28 / 03 / 2024

Konutta zam seçim sonrası mı olacak

Konutta zam seçim sonrası mı olacak

Kur artışının yanında, 7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan süreç ve sonrasında yaz tatilinin de etkisiyle zam planlarını erteleyen sektör temsilcileri, 1 Kasım'daki seçimler sonrası konut fiyatlarının artışa geçeceğini belirtiyor

Ekmeğe zam iddiası! Seçim sonrası ekmeğe zam mı geliyor?

Seçim sonrası ekmeğe zam yapılacağı iddia edildi. Buğday taban fiyatının paylaşılması durumunda 200 gram ekmeğin fiyatının 5 TL’den 7-8 TL’ye çıkacağı belirtildi. Bu yüzden açıklamanın seçim sonrasına bırakıldığı aktarıldı.

Seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar oldu, zam geldi mi? İşte telaffuz edilen o rakam...

Türkiye 14 Mayıs tarihinde seçime gidiyor. Sandıkta görev alacak vatandaşlar ise ücret alıp almayacağını sorguluyor. Peki 2023 sandık görevli ücreti belli oldu mu?, Seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar oldu, zam geldi mi? İşte telaffuz edilen rakam...

Dolar TL’de ‘şok’ tahmin: Döviz her an patlamaya hazır! Dolar seçim sonrası 25 liraya fırlayacak!

Piyasalarda seçim sonrası senaryoları konuşuluyor. 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası kim iktidara gelirse gelsin mutlaka politika değişikliği olacağını dile getiren uzmanlar, borsa ve döviz cephesindeki beklentilerini paylaştı.

Seçim öncesi en cazip yatırım aracı hangisi? İşte, son dönemde yatırım portföylerinin en gözde yatırım aracı!

Yatırım dünyasında son dönemde seçim sürecine ilişkin fiyatlamalar ön plana çıktı. Yatırımcılar hem küresel risklere hem de seçim ile ilgili belirsizlere karşı kendilerini korumak için yatırım portföylerinde değişikliğe gidiyor.

Borsa İstanbul'daki oynaklığın nedeni ne? Depremler ve seçim belirsizliği BIST 100 endeksini nasıl etkiliyor? 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yılbaşında ulaştığı zirve seviyesinden yaklaşık yüzde 20 geride. Peki Borsa İstanbul'daki oynaklığın nedeni ne? Depremler ve seçim belirsizliği BIST 100 endeksini nasıl etkiliyor? 

Selçuk Geçer’den seçim sonrası korkutan senaryo! Dolar her durumda bu kadar olacak!

Ekonomist Selçuk Geçer seçim sonrası doların ne kadar olacağını söyledi. İşte detaylar!

Seçimde sandıkları kim koruyacak? Nerelere kamera konulacak? İşte madde madde seçim güvenliği

İçişleri Bakanlığı seçimlerin güven içerisinde yapılması için 81 İl Valiliğine, oy verme günü ve sonrasında alınması gereken tedbirlerle ilgili olarak toplam 61 maddelik "Seçim Tedbirleri Genelgesi" gönderdi.

Seçimler Borsa İstanbul’u nasıl etkileyecek? Olası seçim senaryoları neler? BIST 100 endeksi ne olur?

Mayıs ayında yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle yeniden siyaset arenası hareketlenirken, para piyasalarında da seçim senaryoları yeniden konuşulmaya başladı. Mayıs ayında görevi devralacak yeni hükümetin alacağı kararlar piyasaların gidişatında da etkili olacak.

ABD'li dev bankadan seçim öncesi döviz uyarısı! Sorunlar devam ederse Türk Lirası değer kaybedebilir!

ABD'li dev banka Goldman Sachs, Türkiye'de seçim öncesi döviz piyasasında istikrarsızlık potansiyeli olduğunu belirterek döviz uyarısında bulundu. Sorunlar devam ederse Türk Lirası değer kaybedebilir!

Borsada deprem fiyatlaması bitti, şimdi sıra seçim fiyatlamasında! Seçim öncesi borsada ralli olur mu?

Borsa İstanbul yaşanan deprem felaketlerinin ardından uğradığı ağır kayıplarının kısmen de olsa giderdi. Borsada deprem fiyatlamasının sona erdiğini belirten uzmanlara göre, seçim takviminin belli olmasıyla şimdi sıra seçim fiyatlamasına geldi.

Seçim sonrası dolar bu kadar olacak! İslam Memiş öyle bir açıklama yaptı ki!

Altın ve dolara dair yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen ekonomist İslam Memiş’ten yeni bir açıklama! İşte altının seçim sonrası hali!

Seçim sonrası piyasalarda neler olacak? En kötü senaryo ne? Dolar, faiz, borsa ne olur? İşte tahminler

Ekonomistler seçim sonrası mevcut hükümetin veya muhalefetin kazanma olasılığı durumunda piyasaların nasıl tepki vereceğini araştırdı. Uzmanlar, seçim sonrası Türkiye piyasalarına ilişkin tahminlerini paylaştı.

Yıl sonu enflasyon, faiz, büyüme ne olur? Seçim sonrası beklentiler neler? İşte uzmanların tahminleri

Ekonomistlerin 2023 yılına ilişkin büyüme, enflasyon ve faiz beklentileri neler? 28 kurum ile yapılan ankete göre, küresel faiz artışları ve resesyon endişelerinin yanı sıra seçim ortamı da Türkiye ekonomisi ve piyasaların seyrinde etkili olacak

Konutta zam seçim sonrası mı olacak Haberi

Konutta zam seçim sonrası mı olacak

YILBAŞINDAN bu yana yüzde 30 değer kazanan dolar, maliyetinin yüzde 80'i dövize endeksli inşaat sektöründe zam çanlarının çalmasına neden oldu. Kur artışının yanında, 7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan süreç ve sonrasında yaz tatilinin de etkisiyle zam planlarını erteleyen sektör temsilcileri, 1 Kasım'daki seçimler sonrası konut fiyatlarının artışa geçeceğini belirtiyor. Haziran ayından bu yana geçen 3 aylık dönemde çok sayıda gelişme yaşandığını anımsatan Elit Yapı Yönetim Kumlu Üyesi Mert Yıldızhan, "Genel seçim sonrası hükümetin kurulamaması, yaz ve bayram tatilleri, döviz fiyatlarındaki dalgalanma inşaat sektörünü ciddi şekilde etkiledi. 


Yaz aylarını genelde durgun geçiren sektör temsilcileri, piyasanın daha fazla etkilenmemesi için konut fiyatlarında zamma gitmeme yolunu seçti. Ancak ithal malzeme kullanılan inşaatlarda maliyetlerin ciddi şekilde yükselmesi konut fiyatlarında da artışın sinyalini verdi" dedi.

Yıldızhan,...