18 / 04 / 2024

konya tramvay

konya tramvay

Konya Büyükşehir Belediyesi, dünyadaki en ileri teknolojinin uygulandığı Alaaddin - Adliye Raylı Sistem Hattı’nda deneme seferleri başlattı.

Konya raylı sistem projelerine bakanlık desteği!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesine ait hafif raylı sistem hattı projelerini üstlenecek.

Adliye-Selçuk Üniversitesi tramvay seferleri başladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı ve deneme seferleri tamamlanan Alaaddin - Adliye Tramvay Hattı ile hemzemin kavşaklarda iyileştirme çalışması tamamlanan Alaaddin-Selçuk Üniversitesi hattında tramvay seferleri başladı.

Konya'da tramvay seferleri yeniden başlıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Alaaddin-Adliye Tramvay Hattı ile iyileştirme çalışmaları tamamlanan mevcut Alaaddin-Selçuk Üniversitesi hattında tramvay seferleri başlıyor.

Konya'da tramvay seferleri yeniden başlıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Alaaddin-Adliye Tramvay Hattı ile iyileştirme çalışmaları tamamlanan mevcut Alaaddin-Selçuk Üniversitesi hattında tramvay seferleri başlıyor.

Konya Alaaddin- Adliye Tramvay Hattı 12 Eylül'de açılacak!

2 aydan bu yana bakım-onarım çalışması yapılan tramvay hattı 12 Eylül’de hizmete girecek. Aynı tarihte Alaaddin-Adliye Tramvay Hattı da seferlere başlayacak.

Konya TOKİ Fırat Kavşağı 31 Ağustos'ta kapanıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin tramvay hattı kavşaklarındaki iyileştirme çalışmaları kapsamında TOKİ Fırat Kavşağı'nın Fırat Caddesi bağlantısı, 31 Ağustos tarihi itibariyle15 gün süreyle araç trafiğine kapatılacak.

Konya tramvay iyileştirme çalışmaları ne zaman bitecek?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, müjde verdi. Başkan Akyürek, tramvay çalışmalarından dolayı kapanan bazı caddelerin kısa bir süre içerisinde açılacağını ve tramvayların yeniden hizmete gireceğini söyledi.

Konya'da raylı sistem iyileştirme çalışmaları başladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, 23 yıldır kullanılan tramvay hatlarında devam eden yenileme çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanması için çalışıldığını duyurdu...

Konya'da tramvay deneme seferleri başladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, dünyadaki en ileri teknolojinin uygulandığı Alaaddin - Adliye Raylı Sistem Hattı’nda deneme seferleri başlattı.

Konya Alaaddin Tepesi'ndeki tramvay yolu çalışmalarında sona gelindi!

Zafer-Alaaddin, Alaaddin-Mevlana arası tramvay yolu ray döşeme çalışmaları sona yaklaştı.Alaaddin Tepesi etrafındaki çalışmalar yüzde 90 itibariyle tamamlandı.

Konya tramvay ihalesi en hesaplı ihale seçildi!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 60 adet tramvay alım ihalesi, Avrupa’da yayın yapan Stadtverkehr isimli ulaşım dergisi tarafından 2012-2013 yıllarında dünyada en uygun fiyata yapılan ihale olarak seçildi...

Konya'da yeni tramvayların test sürüşü yapıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından son model 60 tramvay alımı ile ilgili yapılan ihalenin ardından şehre gelen ilk tramvayda test sürüşü yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, raylı sistem taşımacılığında yeni bir dönemin başladığını söyledi...

Konya Adliye Tramvay Hattının Yapımı ihalesi sonuçlandı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 01 Temmuz 2013 günü teklifleri toplanan "Adliye Tramvay Hattının Yapımı ve Mevcut Kampus Tramvay Hattının İyileştirilmesi yapım işi" ihalesi sonuçlandı...

Konyaray projesi kapsamında 60 tramvay alım sözleşmesi imzalandı!

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin KONYARAY projesi kapsamında gerçekleştirdiği ihalenin ardından son model 60 tramvayın alımı ile ilgili sözleşme imzalandı

konya tramvay Haberi

konya tramvay

Şehre kazandırdığı 60 yeni tramvayın ardından Alaaddin - Adliye Hattı’nda çalışmak üzere 12 adet katanersiz, son model raylı sistem taşıtının da alımını yapan Büyükşehir Belediyesi, yapımı tamamlanan hatta deneme seferlerine başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KONYARAY Projesi kapsamında yaptıkları Alaaddin - Adliye arasındaki yeni hattın Selçuklu bölgesiyle Karatay bölgesini tam olarak buluşturacağını, böylece ziyaretçi sayısının artacağını söyledi.

Gidiş - geliş 14 kilometrelik hattın Türkiye’de bir ilki oluşturduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Dünyadaki en ileri teknolojiyi uyguladığımız hattın, Alaaddin ile Mevlana Kültür Merkezi arasında tarihi dokuya uygun olarak direk ve tel bulunmuyor. Yeni tramvaylarımız bu bölgede katanersiz olarak çalışacak. Yine bu alanda hattımız taşıt trafiği ile birlikte işleyecek. Şehrimizi çok önemli bir can damarı kazandırdık. Hayırlı olsun” dedi.

HATTIN BAZI BÖLÜMLERİNE ÇİM...