eski fiyatları aramayın!’

Türkiye'de son zamanlarda artan kredi faizleri, emlak ve otomobil piyasasında belirgin bir durgunluğa neden oldu. Gayrimenkul Danışmanı Samet Hızalan ise fiyatların esnemek ve geri çekilmek zorunda olduğu belirterek, "Şaşalı günler eskide kaldı. Artık önceki fiyatları aramayın" dedi.

Mobilyacılardan indirim çağrısına yanıt! 31 Aralık son tarih

İndirim çağrılarının ardından mobilyacılar harekete geçti. Mobilya Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Güleç, federasyon üyesi 15 derneğin yıl sonuna kadar mobilyada perakende fiyatlarına zam yapmayacağını belirtti.

Konutta 180 ay vade 1.20 faiz fırsatı sektörü nasıl etkiler? Uzmanlar sıraladı: Fiyatlar yüzde 50 artacak! 

Konutta 180 ay vade 1.20 faiz kampanyasının, fiyatları yükseltmesi bekleniyor. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Konutta balon patladı patlayacak! Ev fiyatları düşüyor mu? 

Birçok gayrimenkul danışmanı emlak fiyatlarının yükseleceğini savunuyor. Öte yandan konutta balonun bu kadar şiştiği bir dönem de hiç görülmezken balon neredeyse patlama durumuna geldi. Peki ev fiyatları düşecek mi?

Zeytinyağı fiyatları el yakıyor! Yüzde 77 arttı

Küresel zeytinyağı fiyatlarının rekor seviyeye ulaşması sonrası Türkiye'deki perakende fiyatlar da iki ayda yüzde 77,7 zamlandı ve litresi 90 liradan 160 liraya çıktı. İşte tüm detaylar...

İstanbul'un haziran ayı enflasyonu belli oldu!

Mega kent İstanbul'da Haziran ayında önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 3,46, toptan fiyatlar da 4,32 artış gösterdi. Yıllık bazda da, değişim oranı perakendede yüzde 55,19, toptan fiyatlarda da yüzde 64,27 şeklinde gerçekleşti.

TMO'da 5 kg pirinç 105 TL, 5 kg ayçiçek yağı 135 TL! TMO yeni ay fiyatlarını açıkladı! 

TMO'nun perakende fiyatları peş peşe açıklandı. Peki, TMO'da perakende fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? İşte mayıs ayı pirinç çeşitleri, mercimek, üzüm pekmezi ve diğer gıda ürünleri fiyat listesi...

İstanbul’daki güncel enflasyon rakamları tam bu kadar oldu! Herkes şaştı kaldı!

3 Mayıs Çarşamba günü açıklanacak enflasyon verisi öncesi öncü gösterge olarak kabul edilen İstanbul enflasyonu İTO tarafından paylaşıldı. Bu kapsamda, İstanbul’dan nisan ayında önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 4,57 artış gösterirken yıllık artış yüzde 62,46 olarak kayıtlara geçti.

İstanbul'da Şubat ayı enflasyonu yüzde 3.8 oldu! Yıllık rakam buz kestirdi!

İTO, Şubat 2023'te istanbul'da perakende fiyatların yüzde 3,83, toptan fiyatların yüzde 2,38 oranında yükseldiğini duyurdu. İTO, yıllık enflasyonu ise yüzde 78 şeklinde açıkladı. İşte ayrıntılar...

konutta perakende fiyatlar son durum Haberi

konutta perakende fiyatlar son durum

İstanbul'da 2016 Ocak ayında perakende fiyatlar yüzde 1,24, toptan fiyatlar ise yüzde 1,23 arttı.


İstanbul Ticaret Odası'ndan (İTO) yapılan açıklamaya göre, 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi 2016 Ocak ayı itibariyle yıllık ortalama yüzde 9,27, Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yıllık ortalama yüzde 8,48 artış gösterdi.


Perakende fiyatlar 2016 ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,68, toptan fiyatlar ise yüzde 7,21 arttı.


Sektörler Bazında Değişim Oranları

Ocak 2016’da perakende fiyatlar bir önceki aya göre, diğer harcamalarda grubunda yüzde 4,58, gıda harcamalarında yüzde 4,17, ev eşyası harcamalarında yüzde 1,57 artarken, konut harcamalarında yüzde 1,08, sağlık ve kişisel bakım harcamalarında yüzde 0,06 yükseliş kaydetti.


Perakende fiyatlar giyim harcamalarında yüzde 12,28, kültür, eğitim ve eğlence harcamalarında yüzde 3,04, ulaştırma harcamalarında 0,17 azaldı.


2016 Ocak ayı itibariyle...