19 / 04 / 2024

Konutta yeni KDV oranları

Konutta yeni KDV oranları

Yılın son haftasına girilirken konutta KDV oranlarını belirleyecek olan Bakanlar Kurulu kararı halen açıklanamadı...

Birden çok evi olanlara yüzde 1 oranında vergi gelecek! Ünlü ekonomistten seçim sonrası için ev sahiplerine kötü haber!

Geçtiğimiz günlerde sık sık gündem olan konutta yeni vergiler, ev sahiplerinin tepkisini çekmişti. Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, seçimlerden sonra birden çok evi olanlara yüzde 1'ler seviyesinde vergi geleceğini belirtti. İşte Şeref Oğuz'un o açıklamaları...

Konut alamayan artık projeye ortak olacak! Proje yatırım fonları nasıl işleyecek? 

SPK’nın taslağını hazırladığı Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları ile konutta yeni bir dönem başlayacak. 5-10 milyon TL'ye konut alamayan tüketici küçük birikimleriyle milyarlık projelere ortak olabilecek. İşte detaylar...

Konutta yeni kriz patlak verdi: Konut kredilerine sınır geliyor!

Konut sektöründe gündemden düşmeyen kredi konusunda yeni kriz patlak verdi. Geçtiğimiz gün Bakan Şimşek konut kredileri için verdiği sıkılaşma mesajının ardından gözler konut piyasasına çevrildi. 

Konuta ek vergi gelecek mi? Alım satımlar ekspertiz raporuna bağlanabilir! 

Hükümet, konut sektörü ile ilgili çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Gayrimenkul iktisatçısı Ahmet Büyükdüman, konutta yeni verginin gündemde olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Deprem konut tercihlerini değiştirdi! Konutta yeni tercih az katlı yapılar oldu!

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası kişilerin artık daha az katlı konutları tercih etmeye başladığını dile getiren Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay; yüksek binaların daha az tercih edilir olduğunu kaydetti.

Konutta yeni gözde Batı Karadeniz oldu! Zonguldak-Bartın konut fiyat artışında zirvede! 

Pandemiden beri konut fiyat artışlarında zirveden düşmeyen Muğla ve Antalya bölgeleri, 6 Şubat depreminden sonra zirveyi Trakya’ya bırakmıştı. Karadeniz gazının karaya ulaşmasıyla Batı Karadeniz zirveye yerleşti. 

Konutta kademeli KDV sistemi nasıl işliyor? Ev alacaklar hemen bakın!

Konutta kademeli KDV sistemi hem konut sektörünü hem de ev alacakları yakından ilgilendiriyor. Peki konutta kademeli KDV sistemi nasıl işliyor? İşte konuyla ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

Konutta yeni rota boş daireler oldu! Fiyatlar yüzde 15 arttı!

Kira artışlarının yüzde 25’le sınırlandırılması, yatırımcının rotayı boş dairelere çevirmesine sebep oldu. Boş konutların fiyatları ise yükselen taleple yüzde 10-15 arttı. İşte ayrıntılar...

Konutta yeni müjde! İkinci el konut için de çalışma başlıyor!

Orta gelir grubunun konut sahibi olmasına yönelik “Yeni Evim Kampanyası”nın duyurulmasının ardından, Bakan Kurum, yeni müjdeyi açıkladı; “İkinci el konutta da olabilir.”

Konutta yeni dönem! 5 yıllık kontratla kiralanacak

Dar gelirli vatandaşlar için konut seferberliği başlatan kamunun ardından özel sektör de devreye giriyor. Proje kapsamında devlet arazisinde geliştirilecek konutlar, 5 yıllık kontratlarla kiralanabilecek. Konutların devlete teslim süresi ise 18 yıl olarak belirlemiş oldu.

Yabancıların konutta yeni gözdesi Milas oldu! Satılık ve kiralık ev fiyatları tavan yaptı! 

Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda, Bodrum'dan sonra yatırımcıların yeni gözdesinin Milas olduğuna dikkat çekerek, Milas’ta son bir senede kira yükseliş oranının yüzde 50, satılık evlerin metrekare birim fiyatlarının ise yüzde 130 yükseldiğini belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Konutta yeni müjdeler vereceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada TOKİ eliyle 1 milyon 100 bin konut ürettiklerini ve 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladıklarını söyleyerek, yakında bu konuda yeni müjdeler vereceklerini söyledi.

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Arazi kamudan, ev vatandaştan! Ağustos ayında başlıyor!

Konutta yeni model hayata geçiriliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine'nin vatandaşa arsa satacağını, vatandaşa burada ev inşa etme imkanı tanınacağını belirtti.

Konutta yeni KDV oranları Haberi

Konutta yeni KDV oranları

Vergi değeri daha düşük semtlerde bulunan arsalar üzerindeki konutların KDV oranı daha düşük, gelişmiş semtlerde satılan konutların KDV oranı ise metrekaresine bakılmaksızın yüzde 18 olarak belirlenecek.

Aynı caddenin arka tarafında bulunan konutların KDV oranı caddeye bakan konutlara göre düşük olacak. Getirilmesi en olası düzenlemelerden birisi ise KDV'nin Emlak Vergisi değeri üzerinden belirlenerek alınacak olması.

Bakanlar Kurulu yetkisini kullanırken bugün olduğu gibi konut satışlarında yüzde 1 ve yüzde 18 KDV oranını kullanacağı gibi konutun Emlak Vergisi değerine veya bulunduğu muhite göre yüzde 1, yüzde 8 ve yüzde 18 gibi kademeli oranları da...